„Baby Hulk”: Nou-născutul care a învins toate obstacolele

Medicii i-au spus unei mame că bebelușul ei nenăscut nu va trăi, apoi a născut “un supererou”. Extraordinara fetiță și-a câștigat porecla jucăușă de „Baby Hulk’, din cauza unei afecțiuni neobișnuite care a dus la o mărire pronunțată a pieptului și a brațelor sale.

Armani, care are acum nouă luni, prezenta o afecțiune rară la naștere, numită limfangiom, care a făcut-o să arate ca un bebeluș culturist. Aceasta se caracterizează prin dezvoltarea unor excrescențe necanceroase în interiorul vaselor limfatice. Acestea sunt structuri subțiri, asemănătoare unor tuburi, responsabile de transportul fluidelor în tot corpul.

Ca urmare a acestei afecțiuni, partea superioară a trunchiului și brațele ei au suferit o hipertrofie semnificativă, creând o disproporție vizibilă în comparație cu restul corpului ei. Mama lui Armani, Chelsey, în vârstă de 33 de ani, i-a acordat cu drag porecla “mini Hulk” fiicei sale la naștere, datorită asemănării sale izbitoare cu un mini culturist.

Afecțiunea lui Armani, care poate fi cauzată de factori genetici sau de dezechilibre hormonale, a fost diagnosticată în timpul celei de-a 17-a săptămâni de sarcină a mamei sale. La naștere, micuța cântărea 5 kilograme, ceea ce a făcut ca mama ei să pară considerabil mai mare în timpul sarcinii, determinând adesea străinii să întrebe dacă așteaptă tripleți.

În ciuda faptului că medicii i-au dat inițial lui Armani un prognostic sumbru de “zero la sută” șanse de supraviețuire, ea a sfidat șansele, plângând la scurt timp după ce a fost născută prin cezariană la 33 de săptămâni, dând dovadă de o rezistență remarcabilă. Mama și-a exprimat o profundă tulburare emoțională la primirea veștii despre afecțiunea bebelușului ei, luptându-se să înțeleagă de ce copilul ei era afectat de această boală.

Femeia a povestit reacția sa inițială la diagnostic, declarând că nu mai întâlnise niciodată această afecțiune medicală. Ea a recunoscut cu sinceritate că a efectuat cercetări în acest sens și că nu a fost deosebit de încântată de rezultatele descrise în unele dintre imagini.

„Când am aflat, ca să fiu sinceră, am fost devastată, am avut inima frântă. Nu înțelegeam ce s-a întâmplat, ce nu a mers bine, pentru că mai aveam doi copii sănătoși și plângeam în fiecare zi. În fiecare zi, l-am întrebat pe Dumnezeu de ce”, a împărtășit mama, scrie Bright Side.

Mama recunoaște că fiica ei este norocoasă că nu are nicio malformație, spre deosebire de alte cazuri la care a fost martoră. Ea își exprimă admirația pentru acei copii care au trebuit să se confrunte cu astfel de provocări. De asemenea, a remarcat că fiica ei este mulțumită și plânge rar, cu excepția cazului în care vrea să fie ținută în brațe. Ea a explicat că s-au angajat să facă tot ce pot pentru a oferi cea mai bună viață posibilă pentru copilul lor.

Mama a menționat că Armani are multă piele în plus. Ea crede că aceasta va dispărea în cele din urmă, iar ea va avea aspectul unui bebeluș normal. De asemenea, anticipează cicatrici semnificative rezultate în urma operațiilor.

Micuța a reușit perfomanța de a se rostogoli și se află în stadiile incipiente de a încerca să spună “mamă”. Armani face progrese excelente și mama sa o descrie ca fiind un adevărat miracol în viața lor, subliniind profunzimea iubirii lor pentru ea.

Mama și-a descris sarcina spunând că trupul ei a indicat necesitatea de a aduce pe lume copilul. Ea a declarat că a fost aproape de a ajunge la o greutate de aproape 90 de kilograme, iar starea ei de sănătate s-a deteriorat într-un ritm rapid. Ea a menționat că îndura suferințe zilnice, se confrunta cu dificultăți în a dormi și făcea față în mod constant unor boli grave. Tânăra mamă a precizat că decizia ei de a se supune nașterii la 33 de săptămâni s-a bazat pe faptul că organismul ei a semnalat o oprire. Ea a mai precizat că, pe măsură ce trecea fiecare zi, viața devenise din ce în ce mai solicitantă, afectând chiar și sarcinile de bază și capacitatea sa de a respira din cauza disconfortului extrem. În plus, mama a avut nevoie de un drenaj continuu de lichid din stomac.

Femeia a povestit momentul emoționant al nașterii lui Armani, spunând: “Spre surprinderea tuturor, a ieșit plângând și toată lumea din cameră era emoționată. Nimeni nu știa ce avea să se întâmple. Este o poveste foarte magică”.

Operația de naștere a reprezentat o provocare semnificativă pentru mămică. Cu toate acestea, ea a declarat că totul a meritat atunci când a văzut chipul copilului ei. Femeia a detaliat experiența, povestind că i s-a administrat ceva pentru a o ajuta să se calmeze, deoarece suferise un atac de panică. Și-a amintit că fusese într-o stare de angoasă, țipând și plângând, și s-a descris ca fiind într-o stare haotică și îngrozitoare.

Cu toate acestea, ea a subliniat că bebelușul ei a surprins pe toată lumea și a sfidat așteptările. Când a văzut-o pentru prima dată, a recunoscut că a vărsat și mai multe lacrimi, deoarece nu întâlnise niciodată pe cineva cu un aspect similar, așa că fusese cu adevărat șocată, dar, în același timp, s-a simțit recunoscătoare.

După naștere, Armani și familia ei au fost transferați în Cincinnati, pentru o ședere de trei luni la un spital specializat, unde bebelușul și-a început recuperarea. Mama a împărtășit, de asemenea, provocările cu care s-a confruntat cu depresia postnatală și determinarea ei de a rămâne puternică pentru Armani și ceilalți doi copii ai săi. Ea a descris drumul lor ca fiind o călătorie în rollercoaster, recunoscând luptele zilnice.

În prezent, este programată pentru o intervenție chirurgicală menită să elimine surplusul de vase limfatice pentru a normaliza dimensiunea brațelor și a pieptului. În anii următori, va avea nevoie de intervenții chirurgicale ulterioare pentru a remedia orice exces de piele reziduală de pe corp.

În timpul intervențiilor chirurgicale, medicii vor extirpa țesutul limfatic anormal pentru a facilita o mai bună drenare a fluidelor din corpul ei și pentru a preveni acumularea de lichide. Ea poate fi supusă apoi și unui tratament cunoscut sub numele de scleroterapie. Acesta presupune injectarea unui medicament specializat în organism, care induce iritarea și cicatrizarea țesutului limfatic anormal, determinând contracția și colapsul acestuia.

Foto: Facebook

A apărut revista Avantaje ediția de noiembrie 2023. Luna aceasta vă surprindem cu un număr cu adevărat special, cu un DOSAR în care dezbatem tulburările de personalitate cele mai des întâlnite, cu subiecte de sănătate considerate tabu dar și cu invitați- surpriză:

EXCLUSIV AVANTAJE:

CRISTIAN DIACONESCU – Diplomat de carieră și fost ministru de externe, totul pornind de la o bază juridică, Cristian Diaconescu poate oferi context pentru cele mai „fierbinți' subiecte ale zilei. În interviul Din ediția de noiembrie poți citi o sinteză a ceea ce înseamnă rolul României în UE, fenomenul fake news, dar și noile direcții de dezvoltare – cum ar fi energia verde și folosirea inteligenței artificiale.

DOSAR SPECIAL – Tulburările de personalitate

Cauzele exacte ale tulburărilor de personalitate nu sunt pe deplin înțelese, dar se crede că o combinație de factori genetici, chimici și de mediu pot contribui la dezvoltarea lor.

PARANOICUL – Personalitatea paranoică nu este un caz de nebunie, este doar un om cu o înclinație permanentă spre suspiciune și neîncredere.

HISTRIONICUL – În prima zi, pare charismatic, te vrăjește. A doua zi, te cam obosește.

A treia zi, deja ai vrea să-l tragi din priză. Cine să fie? Un individ cu personalitate histrionică.

PERFECȚIONISTUL – „Dușmanul binelui e mai binele', se spune. Cel care nu este niciodată mulțumit riscă să nu-și termine treaba la timp. În plus, îi critică la nesfârșit pe cei din jur. Rău pentru el, rău pentru toată lumea.

DEPENDENTUL – Dacă te sufocă, poți să te scuturi de el și să scapi. Dar ce se va întâmpla cu el după aceea? Dependentul este expus unor riscuri dintre cele mai grave.

DEPRESIVUL – Cum să ne purtăm cu personalitatea depresivă atunci când face parte din viața noastră? Dacă se leagă de evenimente concrete, dacă are cauze certe, dacă este o stare temporară, depresia este o maladie. Dacă este un fel de a fi permanent al cuiva, vorbim despre o personalitate dizarmonică de tip depresiv.

Vrei să te bucuri de o căsnicie fericită? Atunci fii foarte atentă la primul și cel mai important pas pentru reușita în doi: alegerea partenerului de viață! Vă plac aceleași lucruri și vă ghidați în viață după aceleași valori? Cu siguranță, el va fi alesul! Sau poate că, deși nu vă înțelegeți întotdeauna, vă completați reciproc – doar știe oricine, contrariile se atrag.

Ești prizoniera dragostei? Când ne îndrăgostim, viața noastră gravitează în jurul persoanei iubite și pare că nimic altceva nu mai există în jur. Dar dragostea nu înseamnă acapararea unuia de către celălalt. Viața fiecăruia are o multitudine de fațete pe care nu le putem neglija, oricât de mult am fi preocupați de partener și de dragostea pentru el.

Citește revista aici: https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate