Ai nevoie de ochelari? Iată 6 sfaturi pentru alegerea primei perechi

Dacă ești în situația în care trebuie să îți achiziționezi prima pereche de ochelari și ai nevoie de câteva recomandări, îți venim în ajutor cu o serie de caracteristici pe care să le iei în calcul înainte de a decide. Este important ca ochelarii să fie confortabili și potriviți pentru forma feței tale, așa că nu te grăbi să alegi.

Cum alegi ochelarii de vedere ideali?

În funcție de forma feței

  • Dacă ai fața rotundă, ochelarii de vedere cu rame pătrate sunt perfecți pentru tine. Aceștia pun în evidență partea superioară a feței, astfel încât va părea mai alungită. Caracteristicile naturale ale feței rotunde sunt următoarele: bărbie îngustă, frunte lată, maxilar aproximativ egal cu dimensiunea frunții și pomeți proeminenți. Atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor, ochelarii cu rame pătrate vin perfect în completarea acestor trăsături.
  • Dacă ai fața pătrată, îți recomandăm ochelari de vedere cu rama subțire, în formă ovală sau rotundă, care va crea un efect de alungire. O față pătrată poate fi recunoscută după liniile drepte și bine definite în ceea ce privește fruntea, maxilarul și pomeții proeminenți. Tocmai pentru că aceste trăsături pot contura impresia unui chip dur, alege pe cât posibil ochelari de vedere cu rame delicate pentru un contrast plăcut.
  • Dacă ai o față alungită, alege ochelari cu rame rotunde sau pătrate și cât mai colorate. Lentilele de dimensiuni mai mari îți vor pune în evidență ochii. O față alungită este reprezentată de linii drepte în ceea ce privește conturul feței, pe când fruntea și bărbia sunt mai înguste, iar obrajii sunt lați. Cei mai indicați ar fi ochelarii cu partea superioară groasă și cea inferioară subțire pentru a crea o armonie perfectă pe chipul tău. 

Dacă ai nevoie de inspirație pentru alegerea modelului perfect, optica medicală Grande Optique oferă multe opțiuni din care poți alege. 

În funcție de preferințe

  • Atunci când îți alegi prima pereche de ochelari de vedere este important să iei în calcul și grosimea lentilelor pe care urmează să le porți. Aceasta poate să difere în funcție de dioptriile tale. Trebuie să știi că lentilele foarte groase nu vor putea fi montate pe rame foarte subțiri, așa că e necesar să alegi calea de mijloc între util și plăcut. 
  • Există pe piață modele cu imprimeuri în diverse culori, de la animal print la modele florale sau exotice. În cazul acestora trebuie să ai în vedere că s-ar putea să nu se potrivească la toate ținutele pe care vrei să le porți sau, dimpotrivă, vor aduce mereu o pată de culoare indiferent de ocazia pentru care te îmbraci. Pune însă în balanță aceste două aspecte pentru a face alegerea potrivită pentru tine.
  • Un alt aspect este materialul din care sunt făcute ramele. În general este vorba fie de plastic, fie de metal, dar mai există și rame din silicon sau chiar lemn. Ramele din metal sunt mai rezistente decât cele din plastic, dar în general mai puțin ofertate în ceea ce privește diversitatea modelelor. 

S-ar putea, de asemenea, rama din metal să ți se pară mai grea decât una din plastic, așa că probează mai multe perechi pentru a te asigura că te simți confortabil. 

Alegerea primei perechi de ochelari nu este o decizie ușoară și necesită puțină cercetare și multe probe. Ține cont de sfaturile noastre și vezi care este mixul perfect între practic, plăcut și confortabil. 

Sursa foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial