Anunțul făcut de Virgil Ianțu despre revenirea lui la TV. Pregătește o emisiune specială: „Să ne păstrăm bunele obiceiuri, să credem în puterea educaţiei”

Din 23 octombrie, Virgil Ianţu ne dă întâlnire în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, în noul sezon al concursului de cultură generală „Câștigă România!'. Se anunţă o bătălie a vârfurilor, a celor mai buni, dar şi a orgoliilor, pentru că doar câştigători ai ediţiilor din sezoanele anterioare sunt din nou concurenţi!

Virgil Ianţu dă startul celui de-al 13-lea sezon „Câştigă România!' luni, 23 octombrie, la TVR 1. În ediţii săptămânale, de o oră şi jumătate, difuzate lunea, ora 21.00 (cu redifuzare vinerea, de la 22.30), cei mai carismatici şi bine pregătiți concurenți pe care am avut bucuria să-i cunoaștem în cele 12 sezoane și peste 600 de ediții de până acum ale singurului concurs de cultură generală despre România sunt din nou invitaţii lui Virgil Ianţu.

Unii dintre ei s-au remarcat prin șarm, alții prin strategie, unii au fost foarte cuminți și concentrați, alții, din contră, expansivi și foarte vorbăreți. Toți au, însă, un numitor comun: au cucerit publicul! Îi vom reîntâlni şi îi vom admira din nou în studioul emisiunii străbătând virtual judeţele României şi arătându-ne cât de mult îşi iubesc ţara prin cunoştinţele deţinute în materie de istorie, geografie, tradiții folclorice, culturale şi spirituale sau personalități ale României.

Virgil Ianţu: „Câştigă România! nu este doar un concurs, e un mod de viaţă, e curiozitatea de a fi interesat de ţara ta, de oamenii şi valorile ei, e bucuria de a călători şi a cunoaşte, e plăcerea de a gusta din bucate tradiţionale şi dorinţa de a învăţa în fiecare zi ceva nou! Să ne păstrăm bunele obiceiuri, să credem în puterea educaţiei şi să încercăm fiecare, atât cât putem, să facem bine în jurul nostru!'. Acestei comunităţi de oameni curioşi şi generoşi ne invită Virgil Ianţu să ne alăturăm şi în noul sezon „Câştigă România!': „Niciunul dintre cei prezenţi în concurs nu e neapărat motivat de câştigul material, ci mai ales de bucuria de a fi un exemplu pentru cei care iubesc emisiunea şi ţara, într-o perioadă în care cu toţii avem nevoie de pace, educaţie, bucurie', mai punctează gazda emisiunii.

Sezonul 13 „Câştigă România!' va fi unul de excepție! În fiecare ediţie, la TVR 1, trei concurenţi câştigători ai uneia sau mai multor ediţii din primele 12 sezoane se întrec în cunoştinţe de cultură generală. Ca şi până acum, quiz show-ul e împărțit în trei runde: primele două sunt runde eliminatorii (după fiecare dintre ele, un concurent părăsește concursul), iar a treia este o rundă bonus, în care câștigătorul ediției poate să adune premii în bani, ba chiar să își dubleze câștigul. Pentru a câștiga ediţia fiecărei săptămâni, concurenții trebuie să aleagă răspunsul corect dintre cele 4 variante oferite de programul software al concursului.

virgil-iantu-emisiune-castiga-romania-4SeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 5)

Sparg gheaţa şi vin în prima ediţie a sezonului 13 „Câştigă România!': economistul Cristian Ştefănescu, câştigătorul a nu mai puţin de 8 ediţii în primul an de concurs, pe când întrebările nu aveau variante de răspuns; Liliana Radu, profesoară de religie la o școală din Târgovişte, fire veselă și răbdătoare, mama unui tânăr violinist, fost concurent şi el la „Câştigă România!' şi poate cel mai popular concurent al emisiunii din toate timpurile, studentul la medicină George Găitan, câştigătorul a 6 ediţii consecutive în 2021. Pe lângă secvențele memorabile cu cei trei concurenţi din înregistrările de arhivă ale emisiunii, ne vom bucura să îi vedem pe cei trei campioni cum se duelează în cunoştinţe generale despre ţara noastră. Iar graţie duratei mult mai generoase a fiecărei ediţii, componenta de divertisment a programului va fi mult mai bine reprezentată: vom avea ocazia să petrecem mai mult timp alături de concurenţi şi să aflăm ce le-a adus participarea la „Câştigă România!', să ne amuzăm la comentariile şi remarcile gazdei şi să ne îmbogăţim cultura generală.

A apărut ediția de octombrie a revistei Avantaje

Luna octombrie, pentru Avantaje, înseamnă an de an, o nouă aniversare. O nouă bornă așezată la temelia revistei. S-au făcut 27 de borne, 27 de ani de apariții neîntrerupte. Nu e lucru mic… Înseamnă, mai presus de numărătoarea filelor, a paginilor, a tuturor edițiilor, muncă multă și dedicare, căutare asiduă de subiecte potrivite.

De ceva ani, luna octombrie este semnalul de alarmă de la nivel mondial pentru cancerul de sân. Aici, firesc, i-am dat cuvântul profesorului Blidaru, promotorul celor mai multe premiere în tratamentul de elecție al cancerului de sân din România.

Interviuri

Vlăduța Lupău este resortul care împinge o generație puțin haotică și fără repere clare, înainte, și-i oferă un sens. Simplul fapt că e plăcută, iubită, ascultată, urmărită ne umple sufletele de speranță: nu e totul pierdut, folclorul mai are o șansă, muzica de petrecere nu cade total și literalmente în derizoriu… pentru că la răstimpuri apare câte o Vlăduța într-un colț de țară, care ne amintește tuturor cât de frumos știu să petreacă românii ca să-și slăvească bucuria și să uite de necazuri.

Psiho

  • Dacă cel mic nu are prieteni, cel mai probabil este o fire retrasă și introvertită. Ce e de facut dacă micuțul tău nu se împrietenește cu ceilalți copii? E ceva firesc sau e cazul sa te îngrijorezi?
  • Sindromul reflectorului în relația de cuplu: se referă la situația în care, unul dintre parteneri atacă și acuză în permanență, iar celălalt este mereu un defensivă, obligat să se apere continuu.
  • Bârfa. Ai întâlnit pe cineva care să nu stea niciodată la o șuetă? Greu de crezut. Mai ales că micile discuții de la colț' nu numai ca îți satisfac curiozitatea, dar îți pot aduce și beneficii neașteptate.

Sănătate

  • Ne-am obișnuit să considerăm durerile de spate și fracturile (frecvente sau nu) drept semne inerente ale bătrâneții, iar medicii iau drept „discopatie” sau „spondiloză cervicală” tasările vertebrale osteoporotice, pe care le tratează cu Indometacin, Diclofenac sau alte antiinflamatorii.
  • Te dor articulațiile când se schimbă vremea? O persoană „meteodependentă' se plânge de simptome fizice sau emoționale în funcție de starea vremii, prin urmare poate simți disconfort sau durere la nivelul articulațiilor sau mușchilor atunci când vremea se schimbă.
  • Avortul spontan: este o afecțiune caracterizată prin pierderea a trei sau mai multe sarcini consecutive înainte de săptămâna 20 de sarcină. Poate fi o experiență devastatoare dar este important să înțelegem cauzele și să ținem cont de recomandările pentru gestionarea avortului spontan recurent.

Gastronomie

Femeia la cratiță – ce citim în cărțile de bucate. Cărțile franceze au melci, scoici și alte orătănii din mare, ale noastre mai deloc. Cele chinezești se folosesc de foc iute și scurt, din paie și gunoaie; în Europa au fost mereu păduri de pus pe foc, deci gătim la foc lent și îndelungat. Acolo unde clima e caldă, condimentele sunt necesare ca prin iuțeala lor să provoace transpirație și deci să răcorească organismul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Vedete