Andreea Mantea a primit întrebări incomode din partea lui David, fiul ei. Prezentatoarea a fost luată prin surprindere de curiozitățile băiețelului în vârstă de 8 ani.
Andreea Mantea, vedeta de la Kanal D, a făcut recent mărturisiri sincere despre experiența ei ca mamă și provocările pe care le întâmpină în creșterea fiului ei, David. Cu un tată absent, Cristian Mitrea, Andreea este singură în educația și îngrijirea copilului, iar la cei 8 ani ai săi, David s-a dovedit a fi plin de curiozități, adesea punând întrebări neașteptate și chiar incomode.
Într-un interviu acordat pentru unica.ro, Andreea Mantea a dezvăluit că David a început să îi adreseze întrebări care au fost pe cât de surprinzătoare, pe atât de dificile pentru ea.
Printre întrebările pe care David le-a adresat mamei sale se numără cele legate de Univers, Biblie și religie, subiecte care au necesitat răspunsuri sensibile și delicate. Andreea Mantea a subliniat că a avut emoții în a aborda aceste subiecte, dar că și-a propus să ofere copilului său informații adecvate vârstei și nivelului său de înțelegere.
„Mi-e și rușine. N-o s-o zic pe aia. O să zic alta. Ce mă sperie e că el știe foarte multe lucruri și nu le știe de la mine și asta mă doare. Mi-a fost foarte greu să-i răspund la multe întrebări. Din Biblie, despre Univers, despre Dumnezeu, despre religii. Aici chiar am emoții, este un capitol extrem de sensibil. Trebuie să fiu în pas cu lumea care se schimbă și în care se întâmplă fel și fel de lucruri. El mă vede pe mine învechită. Se miră dacă îmi zice „idk' (I dont know/Nu știu) și înțeleg. Țin pasul cu el', a spus Andreea Mantea.
Cu privire la modul în care își pregătește fiul pentru performanță, Andreea Mantea a subliniat că nu se simte prea îngrijorată în acest sens, deoarece David este un copil descurcăreț și talentat. Ea își încurajează fiul să exploreze, să învețe și să se dezvolte în ritmul său propriu, oferindu-i sprijinul și susținerea necesare pentru a-și dezvolta potențialul.
„Cred că sunt norocoasă că nu trebuie să-l pregătesc în vreun anumit fel, mă are pe mine drept exemplu. Avându-mă exemplu am senzația, nu că e al meu, dar am senzația că este un copil extraordinar de bun. El nu pleacă la joacă, la plimbare, dacă știe că nu și-a terminat ce avea de terminat. Este foarte conștiincios, este foarte muncitor.
Nu-l stresez, nu-l cert, nu-l bat la cap. Nu sunt genul acela de mamă și îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu sunt pusă în situația asta. Nu mă bag, nu intervin absolut deloc. Sunt măgulită când îl văd cum se comportă, ce responsabilitate are. Mă bucur că sunt un exemplu pentru el.'
Luna aceasta vă surprindem cu un număr cu adevărat special, cu un DOSAR în care dezbatem tulburările de personalitate cele mai des întâlnite, cu subiecte de sănătate considerate tabu dar și cu invitați- surpriză:
EXCLUSIV AVANTAJE:
CRISTIAN DIACONESCU – Diplomat de carieră și fost ministru de externe, totul pornind de la o bază juridică, Cristian Diaconescu poate oferi context pentru cele mai „fierbinți' subiecte ale zilei. În interviul Din ediția de noiembrie poți citi o sinteză a ceea ce înseamnă rolul României în UE, fenomenul fake news, dar și noile direcții de dezvoltare – cum ar fi energia verde și folosirea inteligenței artificiale.
DOSAR SPECIAL – Tulburările de personalitate
Cauzele exacte ale tulburărilor de personalitate nu sunt pe deplin înțelese, dar se crede că o combinație de factori genetici, chimici și de mediu pot contribui la dezvoltarea lor.
PARANOICUL – Personalitatea paranoică nu este un caz de nebunie, este doar un om cu o înclinație permanentă spre suspiciune și neîncredere.
HISTRIONICUL – În prima zi, pare charismatic, te vrăjește. A doua zi, te cam obosește.
A treia zi, deja ai vrea să-l tragi din priză. Cine să fie? Un individ cu personalitate histrionică.
PERFECȚIONISTUL – „Dușmanul binelui e mai binele', se spune. Cel care nu este niciodată mulțumit riscă să nu-și termine treaba la timp. În plus, îi critică la nesfârșit pe cei din jur. Rău pentru el, rău pentru toată lumea.
DEPENDENTUL – Dacă te sufocă, poți să te scuturi de el și să scapi. Dar ce se va întâmpla cu el după aceea? Dependentul este expus unor riscuri dintre cele mai grave.
DEPRESIVUL – Cum să ne purtăm cu personalitatea depresivă atunci când face parte din viața noastră? Dacă se leagă de evenimente concrete, dacă are cauze certe, dacă este o stare temporară, depresia este o maladie. Dacă este un fel de a fi permanent al cuiva, vorbim despre o personalitate dizarmonică de tip depresiv.
Vrei să te bucuri de o căsnicie fericită? Atunci fii foarte atentă la primul și cel mai important pas pentru reușita în doi: alegerea partenerului de viață! Vă plac aceleași lucruri și vă ghidați în viață după aceleași valori? Cu siguranță, el va fi alesul! Sau poate că, deși nu vă înțelegeți întotdeauna, vă completați reciproc – doar știe oricine, contrariile se atrag.
Ești prizoniera dragostei? Când ne îndrăgostim, viața noastră gravitează în jurul persoanei iubite și pare că nimic altceva nu mai există în jur. Dar dragostea nu înseamnă acapararea unuia de către celălalt. Viața fiecăruia are o multitudine de fațete pe care nu le putem neglija, oricât de mult am fi preocupați de partener și de dragostea pentru el.
Citește revista aici: https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/