Așa alegi scaunul potrivit pentru un biroul stilat

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/FV3GConVSss 

Perioada pandemiei ne-a schimbat complet felul în care ne raportăm la orele de muncă. Din ianuarie 2020, tot mai mulți dintre noi lucrează de acasă, iar acest lucru continuă și în ziua de azi. 

Tot mai multe studii realizate de oamenii de știință ne confirmă ceea ce deja știam – faptul că avem nevoie de un spațiu de lucru cât mai confortabil, astfel încât să devenim productivi. Știai că nu doar scaunul este răspunzător pentru calitatea muncii, cât și alte elemente de design, precum culoarea lavabilei, sursele de iluminat, plantele pe care le avem în birou? 

Însă, de departe, piesa principală pe care trebuie să o alegi cu foarte multă grijă este scaunul, având în vedere faptul că vei petrece în poziție șezut câteva ore bune pe parcursul zilei. 

Cum trebuie să fie scaunul de birou perfect?

Un scaun de birou potrivit trebuie să fie ajustabil, astfel încât să se plieze nevoilor noastre. La fel de importantă este și înălțimea scaunului, dat fiind trebuie să ai o postură cât mai corectă, astfel încât să nu ai dureri de spate și de gât.

De asemenea, scaunul de birou pe care îl alegi trebuie să fie potrivit și pentru activitatea pe care o întreprinzi. Astfel, dacă prestezi o muncă sedentară este foarte important să alegi un tip de scaun de birou care să îți permită toate reglajele posibile. 

Nu în ultimul rând, scaunul trebuie să fie stabil, dar în același timp mobil. Sunt profesii care implică o mobilitate crescută, fiind nevoie să te miști de la o masă la alta. Este important ca modelul ales să dispună de roți pentru a fi mișcat cu ușurință și să aibă cinci brațe, pentru mai multă stabilitate. 

Ce avantaje obții atunci când investești într-un scaun de calitate?

Cu siguranță știi faptul că o poziție greșită pe scaun are urmări în ceea ce privește propria sănătate. O poziție corectă este cea în care te simți comod, îți lași spatele pe spătarul scaunului, îți sprijini mâinile pe birou și nu este necesar să te apleci în fața pentru a lucra. 

Un alt avantaj al unui scaun de birou de calitate, precum un model achiziționat de la Happy Mobila este legat de rezistență. Cel mai bun scaun de birou este creat din materiale de calitate foarte bună, ceea ce se transpune prin componente rezistente (brațe, spătar și roți). În plus, acestea sunt și mai durabile – altfel spus, aceste scaune se deteriorează mai greu, au reglaje mai solide și brațele nu se desprind cu ușurință. 

Un ultim avantaj al unui scaun de calitate este lipsa disconfortului în timpul șezutului, deci nu vei fi nevoit să te tot ridici ca să te întinzi și să îți dezmorțești muschii. Astfel, durerea de spate și de gât se vor diminua considerabil, ceea ce va atrage o productivitate mai mare și o stare de sănătate generală mult mai bună.

Tipuri de scaune pentru un birou cu stil

Sunt o multitudine de modele de scaune pentru birou, de la cele de tip office până la cele elegante, perfecte pentru un birou cu stil. Iată principalele tipuri de scaune pentru birou:

Scaunele din catifea

Catifeaua este un material prețios, ce va pune în valoare un birou elegant și va contura un decor cu adevărat spectaculos. Sunt o mulțime de scaune din catifea, pentru gusturile oricărei persoane. Important este să alegi culoarea care se potrivește cel mai bine ambientului și să pui accentul pe comoditate.

Scaunele din piele

Acest material se regăsește mai mult în colecția scaunelor office, dat fiind că oferă o eleganță atemporală, un aspect classy, dar și confort. Pe cât de frumos este un astfel de scaun, trebuie să iei în considerare faptul că pot fi greu de întreținut, nu lasă pielea să respire, iar după îndelungi utilizări materialul se va scoroji. 

Scaunele din material textil

O altă variantă pe care să o iei în considerare este scaunul creat dintr-un material textil. Este și mai accesibil din punct de vedere al prețului, dar și plăcut la atingere. În plus, aceste scaune sunt disponibile într-o gamă diversificată de culori și imprimeuri, deci cu siguranță vei găsi ceva pe placul tău. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial