Alexandra Dăriescu lansează un disc împreună cu Orchestra Filarmonicii Regale din Londra

alexandra-dariescu

alexandra dariescu

Pianista Alexandra Dăriescu, laureata trofeului Femeia anului 2014 în calitate de Ambasador al artei românești peste hotare, a lansat un nou disc, alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra. Numele pianistei românce a devenit unul de referință în peisajul cultural al capitalei Marii Britanii.

Discul conține Concertul pentru pian și orchestră Nr.1 de Piotr Ilici Ceaikovski și Suita Spărgătorul de Nuci de Mikhail Pletnev. Acest nou disc reprezintă încă un vis împlinit, un pas important în carieră și o dublă premieră – este primul disc din carieră întregistrat cu o orchestră și sunt prima pianistă de origine română care înregistrează împreună cu Orchestra Filarmonicii Regale din Londra', declară pianista Alexandra Dăriescu.

Noul disc al artistei este disponibil în magazinele de specialitate și on-line, folosind platformele amazon.com și iTunes. Alexandra Dăriescu este prima pianistă româncă ce a susţinut un concert la Royal Albert Hall, alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, desemnată Woman of the Future la secţiunea „Art and Culture' în Marea Britanie, fiind singurul artist premiat care nu îşi are originea în Regatul Unit.

Tânăra pianistă își are originea la Iași, unde și-a început studiile de muzică. Numită de BBC Music Magazine „o stea în devenire, ea şi-a continuat studiile în Marea Britanie, beneficiind de burse integrale la şcoala Pocklington, apoi la Colegiul Regal de Muzică din Manchester, urmat de Masterat la Londra, la Guildhall School of Music and Drama. În urma absolvirii studiilor universitare, a primit cele mai importante distincţii: Medalia de Aur in Manchester, respectiv Piano Fellowship la Londra.

Pentru profesionalismul ei desăvârșit și conștiinciozitatea cu care promovează imaginea pozitivă a României în lume, revista Avantaje a desemnat-o pe pianista Alexandra Dăriescu Femeia anului 2014 în calitate de Ambasador al artei românești peste hotare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Avantaje.ro