Află acum ce trebuie să ai pregătit pentru a avea grădina la care visezi!

Atunci când stai la casă ai implicit mai multe lucruri de care trebuie să te ocupi, iar printre acestea se numără și îngrijirea grădinii. Pentru cei aflați la început de drum, poate părea ceva extrem de greu și solicitant, însă în realitate lucrurile nu stau deloc așa. Dacă ești puțin organizat și te documentezi puțin pe internet, nu ai cum să dai greș și vei ajunge să faci asta cu plăcere. Nu ai nevoie de foarte multe cunoștințe în domeniu, îndemânare sau foarte mulți bani investiți, iar acest articol ți-a pregătit 3 sfaturi utile pe care le poți urma pentru a realiza cu succes acest lucru, având parte de grădina visurilor tale.

Iată ce trebuie să ai în vedere pentru îngrijirea grădinii tale

·       Când vine vorba de grădinărit există mulți oameni care consideră această activitate un hobby, fiind potrivit pentru oameni de orice vârstă. Dacă vrei să ai parte de o grădină aranjată și prosperă, trebuie în primul rând, să stabilești cum anume vrei să arate și ce vei vrea să plantezi pe ea, pentru a ști de ce ustensile vei avea nevoie. În cazul în care vrei să plantezi gazon, trebuie să știi cum să îl îngrijești, deoarece poate fi destul de pretențios din acest punct de vedere.

·       În primul rând, trebuie să știi faptul că gazonul se fertilizează de aproximativ 5 ori pe an pentru a obține un gazon sănătos cu o durată de viață lungă. În al doilea rând, trebuie să dispui de un sistem de irigare, pentru a-l putea uda corespunzător, dimineața sau la prânz, în fiecare zi pe timpul verii, iar toamna și primăvara o dată la două zile. Următorul pas este tunderea acestuia, care trebuie realizată atunci când solul este uscat și nu mai mult de două ori pe săptămână, în momentele în care crește mai repede și de trei ori pe lună atunci când crește într-un ritm normal. Ține cont de faptul că pentru asta vei avea nevoie de o mașină de tuns iarbă eficientă, iar în cazul acesta poți apela cu încredere la mașinile de tuns iarba de la Husqvarna de la Belgarden.ro. În continuare, trebuie să ai în vedere îndepărtarea uscăturilor din gazon, proces denumit scarificare, care contribuie la pătrunderea mai ușoară a apei, luminii și fertilizanților și aerului la gazon și se efectuează pe timpul toamnei sau primăverii, așadar vei avea nevoie de o greblă. Tot primăvara și toamna va trebui să te ocupi de aerarea acestuia, pentru a evita creșterea mușchilor pe suprafața gazonului și a mucegaiului.

·       Totodată, dacă dorești să plantezi flori, fructe sau legume, vei avea nevoie de îngrășământ, sistemul de irigare și diferite unelte pentru plantare, săpare și întreținerea acestora. Aici intră foarfeca, lopata, grebla, sapa și o roabă care te va ajuta să cari uscăciunile la finalul sezonului. Aici este important să stabilești din timp câtă suprafață vei rezerva pentru fiecare tip de plantație, deoarece acestea necesită strategii diferite.

Acum că ți-ai format o oarecare idee despre arta grădinăritului, ce mai aștepți? Gândește-te cum vei vrea să arate grădina ta, fă-ți o listă de cumpărături și pașii pe care va trebui să-i urmezi și ia lucrurile pas cu pas!

Sursă foto: Pixabay.com 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial