Angajeaza-ti seful

Alinierea

Acum este timpul sa evaluezi nivelul la care criteriile tale sunt satisfacute de situatia ta prezenta.

Intrebarea 3: Cum pot obtine [raspunsurile de la 2] chiar acum?

Pentru fiecare criteriu de la intrebarea 2, pune alaturi un scor de la 0 la 10 (0 deloc satisfacut, 10 satisfacut complet). Masoara satisfactia ta actuala, in functie de propriile criterii de evaluare. Rezerva-ti timp si fii sincer. Nu se uita nimeni.

Esti multumit? Trebuie sa schimbi jobul? Este acest job unulde tranzitie? Sunt schimbari care trebuie facute sau te indrepti catre obiectivul tau? Daca observi ca te indepartezi, atunci adu-ti aminte de prima lege a gropilor: "Cand esti intr-o groapa, opreste-te din sapat!"

Dupa ce ai evaluat satisfactia actuala, gaseste solutii pentru a obtine mai mult. Expertii in dezvoltare personala spun ca este curata nebunie sa faci aceleasi lucruri si sa te astepti la rezultate diferite.

Hei, nu-ti da demisia acum. Poate jobul actual te ajuta. Observa criteriile pe care le satisface. Gaseste solutii creative si afla cum poti sa-ti cresti nivelul de satisfactie. Poate ca ar fi inspirat sa te implici in alte activitati care sa-ti raspunda la criteriile nesatisfacute momentan de job. Rezerva-ti timp sa raspunzi la aceste intrebari: este important sa te opresti din sapat si sa gandesti.

Chiar voi scapa vreodata de sefi?

Sa-ti dau o veste proasta: niciodata nu vei putea scapa de sefi. Daca ai propria afacere, sefi iti sunt clientii. Peste tot avem "sefi", avem oameni care se asteapta de la noi sa performam.

Cel mai important sef al tau trebuie sa fii chiar tu. Mereu vei avea sefi… doar ca la un moment dat vei avea puterea sa ti-i alegi.

Acestea sunt doar cateva tehnici derivate din NLP pentru planificarea carierei si stabilirea obiectivelor. Te provoc sa cauti mai multe informatii si sa-ti planifici tu cariera si viata. Daca nu faci tu asta, o va face seful tau. Ori tu planifici, ori se vor gasi altii care sa-ti planifice totul in viata.

Realizat de Ionut Ciurea – antreprenor, marketer, trainer si autor
managing partner www.Empower.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera