Alegerea unui credit de nevoi personale în câțiva pași simpli

De multe ori, creditul de nevoi personale este cel mai bun prieten pe care îl ai la îndemână atunci când ai o dorință. Vrei un telefon nou?  Un credit este o soluție cât se poate de eficientă. A întârziat salariul și nu ai bani pentru a-ți achita utilitățile?  Tot creditul de nevoi personale este soluția. 

Un astfel de credit se dovedește util și atunci când vrei să îți cumperi haine noi, o piesă de mobilier, o vacanță sau chiar să investești într-un business.

Marea problemă este că orice credit atrage cu sine și dobânzi. Atunci când vine vorba despre dobanzi credite nevoi personale, poți descoperi că instituțiile financiare prezintă valori destul de diferite. 

Cum întreaga relaționare cu o instituție financiara are un singur scop, acela de a scăpa de presiunea financiară, este foarte important să cauți un credit care să genereze cheltuieli cât mai mici.

  • De unde iei un credit de nevoi personale?

Din fericire, este foarte simplu să compari diverse oferte ale instituțiilor care îți pot oferi creditul. Pentru a scădea cât mai mult cheltuielile, alege-ți suma pe care vrei să o împrumuți și analizează oferta fiecărei bănci sau IFN. Există câteva elemente pe care trebuie să le urmărești:

  1. DAE. DAE este acronimul de la Dobândă Anuală Efectivă. Acesta reprezintă costul total al unui credit și include absolut toate costurile: rata dobânzii, taxele, comisioanele, etc. Asigură-te că DAE este cât mai mic, comparându-l între instituțiile pe care le-ai ales!
  2. Reducerile oferite. Multe instituții oferă reduceri pentru încasarea salariului pe cardul lor sau pentru un diverse alte particularități. Caută aceste reduceri și profită de ele!
  3. Dobândă fixă sau variabilă? Un credit de nevoi personale cu dobândă fixă va păstra aceeași rată pe toată perioada finanțării. Dobânda variabilă poate să fie influențată de anumiți indici (IRCC, EURIBOR, LIBOR, etc). De multe ori, acești indici pot să crească, însă există și posibilitatea ca ei să scadă. Dacă vrei costuri fixe și liniște, dobânda fixă este cea mai potrivită.
  4. Modul în care comunici cu instituția financiară. Este foarte important să semnezi un contract cu o instituție care îți raspunde tuturor întrebărilor și te ajută să cheltuiești cât mai puțin. Înainte de a solicita un credit, așadar, este bine să te asiguri că reprezentanții instituției sunt cât se poate de comunicativi.
  • Ce altceva trebuie să mai ai în vedere dacă îți dorești un credit cât mai eficient?

  1. Perioada de creditare. O perioadă de creditare cât mai lungă este foarte tentantă, deoarece scade costurile lunare. Totuși, perioada lungă de creditare înseamnă costuri mult mai mari pe termen lung din cauza DAE. Încearcă să optimizezi cât mai bine perioada de creditare, în așa fel încât să îți permiți să plătești lunar rata și în același timp să scapi cât mai repede de datorie.
  2. Destinația banilor. Ai o nevoie reală de banii pe care îi împrumuți sau sunt pentru o cheltuială care mai poate aștepta? Dacă nu este o cheltuială urgentă, cel mai bine este să aștepți.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial