7 lucruri bine de ştiut despre reciclare

087CEH

Trendul eco a luat din ce în ce mai mare amploare, iar acest lucru se vede atât în stilul nostru de viață, cât și în alegerile și atitudinea de zi cu zi. De la produsele bio pe care le cumpărăm și până la gesturile mici care ne ajută să trăim sănătos, toate acestea contribuie la protejarea mediului în care trăim, pe termen lung.

Iar pentru că vorbim de gesturi mici, colectarea separată a deșeurilor este unul dintre acestea. Iată câteva informații interesante despre acest subiect care arată importanța unui gest mic, dar cu beneficii mari, pe care trebuie să îl realizăm zilnic:

076MCH

Știați că, separând zi de zi ambalajele din plastic, metal, hârtie-carton sau sticlă de restul deșeurilor putem avea parte de străzi și parcuri mai curate, aer mai puțin poluat, economisim resursele naturale epuizabile și putem salva milioane de vietăți? De exemplu, s-a demonstrat că anual doar plasticul ucide aproximativ 1 milion de păsări marine și 100.000 de mamifere și pești, asta pe lângă celelalte tipuri de poluare. În plus, hârtia care ne trece prin mână zi de zi, dacă nu este colectată separat și reciclată, determină pierderea a peste 16 milioane de hectare de pădure în fiecare an, o suprafață mai mare decât Grecia.

– Știați că 90% dintre românii de peste 18 ani au auzit de colectarea separată a deșeurilor de ambalaje în scopul reciclării, cu 10% mai mulți față de anul 2011 – conform unui  studiu realizat în perioada 16-25 septembrie de IMAS, la cererea Eco-Rom Ambalaje?

– Știați că din ce în ce mai mulți dintre noi au posibilitatea de a depune separat deșeurile în propria localitate? Conform aceluiași studiu amintit, 64% dintre respondenți au declarat că au acces la sistem. Dintre aceștia, 6 din 10 colectează separat deșeurile de ambalaje de restul deșeurilor.

– Știați că cei mai mulți români declară că separă, în primul rând, ambalajele de tip PET de restul deșeurilor, apoi pe cele de hârtie carton?

Și dacă vă întrebați ce se întâmplă cu acestea, atunci trebuie să știți că din 10 PET-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau un metru pătrat de covor, iar din 50 de PET-uri se poate realiza un pulover.Colectare separata_1

–  Stiați că primele 3 lucruri care ne determină să colectăm separat deșeurile sunt: prezența containerelor în apropierea locuinței (31%), campaniile de informare și educare din media (24%) și exemplul altor persoane (18%)?

– Ştiai că e nevoie de cel puţin 4000 de ani pentru ca o sticlă să se descompună?

Asta ar însemna că o sticlă de pe vremea faraonilor abia azi ar începe să se descompună.

Ştiai că reciclând o doză de aluminiu economisești suficientă energie cât să asculţi un întreg album pe iPod?

Mai multe informaţii despre colectarea separată a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul www.ColecteazaSelectiv.ro sau pagina de Facebook Eco-Rom Ambalaje.

Nu uita: schimbarea vine din lucrurile mici, pe care fiecare dintre noi le putem realiza. Încearcă și tu!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro