Alina Marica a renunțat la domeniul bancar pentru a crea haine în care oamenii să se simtă naturali și actuali

creatie vestimentara maressia

Puterea de a schimba e la îndemâna fiecăruia şi curajul de a încerca începe întotdeauna cu tine. O dovedeşte Alina Marica, femeia care a lăsat domeniul bancar pentru a-şi clădi de la zero o linie vestimentară 100% românească.

Imediat după ce o întâlneşti îţi dai seama că Alina e o persoană specială. Ceva din privire sau din neastâmpărul mişcărilor o trădează ca pe o luptătoare ambiţioasă „cu un suflet de 20 de ani, aşa cum spune ea însăşi. Auzisem puţine despre ea şi asta fiindcă nu-i prea place să stea în lumina reflectoarelor, dar ştiam multe lucruri despre brandul său de creaţii vestimentare, românesc de la prima linie desenată până la ultima aţă brodată, cu nume venit din adâcurile istoriei dacice: Maressia.

„Nu mă tem de concurență

„Maressia e pasiunea mea trăită, un brand la care visez de mulți ani, în care mi-am pus sufletul și toată priceperea, e un stil de viață chiar. Poate părea ciudat ca de la domeniul bancar să fac această trecere, însă visul meu secret a fost să creez haine în care oamenii să se simtă naturali, dar totodată actuali', spune creatoarea.

Vreme de 15 ani a lucrat conştiincios, cu program fix, pontată zi de zi, într-o mare instituţie financiară, până ce, după naşterea fetiţei sale, care a ajutat-o să înțeleagă cât e de important să fii independent și să îți poți gestiona singur timpul, a decis să renunţe la domeniul rigid al cifrelor şi să facă altceva. Ceva mai frumos, mai artistic, mai apropiat de sensibilitatea ei.

Şi a urmat o şcoală de design vestimentar, o meserie „niţel altfel, unde neastâmpărul din imaginaţia ei îşi dă frâu liber: „Am ales calea cea mai grea, adică să construim un brand de la zero. Calea de la visuri la realitate e anevoioasă, dar atunci când crezi și te implici cu toată energia ta, reușești să pui lucrurile în mișcare.

Dar eu sunt obişnuită cu provocările, sunt mamă a doi copii şi soţie, ştiu că nici o zi nu e la fel şi că trebuie să am energie să îmi fac datoria cât mai bine. Iar strategia aceasta o folosesc şi atunci când vine vorba de Maressia. Sunt prezentă în fiecare zi la atelier, alături de echipa mea formată din şapte angajaţi şi împreună ne concentrăm pe realizarea perfectă a creaţiilor; nu las niciodată lucrurile la voia întâmplării şi asta le-am solicitat şi celor care lucrează cu mine.

Povestea noastră chiar începe cu «a fost odată ca niciodată», pentru că ne-am inspirat din rădăcinile noastre cele mai străvechi: în limba dacă Maressia înseamnă «râu mare»'.

creatie maressia

Simboluri străvechi brodate pe piesele de îmbrăcăminte

De fapt, dacă ajungi s-o cunoşti mai bine, poţi să desluşeşti sub surâsul ei permanent o fire de artist. Căci în adâncul sufletului, ea e o artistă. O artistă îndrăgostită. De ceea ce face, de culori şi nuanţe, de hainele care trebuie să spună totdeauna ceva:

„Am ajuns la această alegere pentru că reflectă dorința noastră de a aduce simbolurile din arhaic, din tradițional, în prezent, printr-o interpretare care să cuprindă diversitatea culturilor, importanța țesăturilor, misterul tradițiilor, aşezate toate într-un stil urban. Produsele Maressia sunt create și gândite de mine, având un consultant, profesor universitar, în zona de simbolistică și de integrare a simbolurilor în tendințe, şi mi-am dorit foarte mult ca hainele Maressia să îi facă pe cei care le poartă să se simtă speciali.

Citește continuarea în pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate