5 trucuri pentru a organiza o masă reușită, în familie

Mesele în familie sunt întotdeauna un prilej de relaxare și de bună dispoziție, la care toți ai casei pot petrece timp împreună. Pentru a organiza o masă reușită în familie, nu contează numai ceea ce pui pe masă, ci și atmosfera pe care o creezi. Ca să fii sigur de reușită, îți prezentăm câteva trucuri.

Acordă-ți timp 

Gătitul presupune timp și răbdare, două resurse de care nu dispunem întotdeauna. 

O masă în familie este, de cele mai multe ori, un eveniment planificat. Așa că, poți alege momentul potrivit, pentru a da frâu liber creativității culinare. Cu răbdare, fără să te grăbești, pentru a te bucura că le pregătești celor dragi un meniu deosebit. Dă drumul la muzică sau ascultă un podcast, pe care voiai să-l auzi de mult. Poate fi un timp potrivit să asculți știrile zilei sau, chiar, un audiobook. Cine a zis că gătitul trebuie să fie plictisitor?

Ține cont de gustul fiecăruia

Un meniu trebuie să fie pe gustul tuturor. Chiar și cele mai năstrușnice preferințe trebuie luate în calcul, la o masă în familie. Poate cuiva nu-i place mărarul, ori altcuiva piperul. Încearcă să îți aduci aminte și de restricțiile alimentare, ori regimuri speciale. Unul dintre preparatele care nu dă greș niciodată este, însă, rețeta de pui pentru masa în familie. Mereu am auzit doar cuvinte de laudă, din partea celor care s-au bucurat de acest fel de mâncare. Alături de o garnitură de legume și un pic de salată, această rețetă va fi apreciată, peste măsură. Nu-i așa că este gustoasă?

Aranjamentul mesei

Modul în care aranjezi masa este un alt aspect esențial. Fața de masă, tacâmurile, întreaga armonie a mesei conferă parcă mai multă poftă de mâncare. Felul în care avem grijă de aceste aspecte demonstrează grija și respectul pe care le avem față de membrii familiei, de noi înșine, chiar față de preparatele de la masă. 

Respectă timpul petrecut la masă

Masa în familie este un prilej de socializare, nimic nu ar trebui să distragă atenția în altă direcție. Sugerează celor prezenți să își pună deoparte telefoanele mobile, pentru ca nimeni să nu fie tentat să „butoneze', în timpul mesei.  Acesta este un moment potrivit pentru discuții și timp de calitate. Ar fi de preferat, de asemenea, să închizi și televizorul, ori radioul. Liniștea din cameră vă va permite să vă bucurați în tihnă de preparatele culinare și de clipele speciale.

Gătește puțin și bun

În cazul în care mesele în familie au devenit o obișnuință, încearcă să variezi meniul, pe cât posibil. Nu pregăti mai multe porții decât numărul celor prezenți la masă. „Puțin și bun' este nu numai o deviză simplă și sănătoasă, dar și savuroasă. 

Încearcă să iei în considerare sfaturile de mai sus, pentru ca mesele în familie să devină momentele cele mai așteptate. Cu siguranță toți vor aprecia talentul tău culinar și vor tânji după următoare masă în familie. Poftă bună!

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial