6 lucruri pe care le poți face pentru a avea mai multă grijă față de tine

Grija față de tine nu este un act egoist, narcisist, ci ar trebui să fie considerat un aspect absolut firesc și, ca atare, normalizat. Atunci când te îngrijești, îți valorifici potențialul, investești în nevoile tale emoționale și fizice, te preocupă propria sănătate (fizică și mintală), starea ta de bine, echilibrul emoțional. Astfel, alegi să îți iubești trupul și mintea, îți dezvolți încrederea în tine, iei cele mai bune decizii în legătură cu binele propriu. 

Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți dovedi grija față de tine și, cu siguranță, efectele nu vor întârzia să apară odată ce îți acorzi atenția cuvenită.

1. Răsfață-te cu produse de calitate

Tenul și întregul tău corp merită să aibă parte de produse adecvate, de calitate, astfel încât să nu te confrunți ulterior cu iritații, cu efecte adverse. Fie că folosești o cremă nutritivă și revitalizantă pentru îngrijirea tenului, fie un rimel cu efect prelungit, fie un fond de ten care persistă pe durata întregii zile, alege să utilizezi produse din gama Estee Lauder. Datorită acestora, te vei asigura că, atunci când te vei machia, produsele utilizate îți vor garanta persistența, iar tenul tău va fi hidratat, alegând să aplici produse eficiente, testate, care conțin ingrediente de calitate. 

2. Îngrijește-ți părul și unghiile

Este mai puțin relevant dacă alegi să îți faci lunar unghiile la salon, iar cu adevărat important este să le îngrijești, să fie curate în permanență și să le refaci în cazul în care le ai date cu ojă sau cu gel. Este esențial ca acestea să arate îngrijit, indiferent că sunt simple, tăiate scurt, realizate acasă cu ojă sau la salon.

De asemenea, și părul tău necesită o îngrijire constantă. Alege-l să-l speli de fiecare dată când se murdărește, tratează mătreața în cazul în care apare. Piaptănă-l și descâlcește-l ori de câte ori este nevoie (în cazul în care procesul de descâlcire a părului este problematic, utilizează un spray). Utilizează produse de calitate atunci când îl speli, folosește balsam și măști de regenerare și de hidratare. Nu uita să-i tunzi vârfurile periodic, să-l revopsești atunci când este necesar (în cazul în care te vopsești) și, periodic, să alegi să mergi la un tratament la salon, unde vor fi utilizate produse profesioniste pentru regenerarea și îngrijirea podoabei tale capilare. 

3. Relaxează-te cu o baie cu spumă

Oferă-ți un răgaz de liniște într-o seară, mai ales după o zi de muncă extenuantă, dă-ți drumul la apă, pune spumă și, opțional, sare de baie și răsfață-te cu o baie caldă cu spumă. Relaxează-ți trupul și mintea, meditează și acordă-ți un timp doar pentru tine. Opțional, poți asculta muzică în acel moment și, de ce nu, poți să-ți iei cu tine o carte care să-ți placă și să te poarte cu gândul în locuri în care ți-ai dori să ajungi. 

4. Ascultă muzică și dansează

Muzica, fără îndoială, poate să ridice moralul, să bucure, să energizeze. Pune-ți muzica preferată și, mai ales dacă aceasta te poartă în pași de dans, mișcă-ți trupul pe ritmurile acesteia. Te vei simți încrezătoare, te vei binedispune și, automat, te vei simți bine în pielea ta. 

5. Citește înainte de culcare

Încearcă să citești în fiecare seară și, astfel, să creezi un ritual din acest aspect. Te va ajuta să înveți lucruri noi, să descoperi noi percepții, să te familiarizezi cu alte domenii (de exemplu, psihologie, filozofie), să-ți lărgești orizontul de cunoaștere, să te relaxezi. De asemenea, prin intermediul unui astfel de ritual, vei putea să limitezi timpul petrecut pe device-uri. 

6. Fă sport și mănâncă sănătos

Sportul poate presupune grijă față de propriul trup, pentru că, în general, acesta ajută la modelarea corporală. Sportul presupune sănătate și, implicit, un stil de viață sănătos. Fie că mergi la sală, înoți, alergi, fie că pur și simplu decizi să te plimbi, important este să îți pui corpul în mișcare. Totodată, încearcă să ai o alimentație sănătoasă, echilibrată, bogată în nutrienți.

Așadar, atunci când te îngrijești, este o formă de respect și de iubire față de sine. Acordă minții și trupului tău atenția necesară, răsfață-te, mănâncă sănătos, folosește produse adecvate și bucură-te de starea de bine ce nu va întârzia să apară. 

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat de Douglas

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial