Amenajarea casei conform stilului rustic – Aspecte pe care trebuie să le știi

Termenul rustic în designul de interior este destul de larg. Termenul descrie un design natural, dur pe alocuri, neutru și casual în care se încadrează multe arhetipuri de design. Stilul rustic de Toscana, rustic de cabană sau de conac sunt cele trei cele mai cunoscute segmente rustice recunoscute la nivel mondial. Cu toate astea, apar majoritar elemente comune care încheagă frumusețea acestuia și pe care te invităm să-l cunoști mai îndeaproape. 

Cum amenajezi locuința conform stilului rustic? Aspecte estetice de urmărit

  • Stilul rustic pune accent pe natural

Una dintre caracteristicile definitorii ale stilului rustic este folosirea în amenajări a materialelor naturale. Asta înseamnă mult lemn și piatră (atât în cadrul pieselor de mobilier, pardoseală, cât și pereți) ori țesături precum pânza, inul sau bumbacul. Designul rustic, în esență reprezintă utilizarea elementelor organice în starea lor cea mai naturală. Designul este simplu, neutru cu conotații pământești, cât mai firești. Folosește în interiorul casei parchet dublu stratificat din cireș, stejar sau arțar, materiale recunoscute din punct de vedere calitativ de pe site-ul valprestparchet care oferă o gamă largă și diversificată din care îți poți alege.

  • Elementele moderne nu se aplică aici

De altfel, elementele moderne sunt greșeala pe care designerii de interior o văd cel mai des în construcția amenajărilor rustice. Evită-le, pe cât posibil! Nu ar trebui să incluzi piese de mobilier industrial, modern, sclipitor, iar materialele tip plasticul, metalul sau fibrele sintetice ar trebui ignorate. Repetăm: naturalul reprezintă cheia! Totuși, în 2022 stilul rustic contemporan este din ce în ce mai vizibil. Astfel, elementele pământești sunt combinate cu un design modern cu linii curate pentru o estetică proaspătă și ușoară. Decorul rustic în sine tinde să fie mai greu, mai întunecat, așa că amalgamarea celor două stiluri produce o anumită deschidere și suplețe. Gândește-te la casa familiei Cullen din Twilight și ai înțeles ideea. Mesuțele laterale, scaunele decorative și buștenii sunt cele mai potrivite pentru un strop de rustic, dar nu în totalitate, atâta timp cât nu ești 100% convinsă de idee.

  • Mobilierul rustic este lucrat manual

În conformitate cu tematica naturală, mobilierul rustic este realizat manual. În general, este simplu ca design și formă, lăsând materialele să iasă în evidență. Mobilierul este supradimensionat, iar minimalismul nu este cuvântul definitoriu aici (nu le confunda) și este conceput pentru a te simți cât mai confortabil. Mobilierul greu din lemn, realizat din bușteni bruți, scânduri și piatră este obișnuit și atât de frumos prin simplitatea și spectaculozitatea brută pe care o emană.

Caută o paletă de culori cât mai neutră, dar adaugă accente de verde, maro, gri, galben sau chiar roșu potolit pentru ca acestea favorizează căldură, iar încăperea nu devine prea rece și ternă. Ce zici, este stilul rustic aproape de sufletul tău?

Sursă foto: Unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial