Află povestea din spatele bijuteriilor ecofriendly – interviu cu Abru Shop

Va mărturisim: pe noi ne-au fascinat detaliile şi complexitatea acestor bijuterii din creioane sau piese electronice. Nonconformiste, cu un design minimalist, bijuteriile de la Abru ne-au adus zâmbetul pe buze şi ne-ar plăcea să le oferim oricând cadou.

poza 1

În spatele atelierului Abru Shop de pe Breslo.ro , se află Andrei, un tânăr în vârstă de 26 de ani, crescut în în Liebling, o frumoasă localitate de origine germană care se află în apropiere de Timişoara. De când se ştie meştereşte, iar cele mai vechi amintiri ale sale sunt legate de activităţile artistice de zi cu zi, alături de părinţii săi.

poza2

Află povestea lui Andrei în rândurile de mai jos şi nu te sfii să îi adresezi întrebări în comentarii >>

_____________________________________________________________

Am avut norocul de a creşte la sat într-o familie frumoasă, unde am avut la dispoziţie diferite unelte şi materiale.

Am impresia că meşteresc dintotdeauna, cel puţin de când am cele mai vechi amintiri. Întotdeauna mi-a plăcut să particip la toate activităţile de zi cu zi alături de ai mei. De fiecare dată, părinţii au avut încredere în mine şi m-au susţinut. Acum le prezint cu entuziasm fiecare nou proiect pe care îl încep, iar ei sunt alături de mine şi mă încurajează.

După terminarea liceului, atras fiind de artă, frumos şi mediul înconjurător am ales să studiez ceva ce să le îmbine pe toate trei şi nu numai.

În acest fel, am ajuns să fac Arhitectura peisajului în cadrul Facultăţii de Horticultură din Timişoara. Atunci când studiezi peisagistică ai de-a face cu mult mai multe discipline în comparaţie cu alte specializări. Ai nevoie să cunoşti aproape din toate: arhitectură (desen tehnic, formă, culoare), horticultură (floricultură, dendrologi), puţină psihologie, artă aranjamentelor florale, practică pe teren. Mi-a plăcut şi m-a ajutat să mă descopăr din ce în ce mai mult şi să nu mă opresc la un singur domeniu de activitate.

poza3

Am ajuns să fac bijuterie în al treilea an de facultate, în urmă unui job avut la o firma specializată în piese electronice.

Fiind înconjurat la locul de muncă de o sumedenie de piese şi plăci electronice, am început să le văd sub o altă formă. Primele plăci le-am primit de la unchiul meu Marcel, electronist de meserie. Învăţând de unul singur, le-am transform în piese purtabile. Am ales să mă mut în Timişoara. Şase ani de naveta îmi erau de ajuns. Acum am amenajat un atelier într-un apartament. Aşa a început totul.

Breslo.ro – locul în care fiecare îşi valorifica creaţiile

De la începutul anului 2012 sunt pe platforma Breslo. Încă de la început am considerat-o o idee foarte bună. Locul în care artizanii îşi dau întâlnire online, se ajută unii pe alţii, pe forum ori pe blog. Consider că am crescut împreună cu Breslo şi am încredere că la fel se va întâmplă şi în viitor.

poza4

Atunci când faci ceea ce îţi place nu mai contează nimic altceva. Reuşeşti să treci cu bine prin orice încercare, rămânând plin de încredere.

Îmi place să creez. Îmi place să meşteresc, să transform lucruri, să le fac purtabile/utile, să le dau din nou viaţă. Până la urmă cel mai şi cel mai mult contează zâmbetul şi aprecierea persoanelor din jur. Asta s-a schimbat de când am început să creez bijuterie. Capăt tot mai multă încredere în mine.

În shop-ul Abru găsiţi bijuterii şi accesorii contemporane, ecofriendly.

Articolele sunt realizare folosind diferite tehnici, materialele fiind de cele mai multe ori reciclate.

Materialele preferate sunt componentele şi plăcile electronice, pietrele de rău şi creioanele colorate. Le folosesc pentru a crea atât bijuterii pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

poza5

Totul a început din dorinţa de a însufleţi prin intermediul reciclării diferite materiale care nu aveau altă destinaţie, doar aceea de a fi reciclate prin metode clasice

Sunt inspirat în primul rând de natură, de mediul înconjurător şi grijă pentru acesta. Motto-ul meu este: „Nimic nu se aruncă, totul se transformă'. 🙂 Lucrul asta nu înseamnă că atelierul în care lucrez este o mare de lucruri care nu mai folosesc nimănui. Nu, fac o selecţie în funcţie de interesele mele.

Creaţiile mele se încadrează în stilul contemporan. Folosesc diferite combinaţii de materiale care duc de foarte multe ori înspre industrial. În acelaşi timp nu mă pot opri nici din a folosi explozia de nuanţe a creioanelor colorate.

Descoperiti magazinul lui Andrei aici >> Magazin Abru

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate