6 locuri din România, cu peisaje inedite pe care să le pui pe listă

Avem o țară frumoasă și nu mai reprezintă niciun secret acest lucru. Totuși, sunt multe locuri cu peisaje inedite mai puțin știute sau cărora nu li se acordă atenția meritată. În rândurile următoare, îți spunem care sunt cele șase locuri care ne-au impresionat. Te invităm să le descoperi și tu!

  1. Colibița, paradisul de sub munte 

La poalele Munților Călimani se află o comoară a naturii, Lacul Colibița. Este un lac de acumulare imens, motiv pentru care mai poartă denumirea și de marea de la munte

Dincolo de faptul că este înconjurat de formațiuni muntoase, vei putea descoperi și câteva insulițe pe lac. Toate aceste aspecte formează un peisaj impresionant, de care cu greu te vei despărți. 

Totodată, dacă iubești activitățile pe apă, aici te poți plimba cu caiacul, hidrobicicleta, vaporașul, respectiv poți practica rafting. 

  1. Cund, reîntoarcere la natură și tradiții

Cund este destinația perfectă de retreat Romania. Cândva, Cund nu era decât un sat săsesc în pericol de a fi uitat pe harta țării. Astăzi, este un colț de paradis readus la viață de oameni care un înțeles că liniștea naturii este mai importantă decât orice. 

În măsura în care cauți să te bucuri de peisaje rurale autentice și vrei să descoperi sate săsești cu biserici medievale fortificate, Cund este un punct de plecare și, totodată, un loc de refugiu în care să-ți regășești inspirația și bucuria de a trăi. 

  1. Șinca Veche, misterele grotelor 

Grotele de la Șinca Veche sunt, de fapt, parte dintr-o mănăstirea rupestră care stă ascunsă aici. Puțini cunosc sau iau în considerare o oprire aici, mai ales că locația poate fi accesată ușor dinspre Brașov sau Făgăraș. 

Despre Șinca Veche știm sigur că este unul dintre locurile misterioase ale României. Pe aici s-ar afla tot felul de energii pozitive, unele fiind considerate vindecătoare. Cunoscut și sub denumirea de Templul Ursitelor, peisajul din interiorul și exteriorul mănăstirii este unul aparte. 

  1. Greci, „Sierra Nevada a României'

Pe măsură ce te apropii de pitoreasca localitate dobrogeană Greci, vei putea admira silueta Munților Măcin. Deși au o înălțime demnă de un deal mai înalt, aici sunt cei mai vechi munți din România! 

În această zonă superbă a Dobrogei, în care te poți bucura de liniște și mai puțină aglomerație, Munții Măcinului, împreună cu peisajul de stepă de la poalele acestuia, te duc cu gândul la peisajele din Sierra Nevada. 

Poveștile Măcinului încep aici, iar dacă vrei să urci spre vârful Țuțuiatu, cel mai înalt pisc, cu ai săi 467 de m altitudine, tot de aici poți porni aventura. 

  1. Racoș, atracții naturale într-un singur loc

La Racoș, lângă Brașov, există un complex geologic unic în țara noastră. Nu mai puțin de trei atracții naturale inedite se află în apropiere. 

  1. Lacul de Smarald este format într-o fostă carieră și capătă o culoare superbă, de albastru turcoaz, în zilele însorite. Se alimentează din precipitații, dar și din mai multe izvoare subterane;  
  2. Coloanele de Bazalt sunt un monument al naturii, înălțimea lor ajungând la aproximativ 10 metri înălțime. Ele s-au format în urma erupțiilor vulcanice de acum 1.3 milioane de ani;
  3. Vulcanul stins este cunoscut ca fiind vulcanul din România cu cea mai recentă activitate, chiar dacă ea a fost acum 10.000 de ani. Are 100 de metri înălțime și oferă o priveliște inedită. De altfel, peisajul de aici a fost ales pentru scene din serialul Django. 

Dacă vremea este bună, luând în considerare accesul pe drumuri neasfaltate, nu ezita să ajungi la Racoș!

  1. Germisara, povești cu ape termale

Stațiunea Geoagiu-Băi este recunoscută pentru calitatea apelor termale. Romanii au apreciat și valorificat resursele naturale de aici, construind Germisara, Băile Termale Romane. 

Astăzi, Germisara este o atracție turistică foarte interesantă, care, totuși, poate fi conservată și amenajată cu mai multă atenție. În Antichitate însă, Germisara era o destinație luxoasă, destinată romanilor bogați. Bazinele termale și rețeaua de canale au fost săpate în stâncă, fapt pentru care peisajul de aici stârnește numeroase priviri. 

În concluzie, sperăm că locurile turistice prezentate mai sus te-au inspirat și vei porni, cât mai curând, în explorarea lor. 

Surse foto: Shutterstock, Valea Verde Retreat

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Advertorial