8 cauze care provoacă durerile de spate la care nu te-ai gândit

Durerile de spate pot să apară brusc. Cauzele producerii acestora sunt variate, de la traume ale spatelui până la postură incorectă. Modificarea stilului de viață, conștientizarea greșelilor realizate, dar și solicitarea sprijinului medical atunci când este necesar sunt câteva dintre măsurile ce pot fi luate pentru ameliorarea sau dispariția durerilor. 

Cu siguranță te-ai confruntat cel puțin o dată în viață cu dureri de spate pentru care nu ai identificat cauza. În acest material îți prezentăm cele mai cunoscute motive pentru existența durerilor de spate la care nu te-ai gândit până acum.  

1. Poziția incomodă la birou

Când lucrezi mult la birou ai nevoie de un confort sporit. Poziția greșită pe scaun va duce la tendința naturală de aplecare în față a umerilor. Această postură va pune presiune asupra ligamentelor vertebrale și pe discurile intervertebrale ceea ce va determina, în timp, deteriorarea coloanei vertebrale și apariția durerilor de spate. 

Achiziționarea unui produs potrivit din gama variată de scaune directoriale ergonomice, îți oferă instrumentul perfect pentru menținerea unei poziții corecte la birou. Ajustarea înălțimii scaunului și a distanței acestuia până la computer, te ajută să ai un confort optim și să reduci presiunea de la nivelul coloanei, astfel încât să nu te mai confrunți cu dureri. 

2. Deplasarea în postură greșită

Menținerea posturii corecte a corpului trebuie să se realizeze și în mișcare. În deplasare, corpul trebuie să se alinieze impecabil. Mersul cu umerii trași în față, călcarea solului doar pe o parte a tălpii, precum și ținerea unui umăr mai sus față de celălalt contribuie la apariția durerilor de spate, dar și a unor afecțiuni musculare și ale oaselor pentru care ai nevoie de ajutor medical de specialitate. 

3. Purtarea unor pantofi necorespunzători

Pantofii cu toc atât de apreciați de doamne și domnișoare pot provoca dureri de spate. Unele perechi de încălțări cu toc pun presiune pe zona inferioară a spatelui și coloana nu se mai aliniază. 

De asemenea, durerile de spate pot să apară și dacă ai pantofi cu talpă joasă, dar care te strâng sau care îți solicită piciorul nefiresc în mers. Schimbarea încălțărilor incomode cu modele confortabile sau adăugarea unui suport suplimentar în interior pentru corectarea poziției piciorului pot oferi un plus de protecție și coloanei vertebrale. 

4. Haine prea fixe

Unele articole vestimentare, așa cum este cazul blugilor mulați cu talie înaltă, pot presa regiunea lombară inferioară determinând reducerea mobilității și apariția durerilor. 

5. Salteaua inconfortabilă

O saltea prea moale sau prea tare pentru nevoile tale reale are toate șansele să te facă să te trezești cu dureri de spate sau să nu te poți odihni. O saltea bine aleasă, pe care coloana vertebrală se va alinia când te întinzi, fără ca trupul să se adâncească prea mult în suport este ideală pentru un somn odihnitor, de calitate, dar și pentru menținerea sănătății coloanei. 

6. Stilul de viață sedentar

Dacă ești o persoană predispusă la acumularea unor kilograme în plus fără prea mare efort și ai un stil de viață sedentar poți să te confrunți cu dureri de spate periodice care pot deveni cronice. 

Alimentația nesănătoasă, bogată în grăsimi, zaharuri și sare contribuie la conturarea problemelor cu greutatea și de aici și până la obezitate nu mai este mult. 

7. Leziuni și traume

Poate ești o persoană care iubește mișcarea. Acest lucru nu înseamnă că nu poți să te trezești cu dureri la nivelul spatelui pe fondul unor leziuni sau traume. Cauzele pentru acestea pornesc de la o mișcare bruscă sau de la lipsa încălzirii prealabile înainte de exercițiile fizice și merg până la ridicarea unor greutăți prea mari sau cărarea unor obiecte mult peste posibilitățile fizice ale corpului. 

8. Factorii de stres

Stresul face parte din viața ta și dacă nu înveți să te detașezi de factorii stresori, încordarea și tensiunea musculară pot cauza dureri de spate cronice și spasme musculare puternice.  

Durerile de spate se pot agrava dacă nu sunt tratate corespunzător și la timp. Atunci când cauza producerii poate fi combătută ușor, măsurile trebuie aplicate rapid. Dacă durerile nu se ameliorează, consultă medicul și urmează recomandările acestuia, pentru a scăpa de disconfortul major ce își pune amprenta asupra traiului zilnic! 

Sursa foto: Pexels

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial