Bogdan Ciocoveanu – Omul care redresează companiile şi schimbă vieţi! (Video)

Bogdan Ciocoveanu – Omul care redresează companiile şi schimbă vieţi! (Video)

Am aflat din presă că este angajat de companii să facă restructurări şi să le aducă pe profit, dar sarcina lui nu se opreşte aici. El este omul care discută cu angajaţii şi află cât de motivaţi sunt în activitatea lor, iar pe mulţi dintre ei reuşeşte să îi inspire pentru a porni pe drumul care îi împlineşte cu adevărat!

Am dorit să aflu cum motivează oamenii din companii şi cum îi determină pe cei care sunt restructuraţi să îşi urmeze visul, aşa că nu m-am sfiit să îi adresez întrebări incomode.

Cu o prezenţă de spirit demnă de o minte sclipitoare, intervievatul meu a răspuns cu fler, eleganţă şi jovialitate la toate întrebările. Fiecare răspuns al său mi-a deschis fereastra spre o structură interioară puternică, nobilă şi curată, condusă de un crez al dreptăţii şi fair-play-ului.

Principiul de a folosi ,,darul,,

La întrebarea – Cum se împacă formaţia de teolog cu afirmaţia pe care a făcut-o în presă ,,Cineva trebuia să se îmbogăţească din asta şi am zis să fiu eu acela,, mi-a dat de înţeles că ,,a te îmbogăţi,, este un verb versatil, apoi mi-a oferit Pilda Talantului din Noul Testament.

Prin această pildă, Iisus invita oamenii să îşi folosescă darurile care le-au fost date, iar Bogdan Ciocoveanu consideră că unul dintre darurile lui este acela de a ajuta companiile să ajungă la profit, dar şi de a descoperi esenţa oamenilor, încurajându-i să facă ceea ce îi defineşte!

Până acum a restructurat şi reorganizat 8 companii şi spune că îi face plăcere această activitate, mai ales că a obţinut rezultate, reuşind să repună pe picioare business-urile. Mai mult decât atât, bucuria de a interacţiona cu oamenii este una autentică, mai ales când aceştia îi spun ,,mulţumesc,, pentru faptul că a apărut în viaţa lor.

,,O restructurare de companie nu înseamnă să dai oamenii afară, ci găsirea căilor prin care compania să treacă de la un minus la un plus (…) Găsesc soluţii să ne despărţim onorabil, sau să-i repoziţionez în alte companii. Omul te asimilează ca parte din familia lui, pentru că ai grijă de el. Un om care pleacă dintr-o companie poate pleca la mai bine. Poţi să pleci pe o poziţie inferioară, dar cu un salariu mai mare, sau poţi pleca într-o altă companie să te dezvolţi,,.

A descoperit că mulţi români rămân la un anumit serviciu, chiar dacă nule place, doar pentru că le lipseşte curajul de a încerca altceva. Atunci însă când sunt zguduiţi de o situaţie care le ,,răpeşte,, aparenta siguranţă îşi redescoperă valorile, pasiunile şi fac pasul cel mare! Mulţi încep o altă viaţă, una autentică şi plină de bucurie! ,,Nu faci altceva decât să îi dai omului ceea ce şi-a dorit dintotdeauna,,.

Oamenii buni merită recompensaţi!

,,În momentul în care încarci un om te numeşti o persoană exigentă. Încărcând un om şi el reuşind să facă toate lucrurile pe care i le dai înseamnă că este un om cu un potenţial teribil, un om bun. Atunci când el este permanent monitorizat ce faci cu omul acela? Îl promovezi pentru că merită cu adevărat.

Următorul pas pentru un om care este încărcat este să îl promovezi. Poate poziţia nu îţi permite să îl promovezi, dar cu siguranţă îi spui ,,Bravo, sunt foarte mulţumit de tine,, sau din punct de vedere financiar îi dai un bonus, pentru că îţi dai seama că omul ala este un om adevărat. Sau poate că nu ştii să motivezi oamenii, să fii lângă ei şi atunci omul va pleca. Iar dacă va pleca piaţa îl va absorbi imediat pentru că este un om bun, care s-a antrenat foarte mult, are rezultate bune şi este sigur că poate să facă lucruri bune,,.

În paralel, Bogdan Ciocoveanu este Director General la Lerida, cel mai mare importator de vinuri şi băuturi spirtoase din România, la care spune că a făcut angajări, nu restructurări.

În calitate de şef nu suportă minciuna, nesimţirea şi lipsa disciplinei. ,,În România avem o problemă cu organizarea şi disciplina. Nu cred că fără disciplină se poate construi ceva!,, În ceea ce priveşte rolul unui lider, este de părere că un manager de top ,,face lucrurile să se întâmple,,!

Românii au un suflet mare!

A întâlnit zeci de tipologii umane, dar spune că lucrul care primează la români este mărinimia sufletească. ,,Dacă sunt bine structuraţi se pot ajuta unii pe alţii, sunt altruişti, iar lucrul acesta mi se pare un plus al nostru. La polul opus, Bogdan spune că societatea este afectată de ceea ce se numeşte ,,mâncătoria românească,,.

A restructurat peste 200 de angajaţi şi a încercat să vadă dincolo de aparenţe. ,,Nu a fost om la care să nu mă gândesc exact. Unde este potrivit, ce ar trebui să facă.. şi cu un sfat. ,,Îndreaptă-te către şi apoi să îi urmăreşti evoluţia. Să vezi dacă face faţă,,.

De la Finanţe la Conservator!

Cel mai radical caz de reconversie profesională este cel al unui angajat din sistemul financiar căruia îi făcea plăcere să cânte la pian. După ce a fost restructurat, a dat la Conservator iar acum lucrează într-o formaţie. ,,Criza a fost o ocazie pentru foarte mulţi oameni să se descopere şi să facă lucruri care le fac plăcere. (…) Un om trecut de 40 de ani este un om plin de informaţii, de experienţă. Un om crescut într-un sistem disciplinat, care a trecut prin perioada lui Ceauşescu,,.

,,Dacă nu ai bucurie înseamnă că nu este pentru tine!,,

Uneori, când viaţa aduce oamenii în situaţii limtă, aceştia ajung să se descopere pe sine, să realizeze că viaţa este prea scurtă, pentru a nu o trăi autentic. Iar dacă pe acest drum unii dintre ei au şansa de a întâlni un om cu ,,darul,, de a le vedea potenţialul, acest proces devine mai uşor.

,,Nu ştim să ne descoperim pe noi înşine şi conjunctural intrăm pe un job şi rămânem acolo că este criză, chiar dacă nu îţi aduce satisfacţii. Cel mai important lucru (şi o spun cu tărie) este ca ceea ce faci să îţi placă!

Să te duci de drag la muncă, la birou, la şantier! Să-ţi placă să faci jobul respectiv. (…) Viaţa este numai una şi o trăieşti o singură dată. Trăind o singură dată, viaţa nu este făcută din jertfă. În trecut aşa se înţelegea. Astăzi trebuie să ştim să muncim, să ştim să ne bucurăm de viaţă şi toate lucrurile acestea care îţi dau plăcerea de a merge mai departe. Zi de zi, bucuria de a ajunge acasă, bucuria de a ieşi cu prietenii, bucuria de a avea rezultate la serviciu. În fiecare lucru trebuie să găseşti o bucurie. Dacă nu ai bucurie înseamnă că nu este pentru tine!,,.

Din punctul meu de vedere, Bogdan Ciocoveanu ar putea susţine oricând, cu succes, discursuri motivaţionale, dacă timpul îi va permite şi dacă va dori acest lucru. Până atunci, vă invit să urmăriţi înregistrarea video! Credeţi-mă, vă ,,va îmbogăţi,,!

Web editor: Magda Câmpeanu

Vezi şi Vişinel Bălan – Orfanul care ne-a dat o lecţie de viaţă!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera