Activități educative pe care educatoarele le pot realiza alături de copii la grădiniță

Activitățile de la grădiniță pot juca un rol cheie în dezvoltarea celor mici și chiar în descoperirea înclinațiilor pe care le au. Poate unii vor deveni artiști, sportivi, lideri, tocmai datorită faptului că și-au descoperit de mici pasiunile și au continuat să le păstreze în viața lor încă de pe atunci. Fiecare lucru la care este expus cel mic, voit sau involuntar, are un impact asupra sa, așa că e important ca activitățile de la grădiniță să fie alese cu atenție și să fie niște jocuri cu substrat, care să-i ajute pe copii să se dezvolte. 

Vezi aici câteva idei de activități educative pe care copii le pot realiza la grădiniță cu îndrumarea educatoarei:

Lucrul manual 

În cadrul acestui tip de activitate cei mici pot face multe lucruri: să picteze, să deseneze, să construiască o formă geometrică, să realizeze felicitări sau un poster etc. Imaginația este limita când e vorba de lucru manual. Dacă totuși vrei să vii cu o idee diferită și educativă poți alege niște litere din lemn, cum sunt cele de pe biroticienii.ro, pe care cei mici le pot colora sau decora după bunul plac. Astfel, îmbini într-o singură activitate desenul cu posibilitatea de a învăța literele din alfabet. Ulterior cei mici pot păstra aceste litere și chiar pot încerca să formeze anumite cuvinte simple, precum „apă' sau „măr'. Literele sunt o recuzită bună și pentru alte joculețe, având multe întrebuințări practice. 

Jocuri de rol 

Acestea pot fi extrem de practice pentru a-i ajuta pe cei mici să înțeleagă mai bine cum funcționează societatea, care sunt rolurile din anumite instituții. Exemple de situații sau contexte care pot fi transpuse într-un joc de rol: vizita la cinema sau la teatru, vizita la medic, activitatea unui profesor, activitatea unui ghid turistic, vizita la zoo etc. Activitățile pot fi multiple și îi vor ajuta pe cei mici să se familiarizeze cu anumite contexte și chiar să înțeleagă rolurile anumitor meserii sau instituții publice ori private cu care vor interacționa în viitor. 

Jocuri de echipa

O altă categorie de jocuri, ar fi cea care stimulează munca în echipă și spiritul de colegialitate. E bine ca cei mici să învețe de la vârste fragede să colaboreze unii cu alții. Asta îi va ajuta să se integreze mult mai ușor în societate pe viitor, având anumite abilități de comunicare și socializare mai bine înrădăcinate în subconștient. Jocurile de echipă nu trebuie să fie neapărat cele de natură sportivă, pot fi și unele logice, de pildă să construiască ceva, astfel vor fi nevoiți să descopere ce poate face fiecare pentru a atinge țelul comun pe care îl au. Jocul în echipă stimulează și competitivitatea, iar realizat într-un cadru bine gândit poate să pună niște baze importante în formarea copiilor. 

Așadar, acestea au fost o parte din sugestiile de jocuri educative care pot fi propuse de educatoare în calendarul activităților copiilor la grădiniță. Orice joc, pe cât de pueril ar părea, poate să pună niște cărămizi esențiale în viitorul acelor copii și este o metodă bună de a transmite niște lucruri ceva mai serioase pe înțelesul celor mici. 

Susă foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial