6 sfaturi pentru alegerea mobilierului de exterior potrivit

Mobilierul de exterior excelent nu numai că aduce confort, scop și funcționalitate spațiilor dvs. de exterior, dar este, de asemenea, șansa perfectă de a injecta un stil personal șic în zonele în aer liber ale casei dvs. Spațiile dvs. de exterior ar trebui să ofere echilibrul perfect între relaxare și divertisment. 

Începeți căutarea perfecțiunii vieții în aer liber gândindu-vă cu adevărat la modul în care dumneavoastră și ai voștri ați dori să funcționeze spațiul exterior. Faceți o listă cu toate elementele și lucrurile pe care ați dori să le aveți și să le faceți în spațiul dvs. și apoi folosiți-o ca un ghid pentru a ghici ce tip de mobilier de grădină este necesar și cum puteți să le potriviți pe toate. 

În această etapă de planificare, este, de asemenea, o idee foarte bună să faceți măsurători ale spațiului dvs. astfel încât să puteți planifica în timp ce selectați piesele de mobilier de grădină pentru a nu vă supraaglomera zona.

ÎNGRIJIRE UȘOARĂ

În timp ce zonele de locuit în aer liber ale casei dvs. ar trebui să fie o extensie a spațiilor de locuit interioare, acestea nu ar trebui să devină parte din programul dvs. de curățenie săptămânal. Dacă optați pentru piese de mobilier de grădină ușor de întreținut, care pot face față la orice element, atunci vă veți bucura de spațiul exterior, în loc să îl vedeți ca pe o altă sarcină de curățenie de temut! În general, cel mai bine este să vă rezumați la materiale precum trestia rezistentă la orice vreme, tecul de rattan, cedrul și majoritatea metalelor.

GÂNDIȚI-VĂ LA CULOARE

Când vă gândiți la mobilierul de exterior, există o lume de finisaje colorate disponibile și totul poate deveni puțin copleșitor! Deși nu ar trebui să vă limitați niciodată sau să vă limitați stilul personal, este întotdeauna mai bine să vă limitați la o paletă de culori neutre pentru piesele de mobilier de grădină predominante și să adăugați apoi stropi de culoare în amestec cu perne, textile și piese de accent vibrante, ceea ce va asigura longevitatea estetică a aspectului dumneavoastră!

UITAȚI-VĂ ÎN JOS

Spațiile exterioare pot avea tendința de a fi luminoase și aerisite, ceea ce este minunat, dar uneori au nevoie de o bază și de o definiție în cadrul amenajării lor. Un covor de podea de exterior sau două pot fi modalitatea perfectă de a aduce coeziune în decorurile dvs. de exterior. Există, de asemenea, ceva legat de luxul unui covor de exterior moale sub picioare care evocă puțin din confortul și eleganța interiorului, în exterior.

DUBLAȚI PLĂCEREA

Zonele exterioare tind să fie limitate în ceea ce privește spațiul disponibil pentru mobilier de grădină, o modalitate excelentă de a maximiza spațiul și funcționalitatea este de a selecta mobilier care își poate dubla scopul. Gândiți-vă la bănci cu spațiu de depozitare ascuns, la otomane care pot funcționa și ca scaune suplimentare în caz de nevoie și la mesele laterale care pot fi mutate pentru a oferi spațiu suplimentar pentru mâncare, băuturi sau pentru platforma ocazională de tort aniversar! Alegeți mobilierul care va lucra din greu pentru dvs., nu invers.

CALITATEA ESTE CHEIA

Cumpărarea oricărui tip de set de grădină ar trebui privită ca o investiție și acest lucru nu poate fi mai adevărat decât în cazul mobilierului de exterior, unde cheltuirea pe calitate mai degrabă decât pe cantitate este întotdeauna ideală. În ceea ce privește mobilierul de exterior, vechiul proverb “primești ceea ce plătești” spune multe, așa că merită să investiți în piese de bună calitate pentru a evita dezamăgirile viitoare.

ÎNGRIJIREA MOBILIERULUI DE GRĂDINĂ

Păstrați-vă mobila de grădină în stare excelentă și evitați să o înlocuiți în fiecare an, urmând sfaturile noastre de întreținere de mai jos. 

Mobilierul din răchită naturală nu ar trebui, în mod ideal, să fie lăsat afară. Dar dacă este, va trebui să curățați canelurile în mod regulat cu o perie, să o țineți acoperită și să o depozitați atunci când nu este folosită. Și chiar dacă urmați toți acești pași, există totuși posibilitatea ca aceasta să se deterioreze. 

Rattanul sintetic este însă mult mai ușor. Acesta poate fi lăsat afară tot timpul anului, dar, dacă este posibil, depozitați-l sau păstrați-l acoperit în condiții meteorologice extreme. Nu are nevoie de o întreținere specifică, dar curățarea regulată cu apă cu săpun îi va păstra aspectul proaspăt.  

Evitați să vă așezați pe brațele scaunelor și spălați și depozitați pernele care îl însoțesc. 

Lemnul de esență moale va trebui spălat cu un produs de curățare a lemnului o dată pe an înainte de a fi tratat cu un colorant sau vopsea.

Lemnul de esență tare va trebui spălat în fiecare an cu apă cu detergent, dar se va deteriora în mod natural. Cu toate acestea, dacă preferați ca mobilierul să rămână cu aspect nou, puteți folosi un ulei sau o vopsea și pe acestea. Nu vopsiți însă lemnul de esență tare, deoarece conținutul de ulei va face ca vopseaua să se usuce neuniform.  

În mod ideal, ar trebui să vă păstrați mobila din lemn acoperită pe vreme rece sau umedă. 

Majoritatea mobilierului de grădină din metal va fi deja prevăzut cu un sigiliu protector care previne rugina, așa că tot ce ar trebui să faceți este să îl curățați cu apă cu detergent din când în când. 

Dacă observați că materialul de etanșare face bule sau crăpături, puteți oricând să îl lustruiți și să îl acoperiți cu un nou strat de tratament protector.  

Păstrarea în afara elementelor va contribui, de asemenea, la prelungirea duratei sale de viață.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial