Ai păr șaten? Iată ce schimbare poți face!

Te-ai plictisit de nuanța ta naturală de șaten, însă nu vrei să faci nicio schimbare majoră de look? Poți opta pentru șuvițe blonde, perfecte în combinație că părul șaten. Iar vestea bună este că le poți realiza chiar tu, acasă, urmând sfaturile de mai jos!

Sfaturi utile înainte să îți faci șuvițe blonde

Combinația de păr șaten cu șuvițe blonde este perfectă pentru a te bucura de un look fresh, dar în același timp, natural. Sunt opțiunea perfectă pentru persoanele care nu s-au mai vopsit deloc până acum, întrucât se pot familiariza cu întregul proces și, mai mult, implică costuri reduse privind aplicarea și întreținerea ulterioară. De asemenea, reprezintă alegerea perfectă pentru persoanele care își doresc o schimbare de look, dar au scalpul sensibil – întregul proces presupune o expunere minimă la factori iritanți.

Pentru rezultate optime, se recomandă ca „baza' să fie un șaten mediu, nu foarte închis. Poziționate în partea din față, încadrându-ți chipul, acestea vor scoate în evidență atât culoarea naturală a părului tău, cât și trăsăturile tale. În plus, îți vor conferi luminozitate chipului iar, dacă sunt mai subțiri, vor da și un aspect voluminos părului.

Iar pentru un look natural, hairstiliștii recomandă să fii atentă în timpul aplicării: șuvițele nu trebuie să pornească ce la rădăcină, ci mai jos, în secțiunea dintre rădăcină și jumătatea părului. Nici nu trebuie neapărat să urmeze toate aceeași linie – unele pot porni de mai sus, altele de mai jos.

Cum îți faci șuvițe blonde acasă

Pentru ca întregul proces să decurgă fără probleme, ai nevoie de următoarele: protecție pentru haine (pelerină din plastic sau un prosop măricel), folie de aluminiu, pensulă pentru aplicat vopseaua (sau chiar o periuță de dinți nouă, curată), cleme de păr, mănuși de unică folosință, bol de amestecare și, ultimul dar nu cel din urmă, kitul pentru decolorarea părului.

Pentru început, împarte-ți părul în secțiuni astfel încât să poți alege ușor șuvițele și prinde bine secțiunile cu cleme. Purtând mănușile de unică folosință, amestecă bine ingredientele în bol, pentru a obține o pastă omogenă. Alege prima șuviță, pune-o peste bucata de folie de aluminiu și aplică bine soluția decolorantă cu pensula, prin mișcări repetate în toate direcțiile. Apoi, „împachetează' șuvița de 2-3 ori în folie și treci la următoarea. Pe măsură ce finalizezi o secțiune, desfă una nouă din clemă, pentru a lucra pe rând pe fiecare secțiune. Lasă soluția să acționeze conform instrucțiunilor (dar nu mai mult de 45 de minute), apoi desfă fiecare șuviță împachetată în folie de aluminiu și clătește bine părul. La final, folosește o mască hidratantă pentru păr!

Chiar dacă întregul proces este destul de ușor, ai și o opțiune mult mai ușoară – utilizând o perie de păr. Nu trebuie decât să îmbibi peria în pasta de decolorare, apoi să o treci prin păr, ca și cum ți-ai peria părul cam de la mijlocul lungimii firului de păr până la vârfuri. Când ai aplicat toată soluția, lasă-o să acționeze conform instrucțiunilor, apoi clătește bine părul.

Îngrijirea ulterioară a șuvițelor blonde

Pentru ca șuvițele blonde să se mențină cât mai mult în păr, trebuie să îți îngrijești părul ca și cum ar fi complet vopsit. Poți începe imediat după clătirea substanței decolorante – utilizează apă călduță și, dacă este posibil, lasă-l să se usuce natural sau utilizează un prosop și tamponează ușor pentru a mai absorbi din apa reținută de păr.

Ulterior, dacă vrei să îți aranjezi părul utilizând placa de întins sau ondulatorul, folosește întâi produse care asigură protecție termică pentru păr. Sau, pentru ondularea părului, poți încerca trucuri fără căldură, cum ar fi împletirea părului în cozi sau tehnica de ondulare cu cordonul de la halatul de baie.

Nu în ultimul rând, utilizează produse de curățare și îngrijire a părului hidratante, iar o dată pe săptămână, aplică și o mască hidratantă pe păr. Acțiunea va fi benefică șuvițelor decolorate, dar și pentru restul părului.

Alege să îți faci șuvițe blonde pe o bază de păr șaten – simplu, rapid, pe cont propriu și chiar la tine acasă. Te vei bucura de un look nou, fresh, dar în același timp natural – numai bun pentru zilele călduroase și concediile de vară!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial