Alina Novac, specialist în drepturile omului, diplomație și apărare: “Vreau o lume mai sigură pentru copii”

Dacă vrei să realizezi ceva de care să fii mândru, este necesar să lucrezi pentru asta! Nu aș putea să mă bucur pentru ceva la care nu am contribuit cu adevărat. De multe ori, am tras de mine până la epuizare și dincolo de ea. Sunt zile în care uit să mănânc sau chiar să beau un pahar cu apă. Chiar au ajuns copiii să îmi aducă apă să se asigure că nu leșin de sete!

Mi-e greu să vorbesc despre cum arată o zi din viața mea. Dimineața știu că va fi o zi plină, iar seara știu că dimineața am avut dreptate. Un motiv ar fi și faptul că nu mă rezum la o singură activitate profesională, nici nu aș putea. Chiar dacă nu toate presupun un contract și bani la finalul lunii, toate înseamnă efort și dedicare. Și toate au partea lor de satisfacție.

Fiecare activitate pe care o desfășor mă completează și mă definește ca omul care sunt. Afaceri europene, securitate și apărare, drepturile omului, diplomație, sunt domenii în care activez și care necesită o pregătire și o informare continuă. Mereu am avut un caracter justițiar, moștenit de la părinți.

Am pus bazele uneia dintre primele și, încă, puținele, companii românești de consultanță privind protecția informațiilor clasificate, pregătirea personalului și implementarea sistemelor integrate de management al securității. Îmi face plăcere să dezvălui câteva detalii despre următorul proiect: am încheiat un parteneriat cu Universitatea din Padova în vederea înființării unui Institut Internațional pentru Pace.

Această propunere a venit împreună cu o altă problematică dezbătută în contextul situațiilor analizate și studiate privind identificarea și aplicarea unor măsuri și strategii eficiente de mediere a conflictelor la nivel mondial, indiferent de natura lor. Vom importa, extinde și adapta un program complex pentru restabilirea ordinii și siguranței în comunitățile locale, regionale și globale. Se bazează pe un exemplu de bună practică aplicat în Italia și reprezintă rezultatul unei perioade lungi de cercetare și experimentare realizată la Universitatea din Padova prin aplicarea unei metode tehnico-științifice de operare cu referire la modelarea unei noi „arhitecturi comunitare'.

A consemnat: Daniela Palade Teodorescu

Foto: Tiberiu Arsene

Vestimentație: rochie George Hojbotă, colecția Echo de Ravel;

Coafură: Livia Berceanu, Le grand art

Make-up: Traviata Păduraru

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povestile voastre