Femeia Anului

De 18 ani recunoaștem și premiem femei  care transformă obișnuitul în remarcabil. Eroine anonime care au reușit să facă din lumea în care trăim una mai bună.

Monica Radu – imensa putere a vulnerabilității

monica radu

În urma unui accident rutier, Monica Radu şi-a petrecut aproape jumătate din viață în fotoliul rulant. Dar timpul acesta n-a fost irosit! Dimpotrivă! A absolvit Facultatea de Litere în cadrul Universității Bucureşti şi Facultatea de Ştiințe Economice la Universitatea Valahia – Târgovişte. Este mediator atestat de către Consiliul de Mediere Bucureşti.

În prezent, lucrează ca asistent translator în cabinetul de Acupunctură al celui mai mare spital privat din Prahova – Sanconfind. Dar cea mai de preț împlinire a venit prin cei trei copiii, Petru, Ioan şi Ilinca.

Organizează și participă la diverse activități cu impact social şi cultural, susține prezentări la seminarii cu tematici de informare socială, este speaker motivațional. A fost prezentă pe podiumul de defilare al evenimentului Atipic Beauty, o prezentare de modă care reunește cele mai frumoase și educate femei cu dizabilități din România (edițiile 2014 și 2015).

Avantaje a premiat-o în 2009 pentru activitatea sa caritabilă din Centrul de ocrotire a bătrânilor defavorizaţi din Voila, Câmpina. Ea își continuă activitatea de voluntariat în căminul de bătrâni Mislea.

Ruxandra Donose

ruxandra donose

Are o carieră impresionantă de peste 25 de ani pe toate marile scene lirice ale lumii, vocea ei caldă şi profundă de mezzosoprană cucerind publicul de pretutindeni şi aducând României un imens prestigiu.

Ca mai toţi artiştii lirici autentici, cunoaşte consacrarea în străinătate. După desemnarea sa ca Femeia anului 2006, cariera ei se află într-o continuă ascensiune, cu multiple angajamente în Europa, Asia, America de Nord și de Sud.

În 2008 se remarcă în premiera mondială absolută cu opera „The Fly, de Howard Shore (Oscar pentru muzică la trilogia Lord of the Rings). În 2009, 2011, 2014, 2015 revine la Royal Opera Covent Garden cu două dintre rolurile preferate: Concepcion în „Ora Spaniolă de Ravel, iar în 2013, cu „Carmen, la English National Opera din Londra.

A înregistrat pe CD 3 opere baroce, integrale: „Farnace de Vivaldi, ( EMI), „Tamerlano de Händel (Naïve), înregistrare distinsă cu multiple premii și care urmează să apară la începutul lui 2016. În 2014 a lansat un Solo CD „Romance, primul CD cu Orchestra Radio, iar în 2015 cartea „De vorbă cu Ruxandra Donose, de Oltea Șerban Pârâu, la Editura Operei.

Uca Marinescu – Ocolul Pământului la 70 de ani

uca marinescu

Exploratoarea Uca Marinescu, Femeia anului 2002, ne impresionează cu extraordinara ei energie și deschidere către tot ce nou. La 75 de ani, continuă să exploreze natura și oamenii, ajutându-i, așa cum s-a întâmplat și în urma cutremurului din Tibet.

Aniversarea celor 70 de ani a prins-o făcând ocolul Pământului. Pentru cei mai mulți dintre noi, lumea e ceea ce ni se spune, pentru ea e ceea ce există cu adevărat.

„Pasiunea mea e cunoașterea Lumii, a locurilor izolate de turismul agresiv, unde se mai păstrează puritatea și valoarea filozofiei de viață, locuri nepoluate de prezența omului modern. Astfel, am găsit urmele unor civilizații rămase și pierdute în timp și spațiu, ale unora care rezistă și care se păstrează în ciuda așa-zisei civilizări.

Nu ne deosebește nimic, doar stilul de viață, simplitatea și spiritualitatea. Am plecat de fiecare dată cu întrebări, căutând răspunsuri, și de fapt m-am întors cu și mai multe întrebări. Expedițiile mi-au demonstrat că trebuie să revenim la natură, fiindcă aparținem naturii, nu natura nouă.

Simona Miculescu

simona miculescu

E unul dintre cei mai buni specialişti ai României în relaţii internaţionale, iar din 2008, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României la ONU, reprezentant permanent al României pe lângă ONU la New York.

După decernarea trofeului Femeia anului, în 2008, în cei șapte ani de mandat, a înregistrat multe succese diplomatice și de imagine pentru țara noastră.

Apoi, la finalul unei cariere diplomatice de peste 24 de ani, a reușit să câștige, în urma unei competiții extrem de dificile, cel mai înalt post deținut actualmente de un român în sistemul ONU și de o româncă vreodată: poziția de Reprezentant al Secretarului general ONU și Director al Biroului ONU de la Belgrad.

În paralel cu evoluția profesională și potențând-o, a revenit la muzică – pasiunea vieții sale – înregistrând în 2013, ca vocalistă, un album muzical – „Ambassadors Sing For Peace – cu încă 4 ambasadori la ONU!

A avut un succes extraordinar, cu un ecou pozitiv asupra imaginii României în arena onusiană și nu numai. Ulterior, a format, cu alți 5 colegi, o trupă de ambasadori – UNRocks – cu care a înregistrat și a lansat la New York, de curând, un single dedicat celei de-a 70-a aniversări a ONU. În plan familial, se mândrește cu realizările celor doi copii și cu parcursul profesional de excepție al soțului, președintele Societății Române de Radiodifuziune Ovidiu Miculescu.

Elena Stoica – excelență în educație

În anii care au trecut de când am primit trofeul „Amabasador al Artei Românești peste Hotare, am continuat să promovez arta românească participând la concursuri internaționale adresate tinerelor talente. Elevii mei, membri ai cercului de pictură „Culoare si Vis, din satul Corbeni, Argeș, au reușit să uimească peste tot în lume, fiind răsplătiți cu cele mai mari premii.

În patru ediții la rând (2012 -2015) am câștigat aur, argint, bronz, locul 1 pe națiuni în Japonia. Premii speciale am obținut și în alte țări: Franța, China, Taiwan, India, Slovenia, Cehia, Turcia, Bulgaria, Portugalia, China.

Cei din America ne cer, în continuare, expoziții și metodele de predare. Profesorii de acolo mă roagă să rămân şi să le împărtăşesc din metodologia mea, se pare unică în lume. Nu am aşa ceva, poate doar chemare și pasiune, așa că revin de fiecare dată la Corbeni ca să-mi continui misiunea.

În țară, am primit trofeul „Mentor de excelență și titlul „Profesor Excepțional, iar din India Diploma de profesor excepțional. Majoritatea elevilor mei a urmat școli de artă, câțiva sunt arhitecți prin țară și străinătate, profesori de artă în America și Germania, iar cel cu situația materială și socială cea mai precară a urmat grafică, iar acum e înscris la doctorat.

 

Știi o astfel de poveste? Nominalizează și tu femeile care te inspiră pentru oricare dintre categoriile galei.

1.Excelență în Jurnalismul Social

2.Promovarea și Apărarea Drepturilor Femeii

3.Ambasador al Artei

4.Promovarea și Apărarea Drepturilor Copilului

5.Implicare și Responsabilitate Socială

6.Inițiativă în Sprijinul Semenilor

7. Advocacy și Prevenirea Violentei asupra Femeilor

8. Antreprenoriat la feminin

Trimite-ne propunerile tale la [email protected], pana pe data de 6 ianuarie 2016. Primele 50 de cititoare care ne ajută să scoatem la lumină povești inspiraționale vor fi invitate la evenimentul Gala Femeia Anului. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro