6 strategii puternice care îți pot propulsa cariera

strategii puternice care îți pot propulsa cariera

Atunci când ai ambiții mari legate de cariera ta și de parcursul tău profesional, trebuie să fii constant preocupată de metodele prin care poți avansa și poți deveni un nume respectat în domeniul în care lucrezi. Multe oportunități vin atunci când muncești pentru ele, când știi să te promovezi și să te faci cunoscută în fața breslei.

Iar pentru a face acest lucru, poți pune în aplicare câteva strategii eficiente, care nu îți vor răpi mult efort, dar care îți pot aduce un succes fulminant în carieră:

Actualizează-ți constant CV-ul

Fără un CV actualizat și bine pus la punct, nu vei putea să profiți de toate oportunitățile care se ivesc în calea ta. În plus, cât timp CV-ul tău de pe rețele de socializare cum ar fi LinkedIn nu este de actualitate, recrutorii te pot trece cu vederea, deși ai fi perfect calificată să ocupi anumite poziții. Cel mai bine este să îți redactezi un CV care să rezume cât mai concis responsabilitățile funcției pe care o ocupi acum și care să fie orientat spre joburile pe care le țintești pe viitor.

În ceea ce privește scrisoarea de intenție, experții ne recomandă să o redactăm atunci când știm exact ce presupune jobul pe care ni-l dorim, astfel încât textul să fie perfect adaptat acestui rol.

Construiește-ți vizibilitate și un brand personal puternic

Unele dintre cele mai interesante și provocatoare joburi de pe piață se obțin adeseori prin intermediul unei recomandări. Alteori, companiile prospectează angajații cu potențial și îi recrutează direct, fără a mai scoate postul la concurs. De aceea, poate fi de mare ajutor dacă profesioniștii din domeniul în care lucrezi te cunosc și știu cu ce te ocupi.

Pentru a-ți îmbunătăți vizibilitatea pe piața muncii și a-ți crea un brand personal, este bine să nu eviți evenimentele organizate de specialiștii din domeniu, să socializezi cu oamenii din breasla ta și să menții o relație prietenoasă cu cei cu care faci cunoștință. Nu știi niciodată de unde poate veni o recomandare de promovare sau pentru un job mai bun, dacă îți cultivi relațiile cu profesioniștii din domeniu.

Fii mereu la curent cu inovațiile din domeniul tău

Atunci când lucrezi foarte mult timp într-un anumit domeniu, riscul cel mai mare este acela de a te plafona și de a rămâne în urmă cu inovațiile sau noutățile din industria în care lucrezi. Pentru a-ți dezvolta cariera nu este suficient să te pricepi la jobul tău, ci trebuie să ai inițiativă, să cunoști în profunzime domeniul și să fii la curent cu inovațiile sau noutățile care apar și modul în care le folosesc profesioniștii la nivel mondial.

De aceea, poate fi util să te înscrii în grupuri internaționale de specialiști, să participi la conferințe și workshop-uri, să ții legătura cu oameni din domeniu, nu doar din țară, dar și din străinătate și să vezi ce ai de învățat de la ei.

De exemplu, omul de afaceri Liviu Tudor, cel mai mare dezvoltator român de spații de birouri, a devenit, în 2013, secretarul general al Asociației Române pentru Grupul de la Roma. Asocierile cu profesioniști și experți din întreaga lume sunt importante pentru a-ți menține o privire de ansamblu asupra industriei în care lucrezi, pentru a identifica probleme și soluții, dar și pentru a vedea cum se mișcă lucrurile în alte zone ale lumii, care este ritmul de lucru, ce tehnologii noi au apărut și cum le poți folosi în avantajul tău.

Găsește-ți un mentor

Să îți găsești un mentor sau un exemplu pe care să îl urmezi este, poate, unul dintre cele mai importante lucruri care îți vor ajuta cariera. O persoană pe care o admiri și al cărei exemplu să te inspire te poate ajuta în menținerea motivației și a încrederii în forțele proprii. Fie că este vorba despre un lider de la serviciu, o personalitate publică sau o vedetă pe care o admiri pentru tenacitate și curaj, este important să te asiguri că ai de la cine învăța, indiferent că vorbim despre lucruri tehnice legate de domeniul tău sau de lecții de viață.

Ia în considerare feedback-ul

Cea mai bună modalitate prin care te poți îmbunătăți constant este să știi care sunt lucrurile pe care le faci bine și care sunt cele la care mai ai de lucrat. Nu te poți perfecționa fără un feedback din partea colegilor și superiorilor, însă nu în toate companiile există cultura de a oferi acest feedback periodic. De aceea, s-ar putea să fie nevoie să fii chiar tu cea care îl cere.

Fii genul de persoană cu care oamenii vor să lucreze

Oricât de multe ai ști despre domeniul în care lucrezi și cât de bună ai fi la jobul tău, mai există un detaliu care contează enorm în obținerea unor noi oportunități: atitudinea. Nimeni nu vrea să lucreze cu o persoană care, deși se pricepe la ceea ce are de făcut, are o atitudine negativă, se plânge tot timpul și influențează greșit starea de spirit a întregii echipe.

O abordare optimistă și pozitivă este mult mai plăcută pentru oamenii din jurul tău și îți va aduce un câștig mai mare. Atunci când colegii de muncă sau partenerii de afaceri te văd ca pe o persoană de încredere, cu care le face plăcere să lucreze, acest lucru se va reflecta din plin și în capacitatea de a-ți atinge obiectivele de carieră.

Sursă Foto: Shutterstock/Copyright:Pixel-Shot

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera