A aflat că are cancer de col uterin când era însărcinată – “Copilul mi-a salvat viața”

Când Lisa Forrest era în primul trimestru de sarcină, medicul ei a decis să-i facă testul Papanicolau.

În doar câteva săptămâni, viața i s-a schimbat la 380 de grade. Rezultatele testului arătau anomalii ale celulelor epiteliale.

Astfel, tânăra, în vârstă de 27 de ani, a fost diagnosticată cu cancer de col uterin. Era însărcinată cu primul său copil, însă destinul a pus-o în fața unor alegeri mult prea dificile.

“După cum vă puteți imagina, este una dintre cele mai devastatoare vești pe care le puteți primi când așteptați primul copil”, își amintește Lisa.

“Am fost foarte entuziasmați când am aflat despre sarcină … la 27 de ani eram perfect sănătoasă și apoi, brusc, mi s-a spus că atât viața mea, cât și a copilului, este în pericol.

“Specialiștii ne-au spus că avem două opțiuni – optez pentru avort și îmi fac o histerectomie radicală sau continui sarcina și mă lupt cu cancerul. Am fost informată că tratamentul pe bază de chimioterapie în timpul sarcinii ar putea dăuna fiului nostru nenăscut, dar amândoi am simțit că trebuie să riscăm. Așa că am decis că vom lupta, vom rămâne pozitivi și vom face tot ce putem pentru a păstra copilul”.

Timp de 10 săptămâni, Lisa a trecut prin șase cicluri de chimioterapie.

“Într-un mod ciudat, nu m-am gândit niciodată că sunt bolnavă … Mă gândeam doar că sunt însărcinată”, își amintește Lisa.

“Privind înapoi, realizez că nu m-am gândit la mine și că m-am luptat doar  pentru copil. Trebuie să te ridici literalmente și să vezi ce înseamnă ziua de azi. Nu te poți gândi prea departe. De asemenea, cred că încercam să fiu puternică pentru oamenii din jurul meu”. Incredibil, dar după primele șase săptămâni de tratament, medicii m-au anunțat că tumoarea a scăzut în dimensiune cu 30% .

Încurajați de raspunsul pozitiv, medicii au înlocuit tratamentul chimioterapic.

Pe 28 martie 2012, Eadie Piper s-a născut la 34 de săptămâni fără avea vreo problemă de sănătate.

“Am fost supusă histerectomiei radicale imediat după cezariană”.”Am fost destul de norocosă încât să-mi păstrez unul dintre ovare”, spune Lisa.

În prezent, Eadie are șase ani și este o fetiță perfect sănătoasă.

“Mi-a salvat viața”

În cazul în care cancerul este diagnosticat în stadii incipiente, oamenii pot avea o șansă. Toată lumea are o femeie specială în viața lor – o mamă, o fiică, o mătușă, un prieten, un coleg sau o soră, așa că trebuie să facem tot ce putem pentru a ne asigura că nimeni nu este afectat de această boală teribilă”, spune Lisa.

Privind înapoi, Lisa recunoasște că fără iubitul ei nu ar fi putut să ducă lupta cu cancerul.

La doar șase ani, fetița ei știe ce este cancerul și cum te poate ucide în mai puțin de un an.

“Am vorbit deschis cu Eadie despre cancer pentru că la școală i s-a cerut să ducă fotografii cu familia și, altfel, a fost nevoită să le explice copiilor de ce mama ei este cheală.
Probabil, ea crede că boala care nu doare, cancerul, este ceva normal”.

 

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate