Băiatul mamei sau cum recunoști un bărbat controlat de mama lui

Ți se pare că partenerul stă prea mult la discuții cu mama lui? Toate deciziile importante nu sunt discutate cu tine, ci cu ea? S-ar putea să ai de-a face cu un bărbat imatur emoțional, care nu și-a câștigat independența față de mama lui.

Află, din articolul de mai jos cum să-l recunoști.

Deciziile luate împreună cu mama lui

De la cea mai mică la cea mai importantă decizie, totul trebuie discutat cu mama lui. Vrea să-și ia un gadget nou? Sau plece în vacanță într-un loc exotic? Orice, absolut orice trebuie discutat cu mama lui. Desigur, sub forma de: vreau doar să cer o părere. Iar părerea se transformă într-o discuție de o oră, cel puțin.

Bineînțeles, nu este interzisă cererea unei păreri. Însă e indicat ca un bărbat în toată firea să știe să-și ia deciziile singur și să nu depindă mereu, în totalitate, de sfatul mamei.

Fii atentă la acest comportament și ține minte că deciziile ce țin de voi și de spațiul în care locuiți trebuie să le luați împreună. În doi, nu în trei.

Partenera e mereu pe planul al doilea

Ați stabilit acum câteva zile că luați cina împreună, dar a intervenit ceva, iar acel ceva este mama lui, ca de fiecare dată?

Și acest lucru nu ar fi o problemă, însă ai început să pierzi șirul dăților în care ai fost pusă pe locul doi, iar planurile voastre nu au mai fost finalizate. Iar numitorul comun este mama lui.

Iar senzația că orice ai face nu va fi niciodată destul și nu vei avea niciodată prioritate este din ce în ce mai pregnant.

Comparații directe cu mama lui

Te trezești că mâncarea pe care o pregătești primește mereu ,,complimentul: mama parcă o făcea altfel? Sau că produsele de curățenie pe care le folosești tu nu sunt aceleași pe care le folosește mama lui?

Când te lovești de comparații asemănătoare cu cele de mai sus, să știi că ai de a face cu un tip care încă este dependent de mama lui și părerile acesteia.

Viața intimă este afectată

Mama lui nu te place? Fii sigură că acest lucru se va răsfrânge și asupra vieții voastre intime. Iar mecanismul este următorul: mama care și-a crescut băiatul cu mesajul că se va supăra dacă nu-i va face pe plac, va avea probleme nu doar în viața de zi cu zi, ci și în ceea ce privește potența masculină.

Poate el te iubește sincer și își dorește o relație cu tine, a văzut că are probleme și a încercat chiar și cea mai bună pastilă pentru potență. Însă lucrurile nu pot funcționa normal dacă, din punct de vedere psihologic, este încă legat de mama sa.

Și, dacă mama lui nu te place, tragi singură concluziile.

Un bărbat dependent de mama lui nu va avea puterea să-și ia singur deciziile și nu va putea să-și identifice propriile nevoi. Ține cont de faptul că, pe termen lung, o relație prea strânsă a partenerului tău cu mama lui poate să vă distrugă relația.

Soluția este ca el să-și dea seama că acest comportament nu este o soluție pentru termen lung și că-i afectează calitatea vieții de zi cu zi, cât și relațiile romantice. Un terapeut poate ajuta procesul conștient de separare de mamă. Nu va fi ușor, însă pe termen lung, băiatul mamei își va putea redobândi independența și va putea fi prezent lângă parteneră.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial