Alege angajatorul căruia îi pasă de tine!

Una dintre cele mai valoroase lecții pe care le-ai învățat până acum, din experiențele tale la joburi diferite, sună probabil cam așa: echilibrul dintre job și viață personală contează cel mai mult. 

Pasiunea pentru ceea ce faci nu este întotdeauna suficientă pentru o stare de bine la locul de muncă. Foarte importante sunt relațiile pe care le ai cu angajatorul, felul în care acesta era atent la nevoile tale și la ceea ce îți dorești pe plan profesional și personal. Dar cel mai mult contează încrederea pe care ți-o oferă pentru a-ți face jobul când și cum vrei (evident în anumite limite) și a avea astfel mai mult timp pentru familie. Vestea bună este că ai ocazia de a cunoaște astfel de angajatori la LEAP, evenimentul care va avea loc pe 27 februarie 2020, la Face Convention Center.

Descoperă-i pe cei mai admirați angajatori!

LEAP (Learn. Explore. Apply. Play) este prima ediție a unei conferințe internaționale, organizate în România de eJobs și Târgul de Cariere. În cadrul unui eveniment care își propune să schimbe regulile jocului pe piața muncii, Federica Leotta, Country Manager la Universum (cea mai mare companie de consultanță în employer branding din lume) va anunța rezultatele studiului de piață „Cei mai admirați angajatori din România', realizat de eJobs și Universum pe un eșantion de 20.000 de respondenți. Acesta este și cel mai amplu sondaj de profil derulat la nivel local care va fi prezentat specialiștilor în resurse umane, managerilor, antreprenorilor și profesioniștilor din domenii diferite.

Federica Leotta este consilier de imagine pentru companii din industrii diferite precum fashion, pharma, FMCG și vine la LEAP să vorbească despre relațiile umane la job și despre acei angajatori care se gândesc la experiența ta. Ei sunt și în Top cei mai admirați angajatori din România. Ceea ce-i diferențiază este atitudinea. Merită să- alegi pentru transparența de care dau dovadă, pentru atenția la detalii din viața ta, pentru încrederea pe care ți-o oferă. Și acestea nu sunt singurele motive. Află de la Federica Leotta criteriile în funcție de care să-ți alegi viitorul angajator:

Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ai învățat în această perioadă, analizând topul celor mai admirați angajatori din lume?

Datele m-au ajutat să realizez că toate generațiile, nu doar cele mai tinere, consideră meseria lor o modalitate de a se exprima, de a contribui la un scop mare și de a-și pune amprenta în ceea ce fac. În același timp, companiile au o responsabilitate uriașă de a spune întreaga poveste despre experiența pe care o oferă. Cu cât sunt mai autentice și transparente (chiar și atunci când nu au ceva atât de grozav de spus despre ele!), cu atât mai mult vor fi recunoscute ca fiind credibile și demne de încredere. Și, vorbind despre experiență, cei care sunt percepuți că oferă un mediu de lucru atent la toate detaliile, o cultură deschisă și o misiune interesantă sunt cei care se clasează în topul celor mai admirați angajatori.

Care sunt asemănările dintre companiile din topul celor mai admirați angajatori realizat de Universum?

Punctul lor forte și comun este capacitatea lor de a construi o experiență coerentă în viața angajaților lor și în mintea potențialilor candidați. 

Care sunt cele 3 valori pe care fiecare companie ar trebui să le adopte în 2020?

Coerența, integritatea și includerea ar trebui să fie valori esențiale pentru companii în 2020. De ce? Va fi nevoie ca organizațiile să fie consistente în toate punctele din călătoria candidaților și angajaților și în fața stakeholderilor. Dacă nu există consistență, e greu să devii recognoscibil și de încredere ca angajator. Integritatea este solicitată și este necesară pentru a rămâne și atractivi. Iar, în cele din urmă, includerea va fi o necesitate. Se bazează pe diversitate, dar înseamnă și ascultarea și includerea unor perspective diverse, astfel încât oamenii (și afacerea) să poată beneficia și să poată avansa. 

În ce fel ne afectează noua economie, de tip „gig'?

Economia Gig se bazează pe încredere și angajament. Oamenii aleg proiecte mai degrabă decât angajamente pe termen lung. Asta înseamnă că există un interes comun pentru activitate, precum și pentru învățare și dezvoltare. Și mergem tot mai mult pe încredere, deoarece companiile își stabilesc obiective și așteptări și au o influență mai mică asupra modului în care este îndeplinită sarcina. Cum va afecta acest lucru peisajul talentelor? Cred că acest întreg model va avea impact asupra modului în care concepem munca în ansamblu. Oamenii ar putea fi angajați de o singură companie, dar din ce în ce mai mulți vor să fie implicați în proiecte mai mici, să învețe prin expunere și să fie recunoscuți prin obiectivele atinse și rezultatele obținute, mai degrabă decât să fie sărbătoriți pentru cantitatea de ore petrecute în spatele biroului.

Profită de oferta personalizată: 20% reducere la LEAP

LEAP va avea loc pe 27 februarie 2020 în cadrul Face Convention Center. Vei avea ocazia de a discuta cu oameni din industria ta de activitate sau chiar cu viitorul angajator! Rezervă-ți încă de acum locul și profită de reducerea de 20%. Află mai multe pe leap.ro!  

Text: Steluța Năstase-Lupu


 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cariera