Anul Bivolului de Metal: ce pericole ne așteaptă

În privința predicțiilor pentru sănătate, astrologia chinezească consideră că în lume şi în interiorul corpului uman există „cele şase Ki', energii rele asociate cu influenţele condiţiilor extreme ale mediului: energia vântului, a frigului, a căldurii, a umezelii, a uscăciunii sau arşiţei şi a focului. Ele au fost asociate cu anotimpurile: vântul este ki-ul de primăvară, căldura ki-ul verii, umiditatea a sfârşitului verii, uscăciunea a toamnei, şi frigul este ki-ul iernii. Al şaselea rău, ki-ul focului, apare ca urmare a expunerii intense şi prelungite la oricare dintre celelalte cinci.

Anul Bivolului de Metal: ce pericole ne așteaptă

Energiile interacţionează între ele, atât în mediul înconjurător cât şi în corpul uman, dând naştere unui circuit permanent al schimbărilor: vântul creează căldura, căldura – arşiţa, arşiţa – umezeala, apoi umezeala – seceta, seceta – frigul şi frigul din nou vântul. Şi ciclul se reia fără oprire de la capăt. Astfel, în corpul tău domină chiar din momentul naşterii una dintre cele şase ki, iar aceasta îți va determina constituţia energetică pentru anul acesta, păstrarea sănătății fizice și psihice fiind bazată pe controlul și armonizarea celor şase ki. Există însă şi o lege care se opune stăpânirii energiilor și care se manifestă, atunci când ki-ul nu poate fi controlat de energia dominantă, aşa cum căldura se opune frigului. În acest caz are loc o transformare a forţelor, şi este necesar să fie cunoscute caracteristicile pe care le conferă şi le atrage fiecare tip de energie.

Predicțiile celor șase rele pentru Bivolul de Metal
Vântul – „Şeful celor şase ki'. Dacă ești născută sub energia vântului (considerat şeful celor şase rele' fiindcă este purtătorul tuturor condiţiilor atmosferice) vei fi expusă, în 2021, îmbolnăvirilor scurte şi cu evoluţie rapidă. Ești o persoană activă, foarte curioasă, modestă dar poate puţin cam superficială. Vei avea parte de călătorii și de comunicare cu ceilalți. Evită accesele de enervare dese și emoțiile cauzate de mânie și vei ocoli multe probleme de sănătate.
Frigul- inamicul de gheaţă'. Cei născuți sub semnul elementului Apă vor fi expuși anul acesta, energiilor asociate cu aceasta care le poate invada organismul prin punctele slabe ale câmpului energetic de protecţie al corpului. Apa poate aduce cu sine frisoane, crampe, dureri de cap, febră, răcirea extremităţilor şi scăderi de libidou. Vei avea un an cu ceva episoade de oboseală severă și chiar atacuri de panică. În materie de îngrijire a sănătații ia decizii foarte atent studiate, fii realistă, analizează totul în cele mai mici amănunte şi expune-ți părerile rar dar extrem de direct.
Căldura- focul cel rău'. Dacă ești născută sub ki-ul căldurii vei avea de luptat anul acesta cu energia excesivă a Focului, iar afecţiunile tale pot fi cauzate deseori de temperaturi excesiv de ridicate ale aerului întinse pe perioade lungi de timp. Ai un temperament sprinten și activ, iubești aventurile, compania prietenilor, râsul, iar principala ta emoţie este bucuria și asta te salvează de multe ori în cursul anului 2021, de la îmbolnăviri mai grave. Simptomele afectării sănătății de ki-ul căldurii sunt: tenul congestionat, setea cronică, transpiraţile abundente, iritabilitatea. Ești ambițioasă, practică, preferi lucrurile de bună calitate iar de multe ori te vei lăsa condusă de propriile impulsuri și te vei strădui să-ți îndeplinești pe orice cale, dorințele.
Umezeala – răul din somn. Ki-ul umezelii este asociat cu energia Pământului şi se infiltrează prin câmpul de protecţie uman, afectându-ți sănătatea în special în timpul somnului. Ești o fire mai puțin înclinată spre mișcare, îți place să te ocupi de casă, de copii, de gospodărie, iar neliniştea este emoţia care te caracterizează. Ești foarte emotivă, faci totul în mod logic, iar activitatea intelectuală este tema ta preferată. Pentru a evita afecțiunile ce te pot afecta în cursul anului 2021 trebuie să eviți consumul excesiv de cafea, alcool, fructe îngheţate, dulciuri şi băuturi dulci.
Arşiţa– ki-ul negativ al toamnei. Principala emoţie controlată de arşiţă este tristeţea, iar acest ki este generat de umiditatea insuficientă din aer și îți poate afecta, în cursul anului 2021, plămânii, iar faptul că ești cam slăbuță și nu faci multă mișcare poate fi o circumstanță agravantă. Este partea rea a energiei de toamnă și te vei confrunta în acest anotimp cu accese de pesimism care îți vor scădea vitalitatea, chiar dacă trăiești sentimentele la maximum. Rămâi hotărâtă în decizii, chiar pe alocuri încăpăţânată şi înclinată către analizarea unei probleme pe toate feţele.
Focul – energia extremă. Dacă oricare dintre cele cinci ki-uri ale anotimpurilor atinge extremul pentru o perioadă lungă de timp, energia acestuia se poate transforma în ki-ul Focului Rău care poate afecta orice nativ indiferent de semnul nașterii sau de ascendentul său. Focul cauzează simptome asociate cu energia ta originală de la naştere, dar înrăutăţeşte şi „arde' sistemul energetic al organului afectat. Acest ki îți va consuma rapid energia internă şi poate leza permanent anumite organe din corp. Atenție la influența sa în acest an, căci poți suferi scăderi de energie și de încredere în propriile forţe, vei fi tentată să fi mai puțin generoasă, diplomată și comunicativă, iar emoția caracteristică, senzația de fericire, va diminua.

Protejază-ți sănătatea prin culori
Astrologia chinezească recomandă alegerea anumitor game de culori în casă, în îmbrăcăminte, pentru a evita problemele de sănătate și a atrage energiile care lipsesc. Astfel, verdele este culoarea ki-ului vânt, roşul cea a căldurii, oranjul al arşiţei, galbenul a umezelii, iar negrul culoarea ki-ului frig. Dacă sesizezi o lipsă energetică, poartă culoarea ki-ului corespunzător iar în cazul unui exces evit-o şi folosește culoarea contrară, cea care controlează ki-ul. De exemplu, o persoană chinuită de teamă căci domină ki-ul frigului, va purta mult roşu pentru că frigul controlează căldura. O alta care trece printr-o perioadă de nelinişte (ki de umezeală) va alege negrul (umezeala „supune' frigul). În cazul unei agitaţii inexplicabile (energia vântului) sunt indicate tonuri de galben (vântul controlează umezeala), pentru mâhnire şi depresie (ki-ul uscat) se recomandă toate tonurile de verde (uscăciunea controlează vântul). Bucuria excesivă (ki-ul foc) este echilibrată perfect de tonuri calmante de maro, de tonuri pastelate, de crem (căldura „supune' focul). Excepţie face ki-ul arşiţei, cel care provoacă fericire, energie, al cărei exces nu este o piedică prea mare pentru nimeni, recoman­dându-se chiar alimentarea acestui ki prin folosirea portocaliului. În plus, fiecare ki are nu doar o culoare a sa, ci şi un anumit gust propriu. Vântului îi corespunde gustul acru, căldurii şi arşiţei amarul, umezelii dulcele, focului gustul iute, iar frigului cel sărat. Apoi, nu uita că emoţiile sunt considerate manifes­tarea celui de-al şaselea ki. Astfel: Vântul aduce mâhnirea, Căldura aduce bucuria, Umezeala naşte neliniştea, Arşiţa aduce tristeţea, Frigul provoacă teama, iar Focul naşte fericirea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Horoscop