Avantaje mai puțin evidente ale unui implant dentar, conform pacienților care au trecut prin această procedură

Ideea de tratament cu implant dentar inspiră teamă multor persoane care își pierd dinții, împiedicându-i să ajungă la timp la cabinetul medicului specialist. Din lipsa de informație sau din cauza unor mituri legate de aceste lucrări dentare, este inoculată frica de implantolog. 

Cea mai bună armă pentru a combate aceste prejudecăți, este promovarea recenziilor venite din partea pacienților care au trecut deja prin această procedură. Cine ar putea mai bine decât aceștia să explice ce înseamnă practic o astfel de intervenție medicală?

Avantajul unei echipe de profesioniști

Deși avantajele unui implant dentar sunt numeroase, nu doar pentru sănătatea orală, dar și pentru cea a întregului corp, există și beneficii mai puțin evidente. Unul dintre acestea poate fi considerat profesionalismul echipei medicale care se ocupă de cazuri cu grade de dificultate din cele mai complexe. 

Pacienții care au trecut prin proceduri complicate, ce au presupus operația de adiție de os și inserarea implanturilor, au mărturisit că nici măcar nu au simțit că ar fi fost într-o operație. Cu toate că durata intervenției a fost de 2 ore, pacienții au avut impresia că s-au scurs doar 30 de minute, ceea ce demonstrează că abordarea medicală și atmosfera relaxantă creată de medici au contribuit enorm la starea de bine a pacienților. Iată, așadar, cât de importante sunt atitudinea și profesionalismul specialiștilor din acest domeniu. 

Experiența, 90% din succesul intervenției

Experiența își spune cuvântul în orice activitate, iar succesul unui tratament cu implant dentar depinde enorm de aptitudinile și cunoștințele medicului. O clinică care are un portofoliu bogat în cazuri rezolvate și o rată de succes de peste 97% prezintă fără nicio îndoială garanția unor servicii medicale excepționale. Pentru liniștea ta sufletească, înainte de a da startul tratamentului, interesează-te și de experiența medicului care se va ocupa de cazul tău. Aceste informații îți vor oferi curajul și încrederea de care ai nevoie.    

Contracararea fricii printr-un dialog constructiv 

Răbdarea cadrelor medicale de a explica pacienților în detaliu ce presupune tratamentul cu implanturi și recomandările oferite sunt un alt avantaj mai puțin evident. Frica multor pacienți poate constitui un impediment activ în procesul de inserare a implanturilor și în perioada de vindecare, de aceea un dialog prietenos și constructiv între cele două părți este esențial. Explicarea fiecărei etape într-un limbaj cât mai apropiat de cel al pacientului, va contribui la înlesnirea colaborării medic-pacient.  

Lipsa durerii din timpul intervenției

Lipsa durerii din timpul procedurii, chiar și atunci când intervenția presupune 8 extracții și 4 implanturi inserate, este probabil cel mai convingător beneficiu. Anestezia efectuată este deosebit de eficientă, inserarea cilindrului din titan fiind nedureroasă. La câteva ore, însă, este posibil să apară un ușor disconfort ce va putea fi controlat cu ajutorul medicamentelor prescrise de către stomatolog.

Durabilitatea implanturilor și prevenirea deteriorării sănătății orale

Un implant dentar de calitate, îngrijit corespunzător, poate dura o viață întreagă. Pentru a asigura durabilitatea acestora, va trebui să vizitezi periodic cabinetul stomatologic, să acorzi atenție igienei orale și să menții o stare de sănătate bună. Inserarea din timp a implanturilor, previne apariția proceselor de atrofie osoasă, resorbție osoasă, retracție gingivală și migrare a dinților, iar țesuturile din jurul rădăcinii dintelui care a fost extras își vor menține forma lor naturală. 

Optează pentru tratamentul cu implant dentar și bucură-te din nou de alimentele preferate și de un zâmbet cuceritor!   

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial