În ultimii ani, imprimantele industriale cu latex au devenit din ce în ce mai populare în rândul companiilor de tipărire comerciale. Sunt utilizate pentru gamă largă de materiale și au un număr mare de aplicații, fiind folosite atât în interior, cât și la exterior. Descoperă care sunt avantajele imprimantelor latex și de ce merită să investești în una.
Imprimantele cu latex funcționează pe bază de cerneală ecologică, non-toxică. Acest lucru se traduce printr-un mediu de lucru mai sănătos și angajați mulțumiți. În plus, când printurile sunt lipsite de miros, pot fi montate în siguranță și în spații închise.
De fapt, acest tip de cerneală a apărut ca alternativă la versiunea pe bază de solvent. Spre deosebire de aceea, latexul este compus în mare parte din apă.
În spitale, clinici, recepții, birouri sau zone de așteptare, soluțiile toxice sunt extrem de deranjante și periculoase. Optează pentru o cerneală non-toxică pentru a evita situațiile neplăcute.
Latexul este compatibil cu o gamă largă de suporturi de imprimare. Poți folosi mai multe tipuri de hârtie, PVC, folii din PET, bumbac, vinil transparent, tapet, pânză din poliester și altele. Imprimantele pot printa ambalaje, etichete, fotografii mari, panouri publicitare (OOH), bannere, grafică de vehicule, autocolante pentru ecrane și ferestre, afișe publicitare, casete luminoase, semne direcționale etc.
Imprimantele industriale de format mare cu latex garantează imagini de înaltă calitate. Tehnologia specifică permite realizarea de produse în culori vibrante, la rezoluții mari. Drept urmare, tot mai multe companii se orientează către aceste echipamente ale viitorului.
Mulțumită latexului, produsele imprimate sunt foarte durabile și rezistente la zgârieturi. Asta duce la economii financiare, pentru că nu va fi nevoie să refaci des produsele. Avantajul se aplică inclusiv proiectelor de exterior, care nu vor fi atât de afectate de razele soarelui și intemperii.
Desigur, și cerneala cu latex se va estompa în timp dacă este expusă la lumină. Cu toate acestea, printul poate rezista până la 3 ani (în exterior, fără laminare), 6 ani (în exterior, cu laminare) sau 5 ani (în vitrine, fără laminare).
Imprimantele cu latex funcționează astfel: laxetul are rolul de purtător pentru pigmenții de culoare. Echipamentul aplică imediat căldură, iar timpul de uscare este redus. Astfel, durata totală a procesului este de asemenea mai mică.
În general, produsele imprimate cu cerneală pe bază de solvenți necesită până la 24 de ore pentru a se usca complet. Mai mult, dacă mai e nevoie de vreo activitate post-imprimare, și aceasta trebuie să aștepte. În cazul latexului, în schimb, produsele pot fi disponibile pentru livrare chiar în aceeași zi.
Imprimarea cu latex este o soluție excelentă datorită ușurinței de utilizare, a calității și a durabilității. Dacă îți dorești să obții cele mai bune rezultate de imprimare, să protejezi mediul și să economisești timp, ia în considerare achiziția unei imprimante industriale cu latex.
Sursa foto – Freepik