5 sfaturi pentru alegerea parfumului perfect de iarnă

În condițiile în care iarna abia de curând și-a făcut simțită prezența în multe zone ale țării, mulți au amânat alegerea parfumurilor pentru vremea mai rece.  De obicei, fiecare ocazie cere un pic mai multă atenție la tipurile de parfumuri pe care le purtăm, iar lunile de iarnă nu fac excepție.

Cele mai multe persoane nu sunt conștiente de cât de important este rolul pe care îl joacă căldura corpului nostru atunci când vine vorba de purtarea parfumului. Căldura corporală are rolul de a proiecta parfumul ales mai departe și, în același timp, contribuie la evaporarea mai rapidă a acestuia. Parfumurile care sunt asociate mai mult cu lunile de primăvară și de vară, ca urmare, vor deveni mai multe atunci când sunt purtate în timpul iernii.

Pentru ca parfumul dvs. să dureze mai mult și să se proiecteze mai departe, acesta ar trebui să fie mai cald, mai profund și mai concentrat în timpul lunilor reci de iarnă decât parfumurile care se poartă de obicei în lunile mai calde ale anului.

Am alcătuit o listă de sfaturi pentru a alege cu succes parfumul perfect care să vă însoțească pe parcursul sezonului de iarnă.

Călduros și reconfortant

Primul pas în călătoria dvs. va necesita să luați în considerare alegerea unui parfum care să fie atât călduros, cât și reconfortant. La fel cum ați alege articolele din garderoba de iarnă în funcție de confortul lor – paltoane, eșarfe, pulovere – veți dori ca parfumul dumneavoastră să ofere același sentiment de confort și căldură. Parfumul pe care îl alegeți ar trebui să vă înfășoare ca într-un cocon care să vă ajute să vă protejați de acele zile viscolite și reci de iarnă. 

Tipul de parfum este esențial

Ca o regulă generală, se sugerează să alegeți parfumuri din categoria Eau de Parfums (EDP) pentru acele luni mai reci ale anului, mai degrabă decât o Eau de Toilette sau o Eau de Cologne. De obicei, Eau de Parfums au o concentrație de parfum mai mare decât un Toilette sau un Cologne. O Eau de Parfum se înclină mai mult spre partea tenace, cu adaos de longevitate și intensitate, care este necesară pentru a face față acelor zile mai reci ale sezonului.

Mergeți pe intensitate

Lunile de primăvară și de vară sunt destinate acelor parfumuri care sunt ușoare și efemere.  Pentru a avea un impact maxim, este mai bine să optați pentru parfumuri mai profunde și intense. 

Deoarece în timpul lunilor de iarnă, pielea noastră tinde să fie mai uscată, mirosul unui parfum tinde să se estompeze mai repede decât în lunile de primăvară și vară. Alegerea unui parfum mai intens vă va asigura că parfumul va rezista mai mult timp pentru dumneavoastră.

Notele de bază sunt importante

În timpul lunilor de iarnă, nota de bază a unui parfum va juca un rol mai important. Toate parfumurile sunt compuse dintr-o notă de vârf, o notă de mijloc și o notă de bază. Cea mai profundă parte a unui parfum derivă din nota de bază a acestuia.

Notele de bază sunt porțiunea de parfum care va persista cel mai mult timp, cu note de vârf contrastante care se estompează mai repede. Pentru acele parfumuri preferate în timpul lunilor reci de iarnă, notele de bază constau, de obicei, din lemn de santal, patchouli sau vanilie.

Categoria de parfumuri

Atunci când alegeți o categorie pentru parfumul dumneavoastră de iarnă, asigurați-vă că vă uitați la acele parfumuri care sunt mai dulci prin natura lor. Lunile de iarnă conțin acele sărbători care amintesc multora de arome dulci, cum ar fi bomboanele și prăjiturile delicioase făcute în casă de Crăciun.

Asigurându-vă că alegeți un parfum care să vă aducă aminte de acele deserturi de sărbători, sunteți aproape sigur că veți alege parfumul potrivit.

O altă categorie de luat în considerare este cea a parfumurilor picante.Aceste parfumuri se încadrează, de obicei, în ceea ce este considerat a fi categoria „caldă”. Unele dintre cele mai populare mirodenii de iarnă sunt scorțișoara, nucșoara și cardamonul – adesea denumite orientale pentru aromele lor exotice și bogate.

De asemenea, sunt sugerate alegeri pentru un parfum de iarnă prezent cu un miros lemnos sau pământesc. Aceste parfumuri vor oferi arome grele, bogate, care aduc în minte pinii și arderea lemnului.

Parfumurile care se încadrează de obicei în această categorie sunt bergamotă, mușchi de stejar, patchouli și labdanum. De cele mai multe ori, parfumul poate fi găsit asociat cu un companion citric.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial