5 sfaturi pentru a alege cele mai bune boabe de cafea

Cu toții am trecut prin această situație la un moment dat – ne uităm la o selecție de cafea boabe, citim despre originea și profilurile de aromă, dar ne simțim totuși dezamăgiți la prima înghițitură din acea cafea. Cine ar fi știut că procesul de alegere a boabelor potrivite este similar, dacă nu chiar mai năucitor decât cumpărarea unei mașini?

Există câțiva factori cheie de care trebuie să țineți cont atunci când urmează să faceți această alegere importantă de a alege o cafea boabe potrivită. La urma urmei, ceașca perfectă este cea care ne face ziua să înceapă cu dreptul.

1. Cunoașterea boabelor

Există două tipuri principale de cafea boabe vândute în comerț pe piața de astăzi: Robusta și Arabica. Pe de o parte, Robusta are un gust corpolent și amar. Pe de altă parte, Arabica gravitează spre a fi ușor acidă, cu un gust fructat și delicat.

Aceste boabe au condiții de cultivare diferite și, prin urmare, nu este surprinzător faptul că cafeaua recoltată într-o țară va avea un gust diferit față de cea recoltată din alta. Altitudinea, precipitațiile, clima și condițiile de sol joacă fiecare un rol important în aromele și gusturile cafelei rezultate.

2. Selectarea prăjirii cafelei

Atunci când cineva inspiră o boabă de cafea crudă, verde, proaspăt recoltată, aroma acesteia seamănă mai degrabă cu cea a unui ardei verde decât cu aroma familiară a cafenelei preferate. Procesul de prăjire este cel care conferă cafelei explozia de aromă prin excelență.

Există o mare diferență între prăjirea mai ușoară și cea mai intensă. Dacă preferați cafeaua cu un gust mai fin, optați pentru boabe de cafea uscate și mai deschise la culoare. Aceste boabe au fost prăjite pentru o perioadă mai scurtă de timp, ceea ce îi conferă un profil de aromă mai puțin amar. În mod similar, dacă vă place o cafea mai tare și mai amară, o cafea boabe mai închisă la culoare va fi cea mai potrivită.

3. Determinați cantitatea de cofeină pe care o doriți în infuzie

Contrar credinței populare, culoarea boabelor de cafea nu este corelat cu un procent mai mare de cofeină. Atunci când aceeași boabă este prăjită pentru mai mult timp, dimensiunea și greutatea acesteia fluctuează, reducând simultan nivelul de cofeină.

În plus, din cauza climatului mai aspru, plantele Robusta sunt în mod natural mai rezistente la căldură. În consecință, boabele lor au în mod normal un conținut dublu de cofeină față de Arabica. Dacă sunteți în căutarea unei infuzii mai puternice, boabele Robusta ușor prăjite sunt o alegere ideală.

4. Origine unică vs. amestec

Așa cum îi spune și numele, o cafea boabe de origine unică provine dintr-o singură locație, adesea o regiune sau o țară. Aceasta poate merge până la climatul specific, microcondițiile și ferma de cafea în care au fost cultivate boabele de cafea.

Deoarece majoritatea boabelor de cafea de origine unică sunt de sezon și sunt cultivate în loturi mai mici, acestea sunt adesea puțin prăjite, pentru a permite aromei adevărate și unice să strălucească. Dacă cafeaua neagră este băutura dvs. preferată, gustul definit și consistent al acestor boabe se va potrivi cel mai probabil papilelor dvs. gustative.

Cu toate acestea, notele savuroase ale cafelei amestecate continuă să fie pe placul multor băutori de cafea. În mod normal, un brand va amesteca boabe din două până la patru locații diferite, oferind amestecului o combinație armonioasă de aromă, finețe și gust. Profilul rezultat poate prezenta note de ciocolată, citrice, alune și multe altele. Dacă vă place să sorbiți o cafea care are o multitudine de arome, cafeaua amestecată este un must-have.

5. Ce aparat de cafea folosiți?

Pe lângă înțelegerea chimiei boabelor de cafea, un anumit aparat de cafea poate face ca o cafea boabe să fie mai potrivită pentru dvs. decât altele.

Fiecare gadget necesită metode diferite de preparare a cafelei care, la rândul lor, produc arome diferite. De exemplu, comparați între o presă franceză și un aparat de cafea cu picurare – procesul de înmuiere mai rapid din presa franceză are adesea ca rezultat o cafea corpolentă și robustă, în timp ce hârtia de filtru dintr-un aparat de cafea cu picurare determină un proces de preparare mai lent, care dă o cafea mai aromată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial