6 greșeli zilnice care duc la căderea părului

Părul este foarte sensibil și poate începe să cadă în cantități mari din varii motive. Printre acestea se numără și obiceiurile tale zilnice. Care sunt acestea și cu ce le poți înlocui:

greseli-cadere-par

foto femeie cu păr frumos Shutterstock

Nu îți speli părul când are nevoie

Nu este sănătos să îți speli părul des, însă nici prea rar nu este un obicei bun. Scalpul este cel care are nevoie să fie curățat în mod regulat, atunci când cantitatea de sebum, poluare și alți 'intruși' îl îmbâcsesc, iar atunci firele de păr încep să cadă în număr mai mare. Folosește un șampon delicat, cu uz zilnic, dacă ai părul gras și spală-te de pe cap oricând este nevoie.

Îți pieptăni părul când e ud

Ai obiceiul să începi să-l pieptăni atunci când e ud? Nu mai face asta, pentru că e unul din motivele din care îți cade! Când este ud, părul este mai fragil și se rupe foarte ușor. Dacă vrei să îl descurci poți proceda astfel: folosește un balsam special pentru descurcarea părului și utilizează un pieptăn cu dinți rari.

Folosești prea multe produse de styling

Oricine știe că produsele de styling nu sunt tocmai bune pentru păr, mai ales dacă ți-ai făcut un obicei din a le folosi în fiecare zi. Nu trebuie să stai cu spuma, gelul sau fixativul în păr peste noapte, pentru că nu lasă părul și scalpul să respire. Obișnuiește-te ca măcar o dată sau de două ori pe săptămână să lași părul curat, fără produse cosmetice. Iar în timp poți trece la trei zile și așa mai departe, până ajungi să folosești doar rareori produsele de styling.

Placa de întins părul și ondulatorul

Aparatele acestea se folosesc de temperaturi înalte ca să-ți 'modeleze' părul exact așa cum îți dorești, iar asta înseamnă că de fiecare dată când le folosești, îți mai arzi un pic părul. În timp, părul se usucă, devine tern și cade tot mai mult. Renunță la placa de întins părul și ondulator din când în când – poți trăi și fără ele!

Îți ții părul prins mereu

Atunci când îți prinzi părul în coadă, tragi de el ca să stea în aceeași poziție. În timp, rădăcinile firelor de păr se slăbesc – dacă îl prinzi mereu în aceeași poziție, la fel de strâns – și părul începe să îți cadă tot mai mult. Găsește momente în care să-l lași și desfăcut sau încearcă să-l aranjezi altfel din când în când.

Nu îți masezi scalpul

Când îți masezi scalpul îmbunătățești circulația sângelui la nivelul pielii. Asta înseamnă că și firele de păr sunt mai bine hrănite, iar podoaba ta capilară poate crește mai puternică. Masează-ți scalpul de fiecare dată când te speli pe cap, cu buricele degetelor, făcând mișcări circulare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete