Alexandru Rafila, recomandări pentru prevenția infectării cu variola maimuțelor: „Utilizarea prezervativului sau chiar abstinența”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut câteva declarații referitoare la prevenția unei infectări cu virusul variolei maimuțelor. Acesta a recomandat folosirea prezervativului sau chiar abstinența în cazul relațiilor pasagere.

Cât despre cazurile de variola maimuțelor în România, ministrul a ținut să precizeze că românii nu au de ce să se îngrijoreze.

„Aș vrea să fac și eu o clarificare, pentru că eu am dat un interviu câtorva colegi apropo de acest subiect legat de variola maimuței. Am recomandat utilizarea prezervativului sau chiar abstinența în situația raporturilor sau a relațiilor cu persoane întâmplătoare, persoanele cunoscute. Nu se referă la o viață fără riscuri, deci cine își asumă astfel de riscuri…

Am dat o astfel de recomandare, evident, fiind vorba de o boală care se transmite printr-un contact apropiat, prelungit, prin intermediul secrețiilor. Calea de transmitere sexuală este una dintre cele importante la această boală și evitarea relațiilor cu persoane cunoscute în mod evident este o măsură de protecție individuală pe care putem să o luăm cu toții cei care suntem la risc sau persoane care sunt la risc pentru așa ceva', a declarat Rafila, informează Mediafax.

În prezent, sunt câteva cazuri la noi în țară, însă oficialul de la Sănătate a precizat că se vor lua măsuri similare celor care au fost pentru SARS-COV-2.

„Repet, este vară, sezon estival, sunt multe evenimente în toată țara în Europa și recomandarea aceasta de precauție în alegerea partenerilor cred că trebuie să rămână în vigoare', a mai spus Alexandru Rafila.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri