Amenajarea unei biblioteci în living: 6 ponturi

Bibliotecile nu sunt doar o dovadă de cultură, ci și un mod deosebit de amenajare a camerelor. Bibliotecile se potrivesc perfect în cadrul livingurilor, așa că, dacă deja te gândești la o amenajare de acest tip, atunci îți oferim câteva ponturi care s-ar putea să te ajute. 

Alege mobilierul potrivit pentru depozitarea cărților

Spre deosebire de orice alte produse, cărțile au nevoie de condiții speciale de depozitare. De aceea, vei avea nevoie de rafturi si etajere încăpătoare pe care să pui cărțile în funcție de preferințele tale. Ia în calcul înălțimea și lățimea  acestora, pentru a le putea așeza fără a fi nevoie să le înghesui. 

Rafturile au scopul de a-ți oferi suport pentru cărți, însă, în același timp, le dau acestora și posibilitatea aerisirii corecte. 

Amenajează biblioteca pe cel mai lung perete al camerei

Bibliotecile sunt elemente de decor care se potrivesc cel mai bine în spații ample. Astfel, pentru a amenaja o bibliotecă în living, va trebui să folosești cel mai amplu spațiu, adică peretele cel mai lung. Aici poți dispune corpurile de mobilă, astfel încât cărțile tale să fie expuse armonios. Dacă nu ai la dispoziție această variantă, poți opta pentru o bibliotecă pe colț, care să se deschidă pe două jumătăți de perete. Aceste tipuri de amenajări sunt recomandate fiindcă te ajută să exploatezi spațiul într-un mod cât mai eficient.

Amenajează biblioteca pe cât posibil cu fața spre fereastră

Dacă vrei să te bucuri de o bibliotecă estetică și deosebită, atunci va trebui să o expui la cât mai multă lumină. Pentru a avea acces la cărți, pentru a vedea exact care sunt volumele de care ai nevoie, este necesar ca lumina să bată spre ele și nu din spatele lor. 

Amenajează o bibliotecă tip curcubeu

În funcție de tipul livingului tău și de stilul acestuia poți opta pentru amenajarea tip curcubeu a bibliotecii. Tot ceea ce trebuie să faci este să stabilești culoarea pentru care vei opta pentru cameră, astfel încât amenajarea să o pună în valoare.

Biblioteca tip curcubeu este uimitoare și iese în evidență întotdeauna, așa că, dacă vei dori o adevărată piesă de rezistență în livingul tău, tocmai ai găsit soluția.

Iluminează mobilierul 

Dacă vrei o amenajare cu adevărat de efect ia în calcul varianta iluminării interioare a bibliotecii. Acest lucru poate fi făcut ușor cu ajutorul unor spoturi luminoase, încastrate în mobilier și legate la un fir principal, sau cu ajutorul unor mici lămpi special create pentru mobilier. Luminile vor pune în valoare atât cărțile, cât și mobilierul în sine, contribuind la o imagine de ansamblu cu adevărat specială. 

Amenajarea tematică a bibliotecii

Dacă te pasionează stilul shabby chic, stilul modern, clasic sau poate chiar minimalist, atunci amenajarea tematică ar putea fi soluția de care ai nevoie. De asemenea, poți opta pentru amenajare cu tematică marină sau specifică unei anumite țări/culori sau având în vedere orice element cu o oarecare caracteristică.

Bibliotecile sunt unele dintre cele mai frumoase spații, pentru că acestea te poartă în locuri de poveste cu ajutorul cărților. Amenajează, așadar, biblioteca într-un mod cât mai special, în funcție de cerințele tale de confort și de preferințe, astfel încât livingul să devină camerat ta favorită de relaxare. 

Sursa foto: unplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial