Alina Rizea, din satul Crevedia Mică, a luat 10 pe linie la Evaluarea Națională: „Am plâns când am aflat rezultatul. A fost un şoc“

Alina Mihaela Rizea are 14 ani și este din Crevedia Mică, în județul Giurgiu. A susținut examenele de la Evaluarea Națională, săptămâna trecută și a reușit să obțină media 10. Tot satul în care a crescut vorbește despre performața ei, mai ales că nu a făcut nicio oră de meditații în particular.

Fata provine dintr-o familie de condiţie medie, dar a învățat-o principii sănătoase despre carte şi învăţătură. Ea este inteligentă, dar și ambițioasă, și a învățat cât a putut ea de bine, din clasa a V – a și până în clasa a VIII – a și a avut numai 10 pe linie. Cu toate acestea, Alina Rizea a avut un șoc în momentul în care a aflat ce note a luat la Evaluarea Națională. Ea susține că a învățat destul de mult, dar nu chiar atât de bine.

„Ştiam că lucrările mele sunt bune, pentru că m-am pregătit, dar mă gândeam că e posibil să se fi strecurat o greşeală şi să nu obţin 10. Am plâns o jumătate de oră când am aflat rezultatul. A fost un şoc, sunt uimită!', a mărturisit Alina Rizea, pentru adevarul.ro.

Alina Rizea va veni la liceu în Bucureşti

Fata de 14 ani a recunoscut că a învățat constant și din proprie inițiativă pentru a obține aceste rezultate spectaculoase la învățătură. Niciodată nu a obligat-o nimeni să învețe, iar părinții nu au avut nicio grijă în privința ei, când a fost vorba despre școală. Mama ei doar i-a insuflat dragostea pentru lectură și i-a spus încă din copilărie să citească mult pentru a-și lărgi orizontul.

„Sunt fericită pentru acest rezultat, m-au sunat sute de prieteni, rude şi cunoscuţi ca să mă felicite. Părinţii mei sunt în al nouălea cer, i-am făcut cu adevărat fericiţi. Ştiu însă că greul abia acum începe. Am în faţa un drum frumos, dar anevoios. Trebuie să demonstrez că pot depăşi orice obstacol pentru a-mi atinge visul', a mai spus adolecenta.

Alina Rizea își va continua studiile la Colegiul Naţional „Grigore Moisil' din Capitală, la secţia Matematică-Informatică. Va face naveta în fiecare zi pentru a ajunge la şcoală, apriximativ 75 de km dus-întors, dar acest lucru nu o sperie.

„Merg cu autobuzul până în Bucureşti, la autogară, iar de acolo cu RATB-ul. Proababil, din al doilea an vom sta cu chirie pentru că şi sora mea va opta pentru un liceu din Capitală', a mai precizat Alina.

Care este cheia succesului la învățătură

Când vine vorba despre reușită, Alina Rizea susține că nu există o rețetă anume.

„Totul ţine de seriozitate, muncă multă şi ambiţie. Eu am lucrurile în serios pentru că îmi doresc o carieră. Vreau să urmez Facultatea de Cibernetică din cadrul ASE şi să ajung cineva. Nu m-am gândit niciodată să plec din România. Şi-aşa au plecat mulţi, suntem o populaţie îmbătrânită, cred că a venit vremea să ne gândim la viitorul acestei ţări', a mai spus copila.

Rezultatul Alinei Rizea la examenul de Evaluare Naţională 2017 demonstrează cu adevărat care este valoarea fetei. Doina Moraru, profesor de limba română la şcoala gimnazială „Dumitru Pătraşcu' din Crevedia Mică a fost timp de 4 ani diriginta Alinei.

„Era de aşteptat acest rezultat pentru că a muncit zi de zi, cu simţ de răspundere şi perseverenţă. Nu a dat niciodată înapoi, este un copil responsabil care şi-a asumat întodeauna ceea ce face. Rezultatul ne arată, fără urmă de subiectivism, că este un copil bun. Este cea mai mare bucurie a mea, am plâns când am aflat rezultatul. Aceasta este dovada că la clasă s-a lucrat foarte bine şi iată am demonstrat că şi în mediul rural se poate. Performanţă se obţine oriunde, dacă există implicare, dăruire şi seriozitate', a povestit Doina Moraru, profesor cu o vechime de 20 de ani la catedră.

Pentru ea nu a fost o surpriză rezultatul fetei, ba chiar se aştepta la 10 pe linie.

Foto: Facebook

Mihaela Tudor

Citește și:

Rezultate Evaluare Naţională 2017. Care sunt județele cu cele mai multe medii de 10

Lista celor mai bune licee din București

Evaluarea Națională 2017. Cum arată cererea tip pe care trebuie să o completezi dacă vrei să depui contestație

Rezultate Evaluarea Națională 2017. Uite ce note au obținut elevii și când se pot depune contestațiile

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie