Acneea la adulţi: trei tipuri de consultații medicale pe care să le ai în vedere

La vârsta la care ai început să te lupţi cu ridurile, apariţia erupţiilor acneice poate părea surprinzătoare. Cu toate acestea, acneea la adulţi este o problemă mai des întâlnită decât s-ar putea crede în primă instanţă. Chiar şi înainte de menopauză, te poţi confrunta cu episode acneice. Din fericire, pe lângă regulile de igienă şi de îngrijire a pielii, de care trebuie să se ţină seamă, şi care pot ameliora vizibil situația, există şi alte tipuri de tratament, care au în vedere în primul rând cauzele apariţiei acneei. Dacă şi tu te confrunţi cu astfel de probleme, iată care ar fi cele trei tipuri de programări medicale pe care ar trebui să le iei în considerare pentru a trata eficient acest tip de acnee.

  1. Dermatologie

Deşi multe femei de peste 30 de ani se confruntă cu acneea, sunt mai puţine cele care merg la un consult de specialitate. Majoritatea aleg din farmacie sau din magazine produse cosmetice care se adresează acestei afecţiuni. Cu toate acestea, nu toate se dovedesc eficiente. De aceea, cea mai bună soluţie este să consulţi un medic specialist. Dermatologul poate determina cauzele posibile ale erupţiilor acneice şi poate să ceară un set de analize. De asemenea, medicul este cel care îţi poate prescrie, în funcţie de tipul de piele şi de alte eventuale probleme medicale cel mai bun tratament. De exemplu, cremele pe bază de retinol, mai ales cele care depășesc o concentraţie de 1%, ar trebui folosite doar după ce ai discutat cu medicul dermatolog. Acesta îţi poate recomanda, de asemenea, şi un tratament oral, în funcţie de severitatea acneei şi de cauzele determinate.

  1. Clinici de medicină integrativă

La recomandarea medicului dermatolog, la a celui de familie sau din proprie iniţiativă, poţi să te adresezi unei clinici de medicină integrativă, care îţi poate propune tratamente non-invazive cu rezultate uimitoare. De exemplu, în ceea ce priveşte acneea, poţi încerca un tratament pe bază de injectii cu ozon. Terapia cu ozon este un remediu eficient pentru acnee. În urma acestei proceduri, secreția glandelor sebacee scade, iar proprietăţile bactericide ale ozonului ajută la ameliorarea inflamațiilor și la accelerarea vindecării. Mai mult decât atât, ozonul revitalizează celulele. Prin urmare, după ce este introdus în piele, metabolismul celulelor se îmbunătățește instantaneu, acestea încep să se reînnoiască, să se refacă, iar pielea, ca urmare, devine netedă și întinerită. Aşadar, această procedură este eficientă şi împotriva ridurilor. 

  1. Ginecologie

Deoarece acneea este adesea legată de dezechilibre hormonale, este esențial să îţi faci o programare şi la medicul ginecolog. Acesta va putea determina care este sursa problemei. Ciclul menstrual joacă şi el un rol în apariția acneei, motiv pentru care pilula contraceptivă poate fi un instrument de control al erupţiilor acneice. Medicii pot prescrie acest tip de tratament ca o alternativă la antibioticele orale pentru a lupta împotriva acneei la femeile adulte care doresc şi contracepție. Pe de altă parte, dacă acneea este însoțită de o creștere în greutate nejustificată, o scădere a fluxului menstrual sau apariția unui număr considerabil de fire de păr în zone neobişnuite, cum ar fi în jurul mameloanelor, este posibil să suferi de sindromului ovarelor polichistice. Acest sindrom poate provoca sau agrava acneea. Deci, este important să discuţi aceste aspecte cu medicul tău ginecolog. 

Dincolo de aspectul estetic neplăcut, apariția acneei la vârsta adultă poate fi un indicator şi pentru alte probleme de sănătate. Aşadar, cel mai bine este să consulţi specialiştii pentru a te asigura că primeşti cele mai bune sfaturi şi pentru a te bucura de o piele frumoasă, indiferent de vârstă. 

Sursa foto: Clinicaeliade.ro

(P) Material publicitar realizat împreună cu Clinica Eliade

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial