6 ponturi pentru organizarea unei petreceri de vis alături de prieteni

Organizarea este elementul cheie al fiecărei petreceri reuşite. Cu cât eşti mai organizat în plănuire şi achiziţii, cu atât vei avea mai mult succes. Fie că alegi să inviţi câţiva prieteni la tine acasă pentru a petrece timp de calitate împreună sau găzduieşti un eveniment important din viaţa ta, sfaturile de mai jos te vor ajuta să fii un amfitrion excelent.

Stabileşte tipul petrecerii

Oamenilor nu le trebuie multe motive pentru a petrece. Organizarea unui astfel de eveniment poate fi motivată de o zi de naştere, onomastică, aniversare, absolvire, casă nouă, logodnă, nuntă, botez, sărbătoare naţională liberă, rămas bun, pensionare, bal mascat, o afacere reuşită, un succes sportiv, o petrecere surpriză, sau, de ce nu, pur şi simplu o petrecere fără motiv!

Alege data potrivită

În funcţie de tematică poţi alege şi data care te avantajează cel mai mult. Aici poţi ţine cont de câteva aspecte. Spre exemplu, dacă aniversarea unui eveniment cade în cursul săptămânii, când nu te poţi bucura de prezenţa unor invitaţi, poţi muta petrecerea în cel mai apropiat week-end. În sezoanele de vacanţă, lucrurile se schimbă. Atunci sfârşitul de săptămână este rezervat nunţilor, ieşirilor scurte la munte sau mare, city-break-urilor sau altor evenimente. În acest caz, este mai bine să alegi o seară din cursul săptămânii, când poţi aduna mai mulţi participanţi.

Numărul participanţilor

Măcar în mare trebuie să cunoşti amploarea petrecerii, evident cu o marjă de eroare. Acesta este un element esenţial al organizării, deoarece multe aspecte depind de numărul de persoane prezente. În funcţie de invitaţi vei putea trece la următorul pas: stabilirea locaţiei.

Locaţia

Dacă invitaţii la care te-ai gândit încap lejer în casa ta, poţi organiza petrecerea în propria locuinţă. Locul este şi mai potrivit dacă dispui de o terasă generoasă sau de curte. Există însă petreceri foarte reuşite chiar şi în apartamente de bloc. Atunci când doreşti ceva de amploare, trebuie să te orientezi către închirierea unui spaţiu. Acesta poate fi un separeu de câteva mese în restaurant sau club sau o sală doar pentru voi. Partea bună este că acolo vei găsi un organizator de evenimente care îţi va propune cele mai bune soluţii pentru condiţiile pe care i le prezinţi.

Mâncare şi băutură

Indiferent de motivul petrecerii, trebuie să organizezi o masă. Amploarea meniului se poate adapta la tematică. Ai de ales de la o simplă gustare până la meniuri tradiţionale de nuntă. Pentru o petrecere de familie, în care invitaţii vin împreună cu copiii, trebuie să organizezi una sau mai multe mese adaptate nevoilor lor, cu meniuri specifice. În privinţa adulţilor, lucrurile sunt mai simple. De cele mai multe ori, un antreu şi un fel principal sunt suficiente. Atunci când evenimentul se desfăşoară şi în aer liber, prezenţa unui grătar vă oferă prilej de socializare în timp ce pregătiţi sau vi se pregăteşte mâncarea. Pentru atmosferă este important să asiguri un stoc suficient de băuturi alcoolice cu care să-ţi întâmpini invitaţii adulţi. Meniul ales te poate ghida către sortimentele potrivite, de la vin, şampanie şi bere până la spirtoase: whisky, ginuri, votcă, digestive.

Trimite invitaţii

Din fericire, trimiterea invitaţiilor nu mai presupune acelaşi efort din urmă cu câţiva ani. Doar nostalgicii mai trimit invitaţii tipărite, în plic, prin poştă. Era digitală în care trăim a adaptat şi acest aspect al vieţii noastre. Esenţială pentru petrecerea ta este informaţia. Felul cum ajunge aceasta la invitaţi depinde de modul cum comunici cu ei: apel telefonic, videoconferinţă, SMS, WhatsApp sau alt tip de messenger, eveniment public sau privat pe canalul tău de social media, anunţ faţă către faţă la birou. Dacă ai nevoie de confirmări, le poţi solicita pe aceleaşi canale de comunicare.

Organizarea unei petreceri îţi poate oferi prilejul unor noi amintiri de neuitat cu prietenii. În funcţie de momentul pe care îl celebrezi poţi alege amploarea evenimentului. Acasă, în oraş, la mare sau la munte, cel mai important este să vă simţiţi bine şi să petreceţi timp de calitate împreună.

Sursa fdoto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial