Întâlnit în mai multe culturi ale lumii, inelul de logodnă este un simbol al promisiunii pe care viitorii miri şi-o fac unul altuia, aceea de a deveni soţ şi soţie. Se poate vorbi despre o istorie a inelelor de logodnă. Încă din preistorie, când bărbații puneau în jurul taliei sau al incheieturilor mâinii partenerelor cununi de iarbă împletită. Acesta nu era neapărat un gest romantic, ci mai degrabă arăta că acea femeie este sub controlul și grija sa.
chc.handmade 30 lei
THEjeweller 390 lei
bijuteriiwhatelse 150 lei
bijuteriiwhatelse 124 lei
Cristina.Masnitz.Jewelry 95 lei
Primul inel de logodnă cu diamant a fost dăruit în curtea imperială de la Viena, în timpul Renașterii în 1477. Acest lucru a influențat major clasele sociale de rang înalt, astfel devenind un obicei să dăruiești logodnicei un inel cu diamant, pentru ca bărbații să își arate atât dragostea cât și bogăția.
O tradiţie care încă se mai păstrează în unele ţări spune că fiecărei luni i se asociază o anumită piatră – ametist pentru februarie, smarald pentru mai, rubin pentru iulie, topaz pentru noiembrie etc – iar viitorul mire alege piatra în funcţie de luna nunţii, a logodnei sau după data naşterii a lui sau a logodnicei.
mssdelilah 280 lei
bijuteriiwhatelse 72 lei
cadourisiperle.ro 110 lei
AndreeaBololoiJewelry 76 lei
TommyDark 63 lei
nagual 69 lei
Devenind pentru unii o afacere, pentru femei un motiv de laudă și pentru bărbați un posibil motiv de stres și o cheltuială în plus pe lângă viitoarea nuntă, inelul de logodnă rămâne un simbol dăruit într-o cerere de căsătorie, astăzi din ce în ce mai inedită.
La fel de inedite pot fi și inelele însă. Astfel, dacă sunteți un cuplu care căutați să fiți unici și diferiți în acest moment, și doriți altceva față de claiscul inel de logodnă cu diamant, puteți apela la creatorii handmade Breslo care pot avea soluții diverse în funcție de stilul vostru personal.