Bob Dylan, acuzat de abuzuri sexuale asupra unei copile de 12 ani în anii 1960. Ce spune artistul?

Bob Dylan este dat în judecată de o femeie care spune că artistul american a abuzat-o sexual în 1965, când avea 12 ani.

Starul rock s-ar fi folosit de „statutul de muzician pentru a-i furniza alcool și droguri și a abuzat-o sexual de mai multe ori' sub diferite amenințări de violență fizică.

Se spune că abuzul a avut loc la apartamentul lui Dylan din Chelsea Hotel din New York. Purtătorul de cuvânt al lui Dylan a declarat pentru BBC„afirmația este falsă și va fi riguros combătută'.

Bob Dylan, acum în vârstă de 80 de ani, este acuzat de agresiune și provocare de suferință emoțională. Presupusa victimă, care acum are 68 de ani și locuiește în statul Connecticut, este identificată doar prin inițialele JC.

Ea a spus că starul rock i-a cauzat „daune psihologice severe și traume emoționale' și îi cere daune nespecificate și un proces cu juriu. Potrivit acesteia, vedeta a efectuat „fapte de pradă, sexuale și ilegale', care ar fi fost „făcute intenționat de el către ea fără consimțământul ei'.

Ea a susținut că a suferit „suferință mentală severă, angoasă, umilință și jenă, precum și pierderi economice'.

Documentele sale legale au fost depuse vineri la Curtea Supremă din New York în temeiul unei legi care le permite victimelor depunerea acuzațiilor, indiferent de momentul abuzului.

Dylan, care s-a născut Robert Allen Zimmerman, a vândut peste 125 de milioane de albume în întreaga lume pe parcursul unei cariere de șase decenii. Cele mai cunoscute melodii ale sale includ Blowin ‘In The Wind și The Times They Are a-Changin’.

În 2016, vedeta rock a primit Premiul Nobel pentru literatură, devenind primul compozitor care a câștigat prestigiosul premiu. De asemenea, el a fost distins cu Medalia prezidențială a libertății în 2012 de președintele de atunci Barack Obama.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete