Alina Mîtcan: „Un trend al normalităţii: în estetică, naturalul începe să câștige tot mai mult teren”

În ultimii ani, în domeniul esteticii s-au făcut tot mai multe inovații, semn că oamenii, mai mult ca oricând, pun mare preț pe imaginea lor, investesc în corectarea unor trăsături sau în cel mai rău caz, în îngroșarea exagerată a unor atribute fizice care le transformă fizionomia ireversibil. Dr. Alina Mîtcan , specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă ne aduce vești bune: lucrurile sunt pe cale să se schimbe.

„Un trend al normalităţii: ȋn estetică, naturalul începe să câștige tot mai mult teren'

dr. Aina Mîtcan

Doamna doctor, care sunt exagerările din zona intervențiilor estetice de care societatea se chinuie să scape?

Aș menționa acele buze cu forme nefirești de voluminoase… dar, în general, toate exagerările, de orice natură, din sfera estetică, ar trebui corectate și „educate'. Totuși, îmi permit să vin cu o veste bună: se simte un trend al normalizării, în percepții și în cerințe. Discutăm din ce în ce mai des despre naturalețe. La ultimele conferințe la care am participat în străinătate, termenul de natural era un laitmotiv. Se caută naturalul armonios.

Ce trebuie să știe femeile: este sau nu nevoie de o pauză între injectările cu toxină botulinică în jurul ochilor, și în general din zona superioară a feței? Sau aceste injecții cu botox se fac ciclic?

Da, eu recomand injectările cu o pauze de minim 7-8 luni, din punctul meu de vedere chiar la 1 an, ȋn unele cazuri. Nu cred că este o soluţie benefică injectarea din 3 ȋn 3 luni pe termen lung, cel puţin până la 50 de ani. Imaginați-vă că până la 50 de ani, dacă injectăm atât de des, cu siguranță vom căpăta anumiți receptori anti-toxina botulinică și substanța nu va mai fi eficientă. Recomandarea mea strictă este să ținem cât mai lungi perioadele între injectări. Și să rezistăm chiar dacă efectul se pierde și nu mai este ca ȋn prima zi.

Și în lipsa injectărilor ce se poate face în cabinetul unui estetician experimentat?

Toate procedurile de resuface-ing, laser, stimularea colagenului, mezoterapie. Fără să exagerăm cu fillere, fire, radiofrecvență, lipoaspirație. Vorbind  de acidul hialuronic, de exemplu, el expandează țesutul pe interior și dacă aceste intervenții nu se fac cu discernământ, rezultatele sunt dezastruoase. Chiar am avut un caz zilele acestea, a trebuit să „topesc' niște buze injectate de multe ori și având un volum foarte mare, care dupa injectarea hialuronidazei (substanţa care topește acidul hialuronic) s-au transformat ȋn niste buze goale', cu ţesuturile locale expandate, fără volum. Din nefericire, după ce scoatem acidul din buze, țesutul este afectat. Doar timpul rezolvă problema și așteptăm să se refacă ţesuturile.
Dacă tot am ajuns aici, acidul hialuronic injectat în zona cearcănelor este intens studiat de specialiști, o moleculă mică de acid hialuronic poate să reziste până la 10 ani și poate migra în zona din spatele orbitei și să se hidrateze din când în când… astfel apar niște pungi complet inestetice de care scapi foarte greu. De aceea, este mai indicat lipofillingul, grăsimea proprie injectată.

Considerați că suplimentele buvabile cu colagen ajută?

Nu m-aș pronunța în acest caz. Eu aș recomanda stimularea directă cu Aqua Gold, un dispozitiv care are 24 de microace de aur, în interior se introduce un cocktail de vitamine, acid hialuronic și diverse alte substanțe care ne ajută la stimularea colagenului și îmbunătățește textura, elasticitatea, culoarea, petele, tot ce trebuie. Există și Dermapen, aparatul cu microace. Putem ȋncerca și PRP, iar ȋn ultimul timp, cel mai solicitat tratament non invaziv este injectarea cu Sculptra la nivelul feţei și gâtului. Acesta este cunoscut și sub denumirea de PLLA (acid poli-L-lactic), este un stimulent biologic utilizat pentru a restabili volumul țesuturilor pierdute, care induce stimularea de colagen și, astfel, redă fermitate pielii, redă volumul, netezește ridurile și îmbunătățește calitatea generală a pielii.

Ce putem face pentru ridurile din jurul gurii, cele care pornesc de la baza nasului, mai ales atunci când sunt pronunțate?

La pacientele tinere recomand acid hialuronic, foarte puțin, 0,5 + 0,5, la pacientele mai în vârstă recomand grăsime proprie, luată de pe burtică, genunchi, flancuri, coapse, din locuri de unde nu se vede.

Ce putem face pentru o schimbare spectaculoasă la nivelul feţei?

Dacă vorbim despre o schimbare spectaculoasă la nivelul feţei, chirurgia estetică poate aduce soluţia spectaculoasă, începand de la etajul superior, pentru că putem să combinăm blefaroplastia superioară, blefaroplastia inferioară, liplift-ul pentru etajul mijlociu, gura fiind a doua cea mai evidentă și nasul de fapt e un pic mijlocul feței să zic așa și e destul de… sunt accente importante pentru frumusețea feței și putem să facem mici intervenții la nivelul pleoapelor și la nivelul buzei. Dacă vrem sa fim și mai spectaculoase, putem face intervenţii mai ample/invazive, putem să facem lifting cervicofacial și lifting-ul de gât. Practic, ar fi maximul pe care-l putem face la nivelul feței!

Cum să ai buzele catifelate și hidratate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete