7 elemente de care să ții cont pentru o demachiere corectă

O zi nu se termină niciodată bine dacă nu îți simți tenul curat. Seara este un moment la fel de important ca dimineața din punct de vedere al felului în care arăți. Dacă dimineața îți iei câteva momente să bei o cafea, să analizezi un vis sau să te gândești la prioritățile zilei ce va urma, seara este momentul pentru închiderea activităților din timpul zilei, meditație și analiza zilei care a trecut și pregătirea pentru somn și a doua zi.

În cadrul aceleiași analogii, dacă dimineața te pui pe treaba și îți acorzi câteva minute pentru aplicarea make-up-ului, seara ar trebui să petreci cel puțin la fel de mult timp pentru demachiere. Există tentația ca la final de zi să îți ignori nevoile din cauza oboselii și a solicitărilor multiple și dificile la care a trebuit să răspunzi pe parcursul zilei. Totuși nu trebuie să cazi pradă tentației de a te arunca în pat sau pe canapea fără a te demachia seara. Repetarea acestui obicei poate avea efecte negative atât asupra corpului tău, cât și asupra stării generale de bine.

În acest articol, poți citi despre pașii pe care să îi urmezi în procesul de demachiere seara, dar și câteva detalii despre tehnicile și tipurile de produse pe care să le folosești. La final, sperăm să fii convinsă de faptul că nu trebuie să sari peste ritualul de curățare a feței în nicio seară și să ai cunoștințele necesare pentru a avea un ten sănătos și frumos. Pregătită? Să începem!

1. Nu te grăbi

Deși ne repetăm, o mai spunem o dată, pentru că este foarte important: nu sări peste demachiere. Oricât de târziu ai ajuns acasă și oricât de puțin machiaj ai aplicat, curăță-ți tenul înainte de culcare. În plus, nu te grăbi. Ia-ți timpul necesar pentru a te demachia, cel puțin la fel de mult cât ai petrecut pe a te machia dimineața sau când ai plecat de acasă.

Dacă ai un make-up pe care l-ai făcut în 10 minute, procesul de demachiere ar trebui să dureze măcar tot pe atât.

2. Folosește produse de calitate

După ce te-ai obișnuit cu ideea că nicio zi nu trebuie să te prindă fără a-ți curăța bine tenul de impurități și resturi de machiaj, trebuie să te asiguri că ai niște produse de calitate. Unele produse cosmetice, ori nu sunt bune din cauza ingredientelor folosite, ori nu sunt potrivite pentru anumite tipuri de ten. Testează produse noi până le găsești pe cele la care pielea ta reacționează bine și de care ești, în final, mulțumită.

O loțiune tonică de calitate este oricând o investiție bună, pentru că este unul dintre produsele principale folosite în procesul de demachiere, asigurând hidratarea tenului și pregătirea acestuia pentru a face față efectelor nocive ale unui mediu poluat, așa cum se regăsește în marile orașe. Acordă o atenție sporită și apei micelare și laptelui sau uleiului demachiant pe care le folosești, principalele două produse alături de care loțiunea tonică poate contribui la un ten sănătos. Uleiul poate fi o variantă recomandată dacă machiajul nu se îndepărtează corespunzător doar cu ajutorul laptelui.

3. Folosește șervețele demachiante doar la nevoie

Șervețelele demachiante sunt recomandate doar atunci când vrei să îți reîmprospătezi tenul într-o zi în care ai transpirat mult sau ai fost expusă prafului sau unui mediu dificil pentru tenul tău. O altă întrebuințare a șervețelelor este îndepărtarea rujului testat în magazinele de produse cosmetice când ești la cumpărături. Nu în ultimul rând, șervețelele demachiante sunt vitale atunci când călătorești și este mai dificil să îți păstrezi rutina zilnică de îngrijire din cauza unor trasee de lungă durată sau a lipsei trusei de demachiere.

Foto: Septian Simon

4. Folosește apă și un săpun blând pentru pielea ta

Pentru curățarea profundă a pielii, apa și săpunul sunt binevenite după înlăturarea primului strat de machiaj de pe ten. Alege un săpun sau gel blând pentru pielea ta, cu un PH neutru și preferabil fără parfum.

Foto: Vitória Santos

5. Hidratează zonele demachiate

Îndepărtarea machiajului poate lăsa anumite zone ale feței uscate. Fie că ai șters rujul de pe buze sau fardul de pe pleoape, asigură-te că folosești ceva hidratant pentru zona respectivă, precum balsamul de buze sau crema pentru ochi pentru a ajuta pielea să își recapete elasticitatea naturală.

6. Acordă atenție ochilor

Ochii nu sunt doar oglinda sufletului ci și zona perfectă pentru exprimarea artistică în machiaj, ceea ce conduce adesea la folosirea mai multor produse în această zonă. Dacă folosești atât fard, cât și eyeliner și mascara, va trebui să acorzi multă atenție demachierii acestei zone. Bazează-te pe apa micelară pentru a îndepărta cele mai rezistente farduri și ai răbdare. Îndepărtează cu blândețe machiajul folosind oricâte discuri demachiante este nevoie, până în momentul în care nu mai vezi nicio urmă de machiaj pe acestea. La final, folosește o cremă hidratantă pentru ochi, pentru că este posibil ca pielea să fie afectată de frecarea la care a fost supusă.

7. Prinde-ți parul

Da. Oricât de absurd ar părea acest sfat oferit într-un articol despre cum să te demachiezi corect, este plasat aici pentru că este important. Părul trebuie să fie prins cu agrafe (dacă e scurt și nu îl poți prinde în coadă) sau în coadă, dacă lungimea îți permite. Ideea este că sebumul acumulat în părul tău să nu ajungă pe față, dar și că mizeria se acumulează la baza firelor de păr, la linia de demarcație între pielea feței și cea a scalpului.

În zonele unde încep să crească firele de păr se acumulează atât transpirație, cât și praf și fond de ten necurățat corespunzător. Dacă nu cureți în totalitate acea zonă, e posibil ca porii se se inflameze și să îți apară coșuri.

Poate crezi că ai putea să trișezi și să cureți acea zona fără să prinzi părul. Încearcă doar. Vei vedea cât de incomod este și te vei convinge singură că părul trebuie să fie tras pe spate pentru a putea curăța corespunzător zona de demarcație între scalp și ten.

În final, sperăm că ai aflat informații noi și răspunsuri la întrebările pe care le aveai despre ce implică procesul corect de demachiere. Un alt câștig poate fi faptul că ți-ai dat seama că nu realizai în mod corect anumite etape din procesul de demachiere sau că treceai complet peste ele. Nu uita, tenul tău trebuie să fie sănătos pentru ca tu însăți să îl poți percepe ca fiind frumos. Demachierea este doar o parte din ritualul tău de frumusețe și îți recomandăm să acorzi atenție și felului în care te machiezi astfel încât să nu îți provoci daune în locul unui efect de înfrumusețare la care speri.

Fotografie principală: Bennie Lukas Bester

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete