Asta ne așteaptă pe toți: un pilot de avion a ajuns șofer de autoutilitară

Această pandemie a făcut deja foarte multe victime și nu doar vieți omenești. Foarte mulți dintre noi vom fi lăsați pe dinafară. Joburile noastre sunt în pericol. Asta ne așteaptă pe toți: un pilot de avion a ajuns șofer de autoutilitară.

Să muncești – chiar și pe un post fără legătură cu pregătirea pe care o ai – nu este o rușine. Mai ales în aceste vremuri în care, din cauza pandemiei, milioane de oameni din întreaga lume rămân fără servicii și surse de venit după restrângerea activității. Așa a considerat și Peter Login, un tânăr pilot al companiei British Airways, după ce criza declanșată de pandemia de coronavirus a lovit industria aeriană. Astfel, salariile piloților au fost reduse cu 50%, odată cu reducerea numărului de zboruri. Pentru Peter nu a fost nicio problemă să înlocuiască manșa unui Boeing 747 cu volanul unei autoutilitare Mercedes Sprinter și să devină… curier. Până la urmă, instinctul de supraviețuire este mai puternic decât orice orgolii, de care nici nu era vorba în cazul tânărului pilot. Prietenii de pe Twitter i-au apreciat și lăudat curajul, spiritul de aventură și atitudinea de persoană care nu poate sta degeaba, preferând să se pună în slujba celorlalți, cu toate riscurile existente. Pentru că Peter este acum – fie și temporar – unul dintre curierii care livrează mâncare britanicilor izolați la domiciliu.  'Sper totuși să revii cât mai curând pe cer!', i-a transmis lui Peter un prieten pe o rețea de socializare.

Tânărul pilot pare să fi fost urmărit de ghinion în ultima vreme, în ceea ce privește stabilitatea locului de muncă, cel corespunzător pregătirii sale profesionale. Până să lucreze pentru British Airways, Peter Login a fost timp de trei ani pilot pe avioanele de marfă ale DHL. În luna septembrie a anului trecut, când compania a întâmpinat probleme financiare, bărbatul s-a angajat la British Aiways, dar a apucat să lucreze numai patru luni, până în momentul în care pandemia a afectat și Marea Britanie.

Compania a oprit la sol toate zborurile de pe Aeroportul Gatwick și a redus dramatic serviciile aeriene și pe Aeroportul Heathrow. Piloții au fost anunțați de reducerea salariilor cu 50% timp de trei luni, fiind obligați să își ia câte două săptămâni de concediu fără plată în lunile martie, aprilie și mai. Dar, din fericire pentru Peter, firma de curierat Tesco avea nevoie de personal.

Același spirit, nu doar întreprinzător dar și de sacrificiu am spune noi, având în vedere riscurile la care se expun astfel de lucrători, îl are și partenera de viață a lui Peter. Marianne a lucrat și ea cu Peter la DHL, făcând parte din echipajul de cabină, iar acum este în linia întâi a frontului de luptă împotriva coronavirusului, oferindu-și serviciile spitalelor Universității Basildon și Thurrock.

Foto: Facebook

Citeste și:

Nu te pune cu rușii: te împușcă din balcon dacă te văd pe stradă

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate