Amalia Enache, decizie dificilă în ceea ce o privește pe fiica sa: „Am ales așa, rațional”

Amalia Enache este una dintre cele mai longevive prezentatoare de știri de la noi din țară. Dincolo de cariera sa din televiziune, vedeta se bucură și de cel mai important rol din viața sa, și anume cel de mamă. Recent, știrista a declarat că a luat o decizie dificilă în ceea ce o privește pe Alma, însă a ales rațional.

Amalia Enache se pregătește de primul an de școală al fiicei sale, Alma. Micuța are șase ani, iar mama sa a înscris-o la o școală privată. A ales acest lucru deoarece este de părere că școala românească nu îi pregătește pe elevi pentru societatea în care trăim.

„Nu este o școală de stat, din cauza programului și a faptului că mi se pare că învățământul românesc nu e deloc adaptat societății. Peste tot în lume, în Franța, în Marea Britanie, copiii merg dimineața și îi iei după-amiază de la școală.

În România, trebuie la ora 11 deja să găsești soluții pentru cine ia copilul de la școală, opțiunea este un afterschool, pentru care plătești ca la privat și unde oricum copilul stă într-o bancă după ce a stat toată ziua tot într-o bancă, și atunci eu am ales un sistem privat, cu regret că nu am o opțiunea reală la stat. Dar e un sistem privat care urmează programa românească, astfel încât să putem jongla, dacă va fi nevoie. Am ales așa, rațional!', a declarat Amalia Enache într-un interviu acordat celor de la Click!.

Cât despre provocările începutului noului an școlar, prezentatoare de știri a mărturisit că se pregătește psihic, mai ales că ea și fiica ei erau dependente de vacanțe, însă acum ca elev va fi mai greu să lipsească.

„În primul rând, eu mă pregătesc psihic, pentru că îmi dau seama că urmează perioada asta în care noi am fost dependente de vacanțe. Una e grădinița. Pentru mine, școală a fost foarte importantă.

Mi se pare că sunt produsul unei munci foarte bune ale mele în școală și atunci pun foarte multă valoare în școală! Pe de altă parte, știu că asta înseamnă multă responsabilitate și cumva că s-a încheiat Dolce far niente ăsta, și cumva trebuie să avem niște sarcini.

Și cumva cred că emoțiile sunt mai mari la mine decât la ea, că ei oricum îi place să se joace foarte mult de-a școala, de-a temele, dar încă nu știe despre ce este vorba!', a mai spus vedeta pentru sursa citată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete