Adevăratul motiv pentru care Prințul Philip va fi îngropat în sicriu de plumb

Adevăratul motiv pentru care Prințul Philip va fi îngropat în sicriu de plumb

Înaintea ceremoniei de înmormântare a prințului Philip, care va avea loc la Capela Sf. Gheorghe din Windsor la 17 aprilie 2021, s-a dezvăluit că va fi înmormântat într-un sicriu căptușit cu plumb, la fel ca și alți câțiva membri ai familiei regale ce au murit înaintea lui.

Potrivit Daily Mail, cu mai bine de 30 de ani înainte de moartea sa, prințul Philip și soția sa, regina Elisabeta, au luat decizia de a fi îngropați în sicrie de stejar englezesc, pline cu plumb, pentru a-și dormi somnul de veci. Dar de ce este familia atât de dornică de acel tip specific de sicriu? Ei bine, pur și simplu, plumbul ajută la menținerea umezelii, ceea ce permite o conservare mai lungă a corpului.

Potrivit Metro UK, sicriele de plumb pot păstra corpul până la un an întreg, nu numai pentru că sunt căptușite cu plumb, ci și datorită faptului că se închid etanș, ceea ce înseamnă că încetinește descompunere a corpului. Mai mult decât atât, căptușeala de plumb ajută la sigilarea sicriului și se asigură că mirosul sau toxinele corpului mort nu pot ieși, ceea ce ar putea dăuna mediului.

După slujba de înmormântare, corpul prințului Philip va fi depus în Cripta Regală până la trecerea în neființă a reginei Elisabeta. În acel moment, ambele trupuri vor fi duse la capela memorială din Frogmore Gardens.

În ceea ce privește slujba, din cauza pandemiei de coronavirus în curs, prezența este limitată la maximum 30 de persoane.

Totuși, nu toți regii au ales să fie îngropați în aceste sicrie speciale. Prințesa Margaret, care a murit în 2002, a fost incinerată înainte ca cenușa să fie așezată într-un sicriu care acum se află lângă sicriul tatălui ei, regele George al VI-lea. Dar The Irish Times, care a relatat povestea, a recunoscut că solicitările sale neconvenționale erau o „rupere cu tradiția regală' și reflecta dorința ei de a se reîntâlni cu tatăl ei.

Restricțiile Covid au impus ca înmormântarea prințului Philip să fie limitată

Utilizarea unui coșciug cu plumb este singura parte a înmormântării prințului Philip care ar putea fi considerată tradițională, din cauza pandemiei COVID-19 în curs de desfășurare. După cum subliniază Tatler, dacă nu era pandemia, decesul regretatului duce de Edinburgh ar fi fost marcat de multe ceremonii, mai ales că el este cel mai longeviv consort regal din istoria britanică.

În loc de o listă de invitați care ar fi trebuit să depășească 800, doar 30 vor fi la slujba de înmormântare, la care vor participa regina și membrii familiei regale și care va avea loc la Capela Sf. Gheorghe de la Windsor.

Sicriul greu va fi purtat de o echipă de la Marina Regală și vor fi întâmpinați de Decanul de Windsor și Arhiepiscopul de Canterbury.

Conform aranjamentului inițial, care se numea Operațiunea Forth Bridge, membrii forțelor armate ar fi împânzit străzile în onoarea prințului Philip, cu ofițeri de poliție infiltrați pentru a păstra pacea. În conformitate cu poziția sa regală și cu cariera militară, prințul Philip ar fi avut o procesiune militară care l-ar fi dus de la Londra la Windsor și mii de oameni ar fi fost pe străzi pentru a arunca o privire asupra marșului funerar.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete