A intrat cu camionul într-o stație de tramvai, a ucis 8 oameni și a rănit alți 12: “Eu, victima cruzimii voastre, vă condamn la moarte”

A intrat cu camionul într-o stație de tramvaiSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

În vara anului 1973, un camion intra în plin într-o stație de tramvai. Opt oameni erau uciși, alți 12 grav răniți. La volan se afla o tânără de 22 de ani, care plănuise cu sânge rece această crimă. Scena se petrecea în Praga, capitala fostei Cehoslovacii.

Ce a determinat-o pe femeie să comită oribila crimă

Numele tinerei era Olga Hepnarová, iar motivele care au determinat-o să comită această crimă oribilă au fost explicate într-o scrisoare trimisă chiar de ea către două ziare cehoslovace, cu două zile înainte de incident: 'Sunt singuratică. O femeie distrusă. O femeie distrusă de oameni… Am de ales – să mă sinucid sau să-i omor pe alții. Eu aleg să mă răzbun pe cei care mă urăsc. Ar fi prea ușor să părăsesc această lume ca o victimă anonimă a unei sinucideri. Societatea e prea indiferentă, pe bună dreptate. Verdictul meu este: Eu, Olga Hepnarová, victima cruzimii voastre, vă condamn la moarte', preciza criminala, conform historia.ro.

În copilărie, Olga nu a dat semne că ar suferi de vreo tulburare. Tulburările psihice au apărut, însă, pe măsură ce fetița creștea. În 1964, la 13 ani, a încercat să se sinucidă înghițind o supradoză de medicamente. În urma acestui incident, Olga a fost internată într-un spital de psihiatrie.

Ulterior, tânăra s-a angajat. A avut mai multe locuri de muncă, dar nu s-a putut adapta nicăieri. În cele din urmă, a lucrat ca șofer de camion.

Crimă planificată cu sânge rece

Înainte de a comite oribila crimă, Olga a expediat scrisorile către cele două publicații, apoi a închiriat un camion. A condus camionul pe un deal la poalele căruia se afla o stație de tramvai. Planul crimei era bine pus la punct: femeia voia să atingă o viteză cât mai mare în momentul impactului.

Prima dată când a trecut pe lângă stație cu camionul, Hepnarová nu a lovit oamenii care așteptau tramvaiul deoarece… i s-a părut că nu sunt suficiente persoane în stație. A încercat pentru a doua oară. De data aceasta, camionul s-a îndreptat cu viteză maximă direct spre mulțimea de oameni din stație. Vehiculul a lovit 20 de persoane, vitrinele unor magazine și s-a oprit în capătul străzii. Trei oameni au murit pe loc, alți cinci la spital. Olga nu a fugit de la locul accidentului, ci a așteptat liniștită organele de ordine.

În timpul anchetei, tânăra a recunoscut că intenția ei a fost să omoare un număr cât mai mare de persoane. Expertiza psihiatrică a confirmat că era perfect conștientă de acțiunile sale și nu arăta nicio urmă de regret. Olga Hepnarová a fost condamnată la moarte și spânzurată.

Povestea criminalei, sursă de inspirație pentru filmul 'Eu, Olga Hepnarová'

Povestea aproape ireală a criminalei cehoslovace a fost ecranizată în 2016 de regizorii Petr Kazda și Tomás Weinreb. Filmul se numește 'Eu, Olga Hepnarová': 'Nu a fost un vârcolac sau un monstru fantastic. A fost o ființă umană. În viața ei, am văzut povestea unui proscris, a unei persoane care nu se potrivea în societate. Singurătatea și ura au condus, în final, la actul de violență – și asta a fost povestea pe care am vrut să o spunem', susține regizorul Tomás Weinreb.

'S-a simțit complet neînțeleasă de societate…  Ea a scris că a fost expulzată din societate, a fost agresată ca adolescentă și a fost internată într-un spital de psihiatrie de către familia ei', spune regizorul Petr Kazda.

Povestea filmată în alb și negru începe cu tentativa de sinucidere a Olgăi, la vârsta de 13 ani, ca urmare a hărțuielilor repetate din partea colegilor de clasă. Filmul o urmărește pe fată în timpul șederii prelungite la instituția psihiatrică pentru copii. Aici, psihiatrii au observat că Hepnarová avea numeroase probleme – apatie, insubordonare, negativism, vărsături și dependență de nicotină – însă tânăra nu primit un diagnostic clar.

Ulterior, a fost diagnosticată cu schizofrenie. Cu o săptămână înainte de împlinirea vârstei de 16 ani, Hepnarová mărturisea: 'Urăsc oamenii… Vreau ca oamenii să nu existe deloc pentru mine, cuvintele și vorbele lor îmi sunt indiferente. Asta vreau. Mă simt mult mai bine atunci când sunt singură, decât în compania lor… Mi-au mutilat sufletul'.

După ce a părăsit spitalul, Hepnarová a avut mai multe relații, atât cu bărbați, cât și cu femei. Filmul ilustrează acest aspect al vieții Olgăi printr-o serie de scene de sex destul de explicite.

Foto: captura YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate