Alegerea unei mașini de oraș

Mașina este una dintre acele achiziții foarte importante din viață unui om, o investiție care va bucura pe oricine dar care trebuie să beneficieze de multă atenție înainte de a se lua o decizie finală, deoarece trebuie luate în considerare mai multe aspecte. 

O mașină o utilizăm preponderent în oraș și există autoturisme care sunt potrivite pentru a fi utilizate într-un regim urban dar și mașini care sunt potrivite pentru a fi utilizate într-un regim extra-urban. Cum petrecem foarte mult timp la volan în oraș, în majoritatea cazurilor, ideală este achiziționarea unei mașini de oraș. 

Dacă vă numărați printre aceia care caută să cumpere o mașină mică, de oraș, înainte de a face orice achiziție, cu atât mai mult dacă este vorba despre o mașină – investiție care nu se poate face în fiecare lună, este necesar să țineți cont de mai multe lucruri.

Ce lucruri trebuie să luați în considerare atunci când sunteți în căutarea unui autoturism de oraș?

Bugetul

Primul lucru la care este necesar să vă gândiți înainte de începe căutările este bugetul pe care îl aveți disponibil. Este foarte important să faceți acest lucru și să vă încadrați într-un anumit buget în funcție de veniturile pe care le aveți, astfel incat să nu vă ingreuntati situația financiara. Nu este suficient doar să vă permiteți să cumpărați o mașină, ci trebuie să o puteți întreține corespunzător. 

Tipul de combustibil

În ceea ce privește regimul de funcționare, în continuare cele mai populare tipuri de motorizări pe combustie internă sunt cele pe motorină sau cele pe benzină sau benzină cu GPL. Fiecare în parte se adresează anumitor categorii de consumatori și de accea este necesar să vă gândiți ce fel de drumuri veți face. Un motor simplu pe benzină sau un motor pe benzină + GPL, reprezintă de depart cea mai bună opțiune pentru cei care merg mai mult în regim urban. Din punct de vedere tehnic, pornirile și opririle dese vor avea un impact negativ minim asupra motorul. În schimb, în cazul unui motor diesel, pot apărea multiple probleme de funcționare circulând preponderent pe distanțe mici, pornind și oprind motorul des.

Capacitatea cilindrică

Atât în ceea ce privește motoarele pe benzină cât și motoarele pe motorină, cu cât motorul are o capacitate cilindrică mai mică, cu atât poate asigură un consum mai mic de combustibil. De exemplu, un motor de 1200 cmc poate fi mai mult decât suficient pentru oraș, fie că este vorba despre un motor aspirat natural ori un motor supraalimentat. Există exterm de multe exemple pe piață în momentul de față de astfel de autoturisme cu motoare mici care s-au dovedit extrem de fiabile chiar și după sute de mii de km realizați în majoritatea timpului în regim de oraș. 

Chiar și pentru cei mai experimentați șoferi, alegerea unei mașini potrivite poate să fie o adevărată provocare. Bugetul stabilit, costurile de întreținere, costurile cu combustibilul și așa mai departe, sunt câteva aspecte foarte importante pe care trebuie să le aveți în vedere înainte de a cumpără un autotutrism nou. 

Din fericire, pe piață există o gamă foarte variată de autoturisme de vanzare din care puteți alege. Nu uitați să solicitați un test drive înainte de a lua orice decizie, deoarece trebuie să simțiți mașină înainte de a o achiziționă, pentru a putea știi cu exactitate dacă vă simțiți bine sau nu la volanul acesteia.  

Alegerea unei mașini de oraș depinde extrem de mult de preferințele pe care le aveți. Ofertele sunt foarte diversificate iar prețurile avantajoase, ceea ce înseamnă că sunteți tentați să cumpărați prima mașină văzută. Totuși, este important să vă analizați nevoile, să vizionați mai multe modele, să le testați, iar mai apoi să o cumpărați pe cea care considerați că vi se potrivește cel mai bine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial