Aduce bucurie în pași de dans printre bistrițeni

Daniela Hasiade aduce bistrițenilor bucurie în pași de dans, fiind coregraf la Scenica – acolo unde zeci de copii şi mămici din tot judeţul Bistrița au ajuns s-o iubească şi o vor iubi cu siguranţă şi atunci când paşii o vor purta departe de oraș.

Din clasa a II-a a făcut balet la Şcoala de Arte din Galaţi și îşi aminteşte din acea perioadă chiar şi un spectacol, în preajma  Crăciunului, dar nu mai ştie care a fost momentul anume în care a descoperit pasiunea.

„Pur şi simplu m-am lăsat aşa purtată de val şi de evenimente şi treptat pasiunea a crescut cumva de la sine, de capul ei…', a mărturisit, pentru Bistrițeanul, Daniela Hasiade .

Pasiunea a început din copilărie, atunci când părinţii ei o luau la petrecerile lor şi dansau acolo cu ea printre invitaţi. Mama a fost cea care a înscris-o întâi la gimnastică, apoi la balet.

După ce a terminat Şcoala de Arte, a intrat în clasa a V-a la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin' din Galaţi, cu mult elan şi multe vise, s-a ataşat instantaneu de primul profesor de balet care, însă, a murit după un an de zile.

„A fost un şoc emoţional pentru noi, am vrut să renunţ la balet atunci, să nu mai merg deloc la şcoală…'.

A urmat o profesoară foarte exigentă, care i-a pus la treabă, astfel încât, pierduţi şi epuizaţi de multe ore de muncă şi exerciţii – au trecut încet peste durerea provocată de dispariţia primului profesor.

După liceu, o parte din colegi au mers mai departe, la Coregrafie, în Bucureşti, dar Daniela Hasiade avea reţineri, pentru că auzise de la colegii mai mari că acolo se face mai mult dans contemporan decât balet clasic, aşa cum visa ea. O profesoară din liceu a convins-o că trebuie să danseze în continuare şi că, până se decide, ar putea munci în Anglia. Ea i-a făcut rost de un contract, astfel încât Daniela a ajuns într-un oraş turistic din Marea Britanie, unde a făcut coregrafie, timp de trei ani, la un circ.

Cea mai bună prietenă din liceu a convins-o să se întoarcă la Constanţa, să dea şi ea la o facultate, „ca toţi oamenii normali', i-a depus dosarul la Drept, la Administraţie Publică, unde Daniela Hasiade a şi studiat alţi trei ani, fără să-şi dea licenţa şi fără să o pasioneze cursurile prea mult. Între timp, s-a înscris şi la Facultatea de Teatru din Constanţa, la Coregrafie, unde a întâlnit-o pe directoarea Beatrice Rancea, care a adus acolo o artistă coregraf din Ungaria, care lucra mult în stilul Pina Bausch şi alături de care a pus în scenă şi spectacolul ei de suflet, mai scrie sursa citată.

Aici a descoperit frumuseţea şi magia dansului contemporan şi, împreună cu alţi colegi, a ajuns să dea examen la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L Caragiale' din Bucureşti. Primii ani aici au fost fabuloşi, o mulţime de întâlniri cu regizori, actori, artişti vizuali, multă muncă, agitaţie şi colaborări extraordinare cu Teatrul Naţional de Operetă „Ioan Dacian'…

După ce şi-a dat masterul şi a terminat facultatea, a urmat o perioadă de căutări și a apărut oportunitatea de a face coregrafie cu copiii, lucru ce a cucerit-o instantaneu.

'Mi s-a părut că am ajuns, în sfârşit, la provocarea pentru care m-am pregătit în toţi anii de şcoală…!', a mai povestit Daniela Hasiade care acum adduce bucurie în pași de dans la Scenica.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate