Activități pentru copii în vacanța de vară: 5 idei

Aproape trei luni de vacanță, reprezintă vara ideală pentru oricine. Copiii sunt cei mai norocoși, deoarece școala se întrerupe, iar ei vor avea parte doar de distracție și voie bună, fără stresul notelor sau al temelor. Părinții au un rol important pentru a organiza cât mai bine vacanța de vară, astfel încât cei mici să beneficieze de diverse activități amuzante care să îi ajute în propria dezvoltare. Indiferent dacă este vorba despre abilități fizice sau cognitive, cei mici trebuie să aibă un program complex, care să fie adaptat vârstei și pasiunilor proprii. 

Plictiseala este și ea bună, deoarece atunci se declanșează procesele creative, care vor duce la dezvoltarea imaginației. Timpul liber, pe care cei mici îl pot umple așa cum vor, reprezintă un moment de respiro și pentru părinți, care nu mai trebuie să alerge de la o activitate la alta. În zilele noastre, părinții au foarte puține momente de relaxare, așa că gama variată de jucării de exterior reprezintă o alegere ideală pentru amenajarea unui spațiu ideal pentru copii. Ei se vor putea juca în siguranță și nu vor solicita prea mult timpul sau atenția părinților. O masă gustoasă la prânz și multă limonadă rece, sunt tot ce vor avea nevoie cei mici pentru a se simți bine. 

Cu toate acestea, nu toate familiile sunt norocoase să aibă la dispoziție o casă ori un teren la curte. Așa că am pregătit un articol cu câteva activități distractive, care pot umple într-un mod minunat vacanța de vară. 

  1. Mergeți la piscină

Înotul este o activitate ideală pentru copii, oferind un maxim de amuzament, dar și oportunitatea de a se dezvolta armonios. Dacă este posibil, înscrie-l pe cel mic la un curs care durează mai multe săptămâni, astfel încât să poată învăța să înoate, în timp ce se distrează la maxim alături de copii de vârste similare. 

  1. Vizitați un parc de distracții

Vei putea alege dintre multe activități adecvate cu vârsta lui, astfel încât să se poată bucura din plin de fiecare clipă petrecută acolo. Trenulețe, rollercoaster, vată de zahăr și porumb fiert, personaje preferate din desene animate, bărcuțe sau casa oglinzilor, sunt doar câteva dintre punctele de atracție pe care le puteți încerca. 

  1. Mergeți la camping

Montarea unui cort este o activitate minunată, iar petrecerea uneia sau mai multor nopți în aer liber, vă va oferi clipe de neuitat. Dacă nu aveți posibilitatea sau experiența de a vă deplasa undeva la munte sau într-o pădure, puteți alege varianta mai simplă, a unei curți generoase. Vei avea astfel la dispoziție tot confortul oferit de curentul electric și utilitățile disponibile, dar veți putea experimenta și cum este să trăiești sub cerul liber. 

  1. Înscrie-l la școala de vară

Este o experiență complet diferită de școala clasică, din acest motiv copiii adoră să frecventeze școala de vară. Poți alege diverse cursuri care să acopere pasiunile celui mic, începând cu astronomia și continuând cu lecții de pictură sau fotografie. 

  1. Organizați un picnic

Vara este minunat să poți lua masa în aer liber, iar o călătorie la pădure este oportunitatea perfectă. Pregătiți din timp sandvișuri sau alte gustări, nu uita siropul și apa minerală, pune-le pe toate în lada frigorifică și puteți pleca la drum. Păturica de picnic, împreună cu diverse jocuri pentru aer liber reprezintă semnalul pentru o zi perfectă petrecută în natură. 

Vacanțele sunt întotdeauna interesante, iar cei mici adoră să se distreze alături de prietenii lor, atunci când au la dispoziție toate condițiile necesare. Ideal este să petreacă cât mai mult timp în aer liber, dar zilele prea călduroase ori cele ploaie, pot fi petrecute la fel de bine în casă. Citirea unei cărți, vizionarea unui desen animat sau îngrijirea plantelor de pe balcon sunt activitățile ideale pentru ca vara să fie petrecută într-un mod cât mai plăcut. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial