5 sfaturi pentru a găsi locuința perfectă pentru tine
Găsirea locuinței tale de vis este asemenea unui roller coaster. S-ar putea să dureze ceva timp, să te afunzi în căutări interminabile, dar într-o zi vei găsi o ofertă imobiliară care-ți va spune: Acesta este spațiul în care vreau să mă relaxez și să-mi creez amintiri!
Pentru a eficientiza căutările și pentru a scădea intensitatea roller coaster-ul, te invităm să urmărești 5 sfaturi practice pentru a găsi locuința perfectă pentru tine mai repede decât ai crede:
- Pune pe hârtie răspunsul la întrebarea „cum arată casa mea de vis?'
Când închizi ochii și te gândești la cum arată locuința perfectă pentru tine, vezi o casă unifamilială, o casă în oraș sau un apartament? Îți dorești o locuință modernă, cu balcon deschis sau ceva mai tradițional?
Notează toate aspectele pe care dorești să le îndeplinească noua ta locuință. Aceste lucruri pot fi orice, de la numărul de dormitoare și băi până la dimensiunea bucătăriei și a curții.
În același timp, rămâi flexibil în căutări. S-ar putea să fii nevoit să compromiți un element dorit pentru altul, dar ideea este să ieși în câștig de fiecare dată.
- Determină bugetul pentru locuință
Înainte de a analiza potențialele locuințe care se potrivesc nevoilor tale, determină un buget realist care să includă achiziționarea propriu-zisă și alte cheltuieli.
După determinarea bugetului de cumpărare, va trebui să te decizi cât de mult te vei simți confortabil să plătești ratele lunare ale unui credit imobiliar. De asemenea, ia în considerare economisirea unei sume de bani pentru plata avansului ipotecii. Un calculator de credit ipotecar te poate ajuta să estimezi care ar fi plata lunară și cea mai bună variantă pentru tine.
Cere un credit imobiliar la o bancă de încredere ca să beneficiezi de cele mai bune oferte pentru posibilitățile tale financiare.
- Ia în considerare locația noii locuințe
Dacă ai început deja analiza pieței imobiliare, filtrează rezultatele după locația dorită. S-ar putea să rămâi cu mai puține variante și atunci eficientizezi întreaga căutare. În ce fel de cartier dorești să locuiești și unde?
Asigură-te că zona se află în proximitatea centrelor tale de interes (loc de muncă, grădiniță, școală, supermarket-uri) sau cel puțin este accesibilă cu un mijloc de transport în comun.
- Analizează locuințele găsite deja
Odată ce ai redus lista la doar câteva apartamente și case, este timpul să sapi un pic mai adânc. Dacă ai apelat la ajutorul unui agent imobiliar, acesta te poate îndruma în acest sens.
Înaintează o verificare a antecedentelor pentru fiecare locuință și ia în considerare factorii critici:
- De cât timp este casa listată pe piață și de ce;
- Modificările aduse asupra prețului de vânzare de la prima listare;
- Locuințele vecine sau din cartier care s-au vândut recent;
- Suma pe care ar trebui să o plătești pentru impozitele de proprietate.
- Gândește-te la viitor
Ia în considerare ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine acum, dar și ceea ce crezi că îți vei dori în viitor. În mod ideal, achiziționarea unei locuințe înseamnă că plănuiești să rămâi în următoarea ta casă pentru cel puțin 5-7 ani sau mai mult. Acest lucru te poate ajuta să rambursezi împrumutul imobiliar și să construiești capitaluri proprii.
Pentru ca o locuință să ajungă să fie perfectă pentru tine, va trebui să înflorească odată cu tine. Dacă intenționezi să ai copii, asigură-te că ai loc de un dormitor suplimentar sau chiar două. Sau poate vei avea nevoie de un spațiu de birou separat.
În timp ce nu dorești să exagerezi și să cumperi o casă cu 5 dormitoare când tu ești încă singur și îți construiești cariera, asigură-te că o să ai spațiu suficient să crești în viață!